چطور شربت ریواس قرمز درست کنیم؟

همشهری آنلاین/ این گیاه سرشار از فیبر است و برای کسانی که کبد چرب دارند بسیار مفید است.
ماده اولیه برای تهیه این شربت، ریواس است. ریواس جدا از طعم خوبی که دارد، خواص فوق العادهای نیز دارد و ارزش غذایی آن به شدت بالا است. این گیاه سرشار از فیبر است و برای کسانی که کبد چرب دارند بسیار مفید است.
همچنین ریواس سرشار از ویتامین K است که برای تامین حفظ و سلامت مغز بسیار موثر است. با این میزان از مواد اولیه میتوانید شربت ریواس را برای ۶ تا ۸ نفر تهیه کنید.
مواد لازم
ریواس: یک کیلوگرم
شکر: یک کیلوگرم
آبلیمو ترش: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ریواسها را پاک کنید و به خوبی بشویید. سپس آنها را داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها گرفته شود. بعد از خشک شدن ریواسها، پوست روی آنها را بگیرید. سپس خرد کنید و ریواس خرد شده را در یک ظرف آب بریزید و بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه در آن بماند تا گل و لای اضافه آن گرفته شود.
بعد از گذشت مدت زمان لازم ریواسها را آبکشی کنید. اگر دوست دارید تا شربت شما رنگ قرمزی داشته باشد، باید از ریواس قرمز رنگ استفاده کنید.
داخل یک قابلمه به میزان کافی آب ریخته و ریواسها را به قابلمه اضافه کرده و با حارت ملایم ریواس ها را بپزید. در حین پخت مدام ریواس ها را هم بزنید تا رنگ و عصاره ریواس خارج شود.
در حین پخت، کف های روی سطح آب را جمع کنید تا رنگ شربت کدر نشود.
بعد از این که ریواسها پختند و کاملا نرم شدند، زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند.
بعد از خنک شدن ریواس ها، آنها را از یک صافی رد کنید و محلول صاف شده را دوباره داخل قابلمه بریزید و به آن شکر اضافه کنید.
مجددا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مداوم هم بزنید تا شکر کاملا ذوب شود. در انتهای کار و بعد از ذوب شدن شکر باید از آبلیموی تازه استفاده کنید و آن را به میزان لازم به قابلمه اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
هم زدن مواد را تا جایی ادامه دهید که به قوام لازم برسند. زمانی که مواد به این مرحله رسیدند و به اصطلاح حالت شهد پیدا کرد، میتوانید زیر قابلمه را خاموش کنید.
زمانی که شهد کمی خنک شد آن را در ظرف شیشهای ریخته و درون یخچال نگهداری کنید.
نکات:
- میتوانید در تهیه شربت ریواس از زعفران نیز استفاده کنید که سبب میشود تا طعم شربت شما لذیذتر و خوشطعمتر شود.
-اگر ریواس شیرین است و دوست دارید تا طعم آن ترش باشد، میتوانید در انتهای کار یک قاشق غذاخوری جوهرلیمو به آن اضافه کنید تا طعم ترشی در آن ایجاد شود.
- اضافه کردن جوهر لیمو علاوه بر این که طعم شربت شما را ترشتر میکند، سبب میشود تا شربت شکرک نزند. حتی به جای آبلیمو میتوانید از جوهر لیمو استفاده کنید.
-برای این که شربت طعم بهتری داشته باشد، بهتر است تا در زمان خرید ریواس به سراغ ریواسهای تازه و جوانتر بروید. در تهیه شربت از قسمتهای ترد، روشن و نازک آن استفاده کنید. قسمتهای تیرهتر ممکن است سبب ایجاد طعم تلخی در شربت شوند.
-اگر دوست داشته باشید تا عطر شربت شما بهتر شود از نعنا یا پونه در تهیه آن استفاده کنید. برای انجام این کار باید نعنا یا پونه باید بهمدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت در شربت قرار دهید و بگذارید بمانند تا عطر خود را به شربت بدهند.
-به هیچوجه از برگهای ریواس در تهیه شربت استفاده نکنید.
-اگر ریواس ترش بود میزان شکر اضافه شده باید یک کیلو و اگر ریواسها طعم شیرینی داشتند، ۸۰۰ گرم شکر نیز کافی خواهد بود.