۸ دستور آشپزی خوشمزه با کدو حلوایی
برترین ها/ کدو حلوایی، شیرین، مقوی و پر از رنگ و دلنشین است. میتوان از این صیفی خوشمزه چندین و چند رسپی داد اما اینها را بهصورت گلچین از من بپذیرید. حتما یکبار امتحان کنید. مشتری دائم کدوحلوایی لذیذ خواهید شد. اصلیترین بخش برای تهیه تمامی دستورها پخت کدو حلوایی است. پس با من همراه شوید.
در فروشگاهها معمولا با اشکال و رنگهای مختلفی از کدو حلوایی برخورد کردهاید؛ کدوهایی گرد، پهن و به رنگ نارنجی پر رنگ و گاه با لکههایی سبز رنگ که اگر این مدل را خریده باشید پس از پخت متوجه شدهاید که کاملا بیمزه و با آب بسیار زیاد است و البته رنگ زیبای آن پس از پخت کاملا از بین میرود. این کدو همیشه فقط برای سفرهآرایی به کار میرود، زیرا طعمی ندارد. البته نوع دوم؛ نوع مرسوم و خوشمزه کدو حلوایی مربوط به شمال ایران با رنگ پوست نارنجی کدر و البته در 2 مدل گرد یا کوزهای است.
پس کدو را با آب کمی بپزید، چون خود آن نیز آب میان بافتیاش را خارج کرده و پس از 10 دقیقه خواهید دید که حجم آب موجود بیشتر میشود. معمولا زمان پخت تکههای کدو برای انواع خورش و قلیه حدود 15 تا 20 دقیقه است یعنی تا زمانی که کدو بافت خود را حفظ اما پخته باشد. برای پوره کردن نیز 30 دقیقه کدو را بپزید تا کاملا نرم و بافت آن باز شود و سپس در دستگاه مخلوطکن کدو را پوره کنید
یک صبحانه عالى، مقوى و دلچسب در یک صبح سرد
- شیر: یک و یکدوم پیمانه
- آرد: 2پیمانه
- پوره کدو حلوایی: یک پیمانه
- شکرقهوهای: 3 قاشق سوپخوری
- تخممرغ: یک عدد
- بیکینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- روغن: 2 قاشق سوپخوری
- بیکینگسودا: 2 قاشق سوپخوری
- دارچین: یک قاشق چایخوری
- زنجبیل: یکدوم قاشق چایخوری
- نمک: یکدوم قاشق چایخوری
ابتدا شیر و پوره کدو حلوایی پخته و کاملا له شده و تخممرغ را با هم مخلوط کنید. همچنین روغن را هم بیفزایید.
مواد خشک را با هم مخلوط و سپس به مواد بالا بیفزایید. مواد کش دار وغلیظی به دست میآید.
مواد را ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
سپس یک تابه با قطر حدود ۱۰ سانتیمتر را انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود.
سپس بدون چرب کردن از مواد به اندازه یک ملاقه ریخته و صاف کنید. در را گذاشته و ۳ دقیقه زمان دهید تا مواد پخته شود و بعد برگردانده و ۳۰ ثانیه زمان دهید.
نکته:
این پنکیک را با کره و عسل میل کنید. طعمی بهیادماندنی دارد
برای طعم بهتر میتوانید پنیر ماسکارپونه را جایگزین پنیر لبنه کنید.
- روغن زیتون: یک دوم پیمانه
- شکر: یکدوم پیمانه
- ماست: یک دوم پیمانه
- تخممرغ: 2عدد
- بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
- آرد: دو و سهچهارم پیمانه
- عرق بهار نارنج: یکچهارم پیمانه
- پنیر لبنه: 200گرم
- خامه فرم گرفته: 200گرم
- شکر: 2 قاشق سوپخوری
- زرده تخممرغ: یک عدد
- پوره کدو حلوایی: 200گرم
- عرق دارچین: یکچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه:
ابتدا شکر و تخممرغ را باهم مخلوط کرده، حال ماست و روغن زیتون را ریخته و خوب مخلوط کرده تا یکدست شود بعد آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و اضافه کنید و در آخر عرق بهار نارنج را اضافه کنید.
خمیر به دست آمده را خوب ورز داده تا یکدست شود.
حال خمیر را برای 30 دقیقه استراحت داده و سپس روی سطح آرد پاشی شده باز کرده و با قالب گرد متوسط قالب زده و در سینی مافین چیده و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد برای زمان 15 تا20 دقیقه قرار دهید.
برای مواد میانی:
مواد فیلینگ را با هم مخلوط کنید و پس از خنک شدن کامل شیرینیها از مواد به کمک ماسوره شکوفه بزرگ در شیرینی دهید و با یک گل خامه بزرگ تزیین کنید.
نکته:
خمیر این شیرینی را به قطر 5/0 سانتیمتر باز کنید زیرا در حین پخت شیرینی پفمیکند.
