طرز تهیه خورش داوود پاشا اصل ترکیهای
آخرین خبر/ علاقه ما به تجربه طعمهای جدید از غذاهای محلی، باعث تغییر فرهنگ غذایی میشود. خورش داوود پاشا، به عنوان غذای ترکیهای به تازگی به لیست غذایی ایرانیان راه پیدا کرده است. این غذای خوشمزه و اصیل، شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد. با این تفاوت که طرز تهیه خورش داوود پاشا بدون گردو و با پیاز خلالی فراوان است. تهیه خورش داوود پاشای خوشمزه و لعاب دار، به رعایت برخی نکات مهم بستگی دارد. در این راهنما میخواهیم تمام فوت و فن کوزه گری پخت خورشت اصیل ترکیهای را به همراه ویدیو به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت خورش داوود پاشا با گوشت
خورش داوود پاشا ترکیهای، با گوشت چرخ کرده تهیه میشود اما در دستورهای دیگر از گوشت مرغ نیز استفاده میکنند. زمان آماده سازی مواد این خورشت، حدود 25 دقیقه و زمان پخت آن 1 ساعت میباشد. بهتر است برای پخت این غذا از ظروف نچسب مثل قابلمه چدن استفاده کنید. در جدول زیر مواد لازم برای پخت خورشت اصیل ترکیه، مناسب 4 نفر قرار دارد.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده
600 گرم
پیاز
3 عدد
رب انار
4 قاشق غذاخوری
نعناع خشک
1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
به مقدار کافی
روغن مایع
به میزان لازم
دارچین
به مقدار کافی
نکته: رب اناری که در این خورشت خوشمزه استفاده میکنید، طعم نهایی آن را میسازد. در صورتی که به مزه ترش علاقه دارید از رب انار ترش و برای داشتن داوود پاشای ملس، از رب انار ملس استفاده کنید. همچنین در بعضی مواقع، میتوانید پوره گوجه فرنگی را جایگزین رب انار کنید.
کشور ترکیه با قدمت چند صد ساله است که سبک غذایی آن از سبکهای معروف جهان میباشد. خورشت داوود پاشا در کشور ترکیه از غذاهای محبوب اکثر افراد محسوب میشود که طرفداران زیادی دارد. این خورشت به دلیل مواد اولیه مناسب، در سریعترین زمان ممکن میپزد. در ادامه طرز تهیه خورشت داوود پاشای ترکیهای را مرحله به مرحله آموزش میدهیم.
گوشت چرخ کرده را 2 ساعت قبل از شروع آشپزی از فریز خارج کنید یا از گوشت چرخ کرده گرم و تازه استفاده کنید.
1 عدد پیاز کوچک را به صورت ریز رنده کنید.
آب پیاز را گرفته و به گوشت اضافه کنید.
مقداری دارچین، نمک، فلفل سیاه به گوشت و پیاز اضافه کنید.
گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز و ادویه به خوبی ورز دهید به طوری که به حالت منسجم برسد.
بعد از گذشت 10 دقیقه گوشت را به حالت قلقلی تقسیم کنید طوری که هر کدام به اندازه یک گردو شود.
سپس درون ماهیتابه چدن، مقدار یک قاشق غذاخوری روغن مایع ریخته و گوشتها را سرخ کنید.
بعد از اینکه گوشتهای قلقلی سرخ شد، آن را کنار بگذارید و پیاز خلالی را سرخ کنید.
پیاز را به گونهای سرخ کنید که کاملا طلایی شود.
بعد از اینکه پیاز سبک و طلایی شد، نعناع خشک را اضافه کنید.
نعنا را به مدت چند ثانیه تفت دهید.
سپس رب انار را به پیاز و نعنا اضافه کنید.
بعد از اینکه رب از حالت خامی خارج شد مقدار 2 پیمانه آب جوش را به مواد اضافه کنید.
سپس گوشتهای سرخ شده را درون خورشت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد.
بعد از اینکه خورشت به حالت جوش رسید، درجه حرارت را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.
مطالعه بیشتر پاستا ایتالیایی؛ طرز تهیه 4 مدل پاستای معروف و خوشمزه
همچنین میتوانید خورشت داوود پاشای مجلسی را به همراه پیش غذا از منوی غذایی کشور ترکیه مانند بوراک اسفناج سرو کنید. همچنین برای پخت این غذا، بجای استفاده از قابلمه، پخت خورشت در پلوپز را امتحان کنید. فقط کافیست یک پلوپز برقی دیجیتالی در خانه داشته باشید.
برای تهیه این خورشت خوشمزه ترکیهای، لازم است که یکسری نکات حرفهای را رعایت کنید تا خورشت شما به یک غذای اعیانی مجلسی تبدیل شود. این نکات مهم عبارتند از:
پیازها را به صورت یک اندازه و استاندارد خرد کنید.
از خرد کردن درشت پیاز خودداری کنید زیرا باعث سرخ نشدن و خام ماندن آن میشود.
گوشت قلقلی را به اندازه کافی تفت دهید تا زمانی که به خورشت اضافه میشود، بافت آن از بین نرود.
نعنا را به گونهای تفت دهید تا نسوزد.
همچنین رب انار را به اندازه مناسب تفت دهید تا خامی آن از بین برود ولی نسوزد.
به اندازه کافی به پیاز و مواد آب جوش اضافه کنید.
از افزودن بیش از اندازه آب جوش به خورشت داوود پاشا بپرهیزید.
خورشت داوود پاشا با گردو
این غذای محلی از قدمت بسیار زیادی برخوردار است. در طول این دوران دستور پخت خورشت داوود پاشا دستخوش تغییراتی شده است که تنوع زیادی از انواع این غذا را به وجود آورده است. یکی از تحولاتی که در تهیه این خورشت ترکیهای جالب توجه بوده است، استفاده از گردوی پودر شده میباشد. برخی از افراد ترجیح میدهند که این غذا را با غلظت بیشتری میل کنند. افزودن گردو به خورشت داوود پاشا، باعث غلظت غذا و طعم جذاب آن میشود. برای پخت این غذا همراه با گردو مراحل زیر را انجام دهید.
پیاز را به حالت خلالی سرخ کنید.
نعناع و نمک و دارچین را اضافه کنید و مقداری تفت دهید.
سپس پودر گردو را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
بعد از گذشت چند دقیقه رب انار را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید.
سپس گوشت قلقلی را اضافه کنید و بعد از آن آب جوش بریزید و درب ظرف را بگذارید.
اجازه دهید تا خروشت به مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.