نماد آخرین خبر

غذاي اصلي/ قيمه پلو، سنتي و هميشه خوشمزه

منبع
دونفره
بروزرسانی
غذاي اصلي/ قيمه پلو، سنتي و هميشه خوشمزه
دونفره/ قيمه پلو از اون غذاهايي هستش که معمولا به عنوان غذاي نذري طبخ ميشه. دليلش هم اين هست که در اون از گوشت استفاده ميشه، همه پسند هست و چون از قاطي پلو ها حساب ميشه پخش اون هم راحتتر از پلو و خورشت هاست. در اين مطلب طرز تهيه اين غذاي خوشمزه رو قرار ميديم. چي لازم داريم؟ گوشت گوسفندي بدون استخوان نيم کيلو برنج 4 پيمانه لپه يک پيمانه پياز سه عدد متوسط رب گوجه چهار قاشق غذاخوري ادويه (نمک، زردچوبه، فلفل سياه،) چطوري بپزيم؟ قيمه پلو دقيقا همون قيمه اس با مقدار آب خيلي کم و برنج آبکش کرده و مثل لوبيا پلو مخلوط ميکنيم. با اين تفاوت که گوشتها رو تکه هاي ريز تر خرد ميکنيم و همونطور که در مواد اوليه گفتم بدون استخوان. با پياز و فلفل سياه تفت ميديم. لپه ها رو هم جدا نيم پز ميکنيم و به گوشت اضافه ميکنيم و دو ليوان آب ميريزيم تا روي حرارت ملايم بپزه. در آخر هم رب رو تفت ميديم و با نمک اضافه ميکنيم. در اين مرحله آب مايه قيمه بايد تقريبا خشک باشه و مثل مايه لوبياپلو باشه. برنج رو همونطور که در اين مطلب قرار داديم آبکش ميکنيم.ته ديگ دلخواه رو قرار ميديم و يک لايه از مايه قيمه و يک لايه از برنج رو ميريزيم و دم کني رو روش ميذاريم تا روي دماي ملايم حدود نيم ساعت دم بکشه. نسبت ها رو با حداقل مواد گذاشتم. حالا اگر براي نذري ميخوايد، به همين نسبت مواد رو زياد ميکنيم. براي هر نفر هم 2/3 يک پيمانه برنج کافيه. يعني اگر مثلا براي 100 نفر بخوايد، 70 پيمانه برنج، 8 کيلو گوشت و 18 پيمانه لپه کافيه.