آش شوربا؛ یک غذای خوشمزه و مقوی برای فصل سرما
فرارو/ غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. آش یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. آشها بسیار متنوع هستند که در نقاط مختلف کشور با روشهای متفاوتی تهیه میشوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. با شروع فصل پاییز و زمستان پخت آش در خانه رونق بیشتری پیدا میکند؛ زیرا خوردن آش در هوای سرد گرمای مطبوعی به بدن منتقل میکند که دلچسب است. آش شوربا نوعی آش خوشمزه و اصیل است که در شهرهای مختلف با روشهای متفاوتی درست میشود و دستور طبخهای متنوعی دارد. این آش بسیار مقوی و خوشمزه است و برای فصل سرما یک غذای دلچسب محسوب میشود. اگر دوست دارید این آش خوشمزه را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش آش شوربا همراه ما باشید.
مواد لازم
لپه: ۱ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
برنج نیم دانه: نصف پیمانه
سبزی آش: ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
قرص استاک گوشت: ۱ عدد
پیاز: ۲ عدد
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
پیازداغ: به میزان لازم
نعناع داغ: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا عدس، لپه و برنج را از قبل به صورت جداگانه به مدت دو ساعت خیس بدهید. حالا ۱ عدد پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود، سپس عدس و لپه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. حالا قرص استاک را روی مواد بریزید و دو لیوان آب جوش اضافه کنید و هم بزنید، سپس درب قابلمه را بگذارید و ۱ ساعت زمان بدهید تا عدس و لپه بپزد. برنج را نیمپز کنید و بعد از اینکه لپه و عدس پخت، به قابلمه اضافه کنید. ۲۰ دقیقه بعد سبزی آش را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را نبندید. حرارت را کم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا سبزی بپزد. در این فاصله یک عدد پیاز را نده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید، سپس نمک، زردچوبه و فلفل را روی آن بریزید و ورز بدهید. حالا کوفته قلقلی درست کنید و کوفتهها را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه سبزی آش پخت و آش جا افتاد، آش آماده را داخل کاسه سرو بریزید و روی آن را با گوشت قلقلی، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید، نوش جان.