از قالب مافین سایز متوسط استفاده کنید، اگر سایز ریز بهکار ببرید فضای داخل شیرینی خیلی کوچک خواهد شد.- آرد: 2پیمانه
- شکر:یک و یکدوم پیمانه
- تخممرغ: 4 عدد
- بیکینگپودر: 2 قاشق چایخوری
- نمک: یکهشتم قاشق چایخوری
- دارچین: 2 قاشق چایخوری
- روغن مایع: 100گرم
- کدو حلوایی: 400گرم
کدو حلوایی را پوست کنده و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید، سپس با مقداری آب بپزید و بعد از پخت له کنید. ( آب را تا حدی بریزید که بعد از پخت هیچ آبی درون قابلمه نمانده باشد و حین پخت همه به خورد کدوها برود).
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) روشن کنید تا گرم شود.
آرد، گردو، هل، دارچین، بیکینگپودر و نمک را با هم مخلوط کنید.
تخم مرغها را درون ظرف شکسته و با سرعت بالای همزن بهمدت 5 دقیقه خوب بزنید.
روغن و شکر را با هم مخلوط و به تخممرغ زده شده اضافه کرده و بعد کدو را به آن اضافه کنید.
وسط مواد آردی و خشک را باز کنید و مخلوط تخممرغ و کدو حلوایی را در آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شود.
مایه را درون قالب بریزید. (اگر قالب شما تفلون نیست، قالب را از قبل کمی چرب کرده و آرد بپاشید)
قالب را بهمدت 40 دقیقه درون فری که از قبل گرم شده قرار دهید.
کیک را بدون اینکه از قالب خارج کنید، بهمدت 2 ساعت زمان دهید تا خوب خنک شود.
نکته:
برای تزیین روی کیک من تنها از گاناش شکلات سفید استفاده کردهام که برای تهیه آن میتوانید از 150 گرم شکلات سفید، 100گرم خامه که روی حرارت میگذارید استفاده کنید. وقتی مواد کمی ولرم شد روی کیک دهید.
اگر تخممرغها را برای 5دقیقه هم نزنید ممکن است به بافت پوکی دست نیابید پس لطفا زمان را دقیق رعایت کنید.
این سوپ را حتما با این نان پیشنهادی امتحان کرده و سوپ را کاملا سرد سرو کنید. یک پیشنهاد بینظیر خواهدبود.
- کره: 2قاشق سوپخوری
- آب مرغ: یک پیمانه
- شکر قهوهای: یک قاشق سوپخوری
- پوره کدو 300گرم
- دارچین: یکچهارم قاشق چایخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- نان تست: 4برش
- دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم
- پیاز: 2عدد
- خامه: یک پیمانه
روش تهیه:
نان مخصوص این سوپ:
مقداری از کره را با شکر قهوهای و دارچین مخلوط کرده و روی برشهای نان تست بمالید. سپس در فر ۱۸۰ درجه برای ۲۰ دقیقه قرار دهید تا برشته شوند.
روش تهیه سوپ:
پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و آن را با کره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره کدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویهها برای 30 دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.
- مرغ:4تکه دلخواه
- آلو: 100گرم
- کدوحلوایی تکه شده پخته:200گرم
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق سوپخوری
- روغن: 4 قاشق سوپخوری
- پیاز: 2عدد متوس
- دارچین، نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
یک عدد پیاز را به همراه تکههای مرغ و یک عدد هویج متوسط و 3 ساقه کرفس با 2 پیمانه آب در قابلمه روی حرارت بگذارید تا کاملا مرغ بپزد. سپس آن را از آب مرغ خارج کرده و آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید.
پیاز دیگررا نگینی کرده وبا روغن تفت دهید. سپس کمی زردچوبه به آن بیفزایید و یک دقیقه دیگر نیز به تفت دادن ادامه دهید. سپس رب را به همراه ادویهها اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود. سپس مرغ را افزوده و کمی تفت دهید.
در نهایت آبمرغ را کنارگذاشته و آلو را بیفزایید و بگذارید تا خورش برای 30 دقیقه جا بیفتد. تکههای پخته کدو حلوایی را روی خورش گذاشته و بدون همزدن بگذارید تا 10 دقیقه با خورش جوش خورده و بهاصطلاح، طعم بگیرد. سپس آن را خاموش کنید.
در هنگام سرو، تکههای کدو را کنار گذاشته و پس از کشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تکههای کدو را درآن قرار داده و با نان یا برنج میل کنید.
نکته:
حتما دقت کنید که این خورش نباید آب زیادی داشته باشد و به اصطلاح باید تنگ آب شود پس به میزان آب مرغتان آب مضاعفی اضافه نکنید.
