طرز تهیه ماهی بخارپز با سبزیجات
آخرین خبر/ اکثر افراد ماهی را به علت بوی نامطبوع آن از برنامه غذایی خود حذف کردهاند. روش طبخ ماهی در مزه و بوی آن تاثیر بسیار زیادی دارد. بنظر میرسد ماهی سرخ شده لذیذترین نوع پخت ماهی باشد. ولی کسانی که به سلامتی کبد و گوارش خود، همچنین رژیم غذایی اهمیت ویژه میدهند، طرز تهیه ماهی بخارپز را انتخاب میکنند. در این مقاله ما سعی کردیم بهترین روش پخت ماهی، یعنی ماهی بخارپز را با تمام جزئیات بررسی و در اختیار شما بگذاریم. اگر شما هم به طرز تهیه ماهی بخارپز رژیمی علاقه دارید تا انتهای متن با ما همراه باشید.
طرز تهیه ماهی بخارپز بدون فر
متداولترین روش پخت ماهی در گذشته سرخ کردن بود. اما با کمک وسایل برقی جدید، مانند فر برقی، سرخ کن و بخارپز، نیاز به قابلمه و ماهیتابه کمتر شده است. استفاده از فر علاوه بر اینکه کار شما را بسیار آسان میکند، باعث مغز پخت شدن ماهی با حرارت ملایم هم میشود.
اما اگر شما دستگاه فر برقی ندارید، لوازم برقی دیگر به کمک شما خواهند آمد. پخت ماهی به صورت رژیمی با دستگاه پلوپز هوشمند دیجیتالی که سبد بخارپز داشته باشد امکان پذیر است. شما میتوانید ماهی را به بهترین شکل ممکن بخارپز کنید فقط کافی است ماهی طعم دار شده را همراه با سبزیجات معطر درون سبد بخارپز چیده و دستگاه را روشن کنید.
طرز تهیه ماهی بخارپز با سبزیجات یک غذای رژیمی است
ماهی بخارپز با سبزیجات یک غذای رژیمی است
مواد لازم برای بخارپز کردن ماهی
برای انتخاب ماهی، پیشنهاد میکنیم از فیله ماهی قزل آلا یا ماهی سفید استفاده کنید. ماهی قزل آلا به علت بافت نرم و طعم لذیذش، بهترین گزینه برای بخارپز کردن است. برای مصرف ماهی قزل آلا بهتر است در ابتدا آن را بدون استخوان کنید. برای اینکار از فروشنده کمک بگیرید.
در کنار ماهی قزل آلا بسته به ذائقه خود، هر نوع سبزیجات دیگر مانند گوجه فرنگی، ذرت، فلفل دلمه و قارچ میتوانید قرار دهید تا از طعم خوشمزه آنها نیز بهرهمند شوید. در ادامه مواد لازم برای بخارپز کردن ماهی قزل آلا را قرار دادهایم.
مواد لازم
ماهی قزل آلا یا ماهی سفید بدون استخوان 1 عدد
نمک و فلفل و ادویه ماهی به میزان لازم
آبلیموی تازه 3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
گوجه به مقدار لازم برای دورچین
ماهی قزل آلا به علت وجود مقدار زیادی روی، امگا 3 و آهن، خستگی و درد عضلانی و همچنین شکنندگی مو را کاهش میدهد. کسانی که از رماتیسم مفصلی رنج میبرند، و افراد میانسال مصرف یک وعده ماهی در هفته به آنان پیشنهاد میشود.
طرز تهیه ماهی بخارپز با سبزیجات
منظور از سبزیجات برای طبخ ماهی بخارپز، استفاده از سبزی معطر تازه، گوجه فرنگی، قارچ، کدو خورشتی، هویج، کلم بروکلی و… است. این گیاهان علاوه بر خاصیتهای زیادی که دارند مکمل خوبی برای ماهی بخارپز هستند. در ادامه دستور پخت ماهی بخارپز با سبزیجات را به وسیله پلوپز برقی به صورت مرحله به مرحله آوردهایم.
ابتدا ماهی را به خوبی شسته و کاملا خشک نمایید.
برای طعم دار شدن ماهی، از چند ساعت قبل آن را به وسیله پیاز، آبلیمو، نمک، پودر سیر و فلفل طعم دار کنید و در یخچال بگذارید.
برای طعم دار شدن سبزیجات نیز آنها را با ادویههای گفته شده مزه دار کنید.
دیگ پلوپز یا بخارپز را تا نیمه آب کرده و سبد بخارپز را روی آن قرار دهید.
ماهی و سبزیجات مزه دار شده را درون سبد بخارپز بگذارید.
گزینه STEAM در پلوپز دیجیتالی را انتخاب کنید تا آب درون دستگاه به جوش آید.
فرآیند بخارپز کردن ماهی و سبزیجات به وسیله پلوپز چند کاره 20 دقیقه زمان میبرد. بعد از گذشت این تایم ماهی و مواد دیگر کاملاً مغز پخت شده و میتوانید آن را سرو کنید. نوش جان!
زمان پخت ماهی بخارپز
ماهی جزء آن دسته از غذاهایی میباشد که زمان کمتری برای پخت نیاز دارد. روشهای متعدد پخت ماهی هر کدام زمان مخصوص خود را دارد. اما تا حد زیادی به وسیله برقی که از آن استفاده میکنید نیز بستگی دارد. ما در مقاله طرز تهیه ماهی با 5 روش مختلف تفاوت روشهای مختلف را بیان کردهایم.
بخارپز کردن ماهی و سبزیجات با پلوپز بسیار ساده است
بخارپز کردن ماهی و سبزیجات با پلوپز بسیار ساده و سریع است
اگر برای گریل کردن ماهی از صفحه گریل استفاده میکنید، 40 دقیقه و اگر از فر برقی استفاده میکنید 20 دقیقه را باید در نظر بگیرید. فرآیند سرخ کردن ماهی با ماهیتابه یا سرخ کن معمولاً بیشتر از یک ساعت زمان میبرد. اطلاعات بیشتر را در مقاله طرز تهیه ماهی سرخ شده با برنج مطالعه کنید. اما راحتترین و کوتاهترین نوع طبخ ماهی، روش بخارپز کردن است. در این روش شما 20-15 زمان را برای پخت ماهی به وسیله بخارپز کردن در نظر بگیرید.