همه ریزهکاریهای پخت یک شیرینی خاطره انگیز
جام جم/ این شیرینی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی محسوب میشود که اصالت آن متعلق به شهر قزوین است. با توجه به نام آن، آرد نخودچی اصلیترین مواد تشکیل دهنده آن است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
آرد نخودچی: ۴۵۰ گرم
آرد گندم: ۵۰ گرم
پودر قند: ۲۵۰ گرم
روغن جامد یا روغن صاف: ۲۵۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه شیرینی نخودچی
ابتدا پودر قند را با روغن جامد درظرف مناسبی اضافه کنید. سپس با دور تند همزن به مدت سه دقیقه هم بزنید تا بافت مواد پوک و رنگ آنها تقریبا سفید شود. در این مرحله زعفران آماده شده را به کاسه اضافه کنید و با سایر مواد مخلوط کنید تا یکدست شود. در مرحله بعد، آرد شیرینیپزی را با آرد نخودچی و پودر هل ترکیب کنید، سپس در سه مرحله مواد را در ظرف الک کنید. آرد را تا زمانی اضافه کنید که خمیر نرمی به دست آید. توجه داشته باشید خمیر این شیرینی کمی چسبنده است. حالا خمیر را با نوک انگشت کمی ورز دهید تا کاملا صاف و یکدست شود. پس از آماده شدن خمیر، آن را داخل سلفون بگذارید و در یخچال نگهداری کنید. خمیر این شیرینی باید حداقل ۱۲ساعت در یخچال بماند. بعد از این مدت، خمیر را از یخچال خارج کنید. در این مرحله فر را با دمای ۱۷۰درجه سانتیگرادروشن کنید تا کاملا گرم شود، سپس خمیر را از سلفون خارج کرده و در دو لایه پلاستیک قراردهید. حالا با وردنه خمیر را بهطور یکنواخت روی سطح کار به شکل یکدست باز کنید. قطر خمیر باید حدود یک سانتی متر باشد. حالا با کاتر مورد نظر خمیر را قالب بزنید. بعد سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس خمیر آماده شده را به آرامی در سینی فربگذارید.حالامقداری پودر پسته یا تخم خرفه روی خمیر بپاشید. سپس آنها را به مدت ۱۵دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها کاملا بپزند. بعد از تغییر رنگ و طلایی شدن، شیرینیها آماده هستند.در این مرحله سینی فر را خارج کرده و در آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خنک شود. در آخر، شیرینیها را به آرامی در ظرف مورد نظر بریزید و با چای سرو کنید.
طبع آرد نخودچی
آرد نخودچی حاوی آنتی اکسیدانها، تیامین، ویتأمین B۶، فولات، آهن، فسفر، منیزیم، مس، منگنز، سلنیوم، پروتئین و فیبر است. طبیعت و مزاج آرد نخودچی گرم و خشک است.