- کدو حلوایی پخته و تکه شده: 300گرم
- پودر پنیر پارمزان:3 قاشق سوپخوری پیاز قرمز: یک عدد متوسط
- پنیر فتا:100گرم
- تخم کدو: 2 قاشق سوپخوری
- کاهو یا اسفناج:200گرم
- روغن زیتون: به میزان لازم
- نان تست ریز شده: 50گرم
- آبلیمو:5 قاشق سوپخوری
- ادویه سالادی:یک قاشق چایخوری
روش تهیه:
کاهو یا اسفناج را خرد کرده و در لایه اول بریزید.
روی آن را پنیر فتای صبحانه را بهصورت مربعی برش داده و بریزید. پیاز را بهصورت هلالی نازک برش داده و در یک تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا پیازها نرم شوند و سپس روی سالاد بریزید.
بخشی از کدو حلوایی پخته و نگینی شده را بریزید و سپس کمی دیگر کاهو بریزید، در نهایت روی کار را با تکههای کدو و تخم کدو و پودر پنیر پارمزان پوشش دهید.
آبلیمو و ادویه سالادی را با هم مخلوط و ۱۵ دقیقه استراحت دهید و سپس روی سالاد بریزید. در نهایت روی کار را روغن زیتون بریزید.
نکته:
برای این سالاد سعی کنید کدوحلوایی را تنها برای ۱۵دقیقه پخت دهید تا برشهای چاقویی آن تمیز در آید. در غیراین صورت ممکن است با پخت زیاد بافت کدو باز و بسته شده و شکل زیبایی نداشته باشد.
کدو حلوایی هم از آن دسته صیفیجاتی است که زیاد پرطرفدار نیست اما اگر راجع به خواص آن بیشتر بدانید نظرتان درباره مصرف آن عوض میشود. این گیاه پرخاصیت در بسیاری از موارد خواصی مشابه هویج داشته و سرشار از آنتیاکسیدان بتاکاروتن است که در جلوگیری از ابتلا به سرطان بسیار موثر است. کدو حلوایی که در زمستان بسیار فراوان یافت میشود پایینآورنده فشارخون بوده و از ابتلا به بیماریهایی چون تخریب دیواره عروق، آبمروارید و حتی سرماخوردگی جلوگیری میکند.
- کدوحلوایی: ۸۰۰ گرم
- کره گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط: یک عدد، ساطوریشده
- سیر: ۲ حبه،رنده شده
- پودر کاری: ۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- آب مرغ: ۳ پیمانه، ۷۵۰ لیتر
- خامه: نصف پیمانه
1- کدوحلوایی را پوست کنده و در قابلمه بریزید. به اندازهای آب بریزید که روی آن را بپوشاند. با در بسته و روی شعله ملایم 20 دقیقه آن را بپزید تا نرم شود، سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
2- کره را در یک قابلمه روی شعله متوسط آب کرده و پیاز و سیر را 4 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. ادویه کاری را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. آب مرغ و کدو حلوایی را اضافه کنید.
3- هنگامی که سوپ به جوش آمد در آن را بسته و 20 دقیقه با شعله ملایم بپزید. نمک و فلفل آن را اندازه کرده و قبل از سرو آن را با غذاساز پوره کرده و خامه را به آن اضافه کنید. سوپ را با تخم کدوحلوایی، پنیر رنده شده و پیازچه ساطوریشده تزیین کنید.
نکات:
1- به جای پیاز میتوانید از یک ساقه ترهفرنگی درشت استفاده کنید. در این صورت سیر حذف شود.
2- برای غنیتر شدن سوپ میتوانید 50 تا 75 گرم مغز تخم کدوحلوایی بو داده یا خام را آسیاب کرده و به آن اضافه کنید.
3- کدوحلوایی 2 نوع است: گرد و کوزهای. نوع دوم از نظر مواد تشکیلدهنده مغذیتر و خوشرنگتر است.
در زمان پخت اصلا مواد را هم نزنید، زیرا کدو حلوایی پخته شده ممکن است از بافت خود جدا شده و مواد شما شکل سوپ شل بهخود بگیرد.
- عدس پخته: 250گرم
- کدوحلوایی پخته و نرم شده: 500گرم
- آب گوشت: 5 قاشق سوپخوری
- پیاز: یک عدد متوسط
- پودر سیر، نمک، فلفل، دارچین: به میزان لازم
- روغن: 3 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا کاملا نرم شود. پس از 10 دقیقه زردچوبه را بیفزایید و 3 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا پیاز خوشرنگ شود.
سپس عدس پخته شده و ادویهها و آب گوشت را افزوده و روی حرارت کم با در بسته 10 دقیقه زمان دهید تا عدسها طعم گرفته و کمی نرمتر شوند.
در نهایت کدو حلوایی پخته را افزوده و حرارت را بسیار کم کنید و 5 دقیقه زمان دهید.
حالا یک شام سریع، راحت، خوشمزه و مقوی دارید
نکته:
روی نان تست را کمی سیر تازه بمالید و روغن زیتون بزنید. کمی نعناع خشک روی آن پاشیده و در فر 180 درجه سانتیگراد برای 20دقیقه قرار دهید. نان را کاملا برشته و میل کنید.