فوت و فن خوشمزه شدن آب دوغ خیار
خراسان/ در هوای گرم تابستان هیچ چیز به اندازه یک آبدوغ خیار مشتی و خنک نمیچسبد. این غذای نوستالژی ما ایرانیهاست که ما را به دوران کودکی و حیاط خانه پدربزرگ و مادربزرگها میبرد و باعث تامین فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن میشود و به رفع عطش و کاهش خستگی و رخوت ناشی از گرمی هوا، کمک میکند. برای تهیه آب دوغ خیار به ماست، نان خشک، سبزی معطر، گردو، خیار، کشمش و ... نیاز داریم اما خیلیها دوست ندارند کشمش در آب دوغ خیار بریزند.طبع ماست و دوغ، سرد است و طبع کشمش، گرم. به همین دلیل کشمش به این ترکیب اضافه میشود تا طبع آب دوغ خیار را متعادل کند و اگر به هر دلیلی طعم کشمش در آب دوغ خیار را دوست ندارید، میتوانید به جای کشمش از انگور یاقوتی استفاده کنید، طبع انگور یاقوتی نیز مانند کشمش گرم است و ریختن آن درون آب دوغ خیار نه تنها سبب تعادل طبع آن شده، بلکه مزه خاص و منحصر به فردی به آب دوغ خیار میدهد و شیرینی دانههای انگور زیر دندان فوقالعاده است اما چه راههای دیگری وجود دارد که آب دوغ خیار را خوشمزهتر میکند؟
کمی پودر یا برگ گل محمدی آبدوغخیار را خوش طعم میکند.
گردو طعم آب دوغ خیار را واقعا تغییر میدهد و آن را خوشمزهتر میکند.
برای تلیت در آب دوغ خیار به سراغ نان خشک بروید تا مزه آن زیر زبانتان بماند.
برای خوشمزهتر شدن آبدوغخیار سبزیجات تازه و معطر و کمی پیازچه را هم امتحان کنید.
افزودن سیر به آبدوغخیار طعم فوق العادهای میدهد. اگر سیر دوست ندارید میتوانید از پودر سیر استفاده کنید.
از ماست یا دوغ کمی ترش استفاده کنید و برای غلظت بیشتر میتوانید از ماستهای خامهای و پرچرب هم استفاده کنید.