ايران/ سوهان عسلي بادامي
چي لازم دارم:
شکر.................................... يک دوم پيمانه
عسل...............................1 قاشق غذاخوري
روغن مايع ......................2 قاشق غذاخوري
آب.......................... نصف قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده............... غليظ يک دوم قاشق چايخوري
خلال بادام..........................يک دوم پيمانه
خلال پسته براي تزئين...........به ميزان لازم
نکته:
نکته 1: لطفاً مواد را چند برابر نکنيد مخصوصاً کساني که براي بار اول تصميم به درست کردن سوهان دارند تا نتيجه مطلوب به دست آيد.
نکته 2: درست کردن سوهان کمي تجربه ميخواهد ممکن است بار اول راضي نباشيد ولي تجربه کسب ميکنيد.
نکته 3: ريختن مواد را در سيني با سرعت انجام دهيد تا مواد سفت نشود اگر هم سفت شد کمي روي حرارت قرار دهيد تا روان شود.
چه جوري درست ميشه:
آب را با شکر مخلوط کنيد (اين مقدار آب براي حل شدن شکر نيست و بيشتر از اين هم نيازي نيست).عسل و روغن را اضافه کنيد.همه را درون ظرفي ريخته روي حرارت زياد قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا شکر حل شده و مواد طلايي رنگ شود.سپس شعله اجاق گاز را کم کرده خلال بادام و زعفران اضافه کنيد و مرتب به هم بزنيد تا خلال بادام سرخ شده و سوهان به رنگ دلخواه برسد.در اين مرحله اگر مواد زياد روي حرارت بماند ميسوزد و مزه تلخي به خود ميگيرد و اگر زود از روي حرارت برداريد موقع خوردن، سوهان به دندان ميچسبد. مراقب باشيد که رنگ زعفران باعث نشود که زود از روي حرارت بر داريد.براي اينکه زمان درست شدن آن را متوجه شويد ظرف آب سردي که يخ دارد کنار خود داشته باشيد کمي از مواد را داخل آن بريزيد و تست کنيد سوهان بايد کاملاً شکننده باشد.پس از آن ظرف را از روي حرارت برداشته با کمک قاشق از مواد به اندازه دلخواه درون سيني رويي يا مسي ريخته و بلافاصله از خلال پسته براي تزئين استفاده کنيد.پس از اينکه کاملاً سرد شد از سيني جدا کرده و در ظرف در دار که کاملاً بسته ميشود (براي جلوگيري از نمدار شدن سوهان) قرار داده و براي مدت طولاني درون يخچال نگهداري کنيد.
بازار