قلقهای پخت یک آبگوشت مشتی
خراسان/ آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که نمیشود آن را از سفره حذف کرد. اگر تازهکار هستید یا تا به حال آبگوشت نپختید و دوست دارید این غذای خوشمزه را امتحان کنید شاید برایتان سوال باشد که مقدار نخود و لوبیا در آبگوشت برای هر نفر چقدر است و اصلا پخت آبگوشت چه قلقهایی دارد؟
مقدار نخود و لوبیا برای هر نفر
میزان حبوبات در ترکیب با گوشت، پیاز، سیبزمینی و ... آبگوشت را خوشمزه میکند. مقدار توصیهشده نخود در آبگوشت برای هر نفر حدود ۲۵ تا ۳۵گرم است. این میزان برای لوبیا (لوبیا سفید، قرمز یا هر نوع لوبیا دیگر) برای هر نفر بین ۲۰ تا ۳۰گرم است. لوبیا و نخود معمولا یک تا ۲سال پس از تاریخ بستهبندی مصرف امن دارند. اگر دوست داشتید مقدار حبوبات آبگوشت را زیاد کنید بهتر است مقدار نخود بیشتر از لوبیا باشد.
گرفتن نفخ حبوبات
برای تهیه آبگوشت سنتی بهتر است از شب قبل نخود و لوبیا را در دو کاسه آب به صورت جداگانه بخیسانید و درصورت امکان، چندبار آب موجود در کاسهها را عوض کنید تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود و پخت راحتتری داشته باشند. این کار به خوشمزه شدن آبگوشت هم کمک میکند.
آب اضافی ممنوع!
اضافه کردن چند مرحلهای آب در طول پخت، تعادل مزهها را به هم میریزد. در همان ابتدای پخت، ۶ برابر حجم مواد آبگوشت، آب جوشیده سردشده داخل ظرف بریزید. حفظ شعله ملایم در طول پخت باعث میشود که آبگوشت با این حجم معین آب، به آرامی بپزد و در نهایت میزان آب آبگوشت کم نشود.
گوجه هم جواب است
پیشنهاد میکنیم که در کنار رب تفت داده شده، از چند عدد گوجهفرنگی هم استفاده کنید. استفاده از گوجه فرنگی انتخاب سالمتری است و در این صورت به رب کمتری هم نیاز خواهید داشت. کافی است گوجهفرنگیها را پوست بگیرید. سپس آنها را به دو نیمه تقسیم کنید و داخل غذا بریزید. گوجه طعم ترش مطبوعی به آبگوشت میدهد.
کف را نگیرید
پس از جوشیدن گوشت داخل آب، لایهای از کف روی آبگوشت تشکیل میشود. بعضیها این کف را با قاشق میگیرند. اگرچه این کار از یک طرف به خوشرنگتر شدن آبگوشت کمک میکند، اما از سوی دیگر باعث بیرون ریختن بخشی از ریزمغذیهای گوشت میشود. بنابراین پیشنهاد میکنیم که از آن صرفنظر کنید.