واویشکا گیلانی؛ خوشمزه و کمدردسر

خراسان/ واویشکا گیلانی؛ خوشمزه و کمدردسر
مواد لازم (برای ۲نفر)
گوجه فرنگی: ۴عدد متوسط
پیاز: یک عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
روغن مایع: ۶قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
پیاز را پوست گرفته، به همراه گوجهها خوب بشویید. پیاز را بسته به ذائقهتان نگینی یا خلالی خرد کنید. گوجهها را هم پوست گرفته، به صورت جداگانه نگینی درشت خرد کنید.
در یک تابه روغن بریزید و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و آن را با حرارت کم سرخ کنید تا رنگش تغییر پیدا کند. اگر دوست دارید پیاز در غذا دیده شود، ابتدا نیمی از آن را تفت داده و بعد بقیه گوشت را در آن بریزید. بعد از این که گوشت تفت خورد باقیمانده پیاز را اضافه کرده و دوباره کمی دیگر سرخ کنید. البته برای این حالت، پیاز باید نگینی درشت خرد شده باشد.
حالا گوجه، نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضاف کنید، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت با آب گوجه بپزد تا واویشکا جا بیفتد. میتوانید به دلخواه یک تخممرغ شکسته و روی واویشکا بیندازید تا بپزد و بعد آن را سرو کنید.
نکتهها:
امروزه در این غذا از رب گوجه هم استفاده میشود. البته گیلانیها کمی رب انار هم به آن میزنند.
میتوانید از سیبزمینی نگینی و سرخ شده در کنار این غذا استفاده کنید. همچنین میتوانید با اضافه کردن قدری دارچین آنرا خوشطعمتر کنید.
اگر در مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد حتما از آب جوش استفاده کنید.
گیلانیها این غذا را کمی ترش سرو میکنند و در انتهای کار کمی به آن آبغوره یا آبلیمو اضافه میکنند. شما هم میتوانید این کار را انجام دهید.