مرغ ناردونی غذای لذیذ شب یلدا
آخرین خبر/ مرغ ناردونی یا خورش ناردونه یا مرغ اناری یا اناردون یک غذای پاییزی و شمالی بسیار خوشمزه و یک گزینه مناسب برای غذای شب یلدا است. این خورش طعمی شبیه به خورش فسنجان دارد. خورشت ناردون یکی از غذاهای رسمی استان مازندران است که معمولاً در روستاهای اطراف مازندران نهار عروسی با این غذا پذیرایی شده و از اردک و غاز و یا پرنده (خوتکا، پرلا و …) در آن استفاده می شود. غیر از مراسم عروسی در مهمانیها ی عید، پاگشا و … هم سرو می شود.
خورش مرغ ناردونی
مواد لازم برای تهیه مرغ ناردونی یا خورش ناردون
ران مرغ (سایر قسمت های مرغ، همچنین مرغ کامل قابل استفاده است) ۳ تکه ، حدوداً ۶۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر تازه ۲ حبه
آب انار یک و نیم پیمانه
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
انار دانه شده نصف پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه
آماده سازی: ۶۰ دقیقه
زمان پخت: ۹۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۱۵۰ دقیقه
دستور پخت
ابتدا مرغ ها را شسته و سپس مرینه یا مزه دار می کنیم.
تکه های مرغ را داخل یک ظرف مناسب در دار قرار می دهیم.
سپس مرغ را به نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های مورد علاقه و یک دو قاشق روغن زیتون آغشته می کنیم.
در طرف را بسته و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال می گذاریم تا خوب مزه دار شود.
نکته : می توانید از پودر گشنیز، شنبلیله و پاپریکا هم برای مزه دار کردن استفاده کنید.
پس از مزه دار شدن مرغ ها، آنها را سرخ می کنیم تا زمان پخت متلاشی نشوند.
مرغ ها را خارج کرده و پیازهای خلالی شده را سرخ می کنیم تا طلایی شوند.
سیر را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم سپس رب انار را اضافه کرده و تند هم می زنیم تا نسوزد.
آب انار را می ریزیم و خوب هم می زنیم. حالا مرغ ها را اضافه کرده و در ظرف را می گذاریم تا جوش آید.
حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم حدود یک ساعت مرغ درون چاشنی بپزد، به روغن افتاده و خوب مزه دار شود.
رنگ آب خوراک روشن است ولی در طول پخت تیره تر می شود.
یک ربع آخر پخت، دانه های انار را اضافه می کنیم. در ظرف را نبندید تا رنگ دانه های انار باقی بماند.
نکته : اگر در ظرف بسته باشد دانه های انار سفید شده و زیبایی خود را از دست می دهند.
وقتی سس خورش مرغ ناردونی غلیظ شد، آماده سرو است.
اگر رب انار خیلی ترش است می توانید کمی شکر یا آلو بخارا بریزید و اگر خیلی شیرین است کمی آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.