ستاره/ ذرت تازه، يخ زده يا کنسرو ذرت، در تهيه انواع سالاد مانند سالاد ماکاروني و سالاد الويه و انواع غذا مورد استفاده قرار ميگيرد. از آنجا که ذرت تازه در فصول گرم سال در دسترس است براي برخورداري از اين ماده غذايي با ارزش در ساير فصول سال، ميتوان کنسرو ذرت تهيه کرد يا ذرت را به صورت فريز شده، نگهداري کرد. کنسرو ذرت حاوي ويتامين C بوده که باعث تقويت سيستم ايمني بدن و سلامت پوست ميشود. کربوهيدرات موجود در کنسرو ذرت، انرژي بدن را افزايش داده و باعث رشد ماهيچهها ميشود و فيبر موجود در آن نيز به سلامت دستگاه گوارش کمک ميکند. در ادامه با طرز تهيه کنسرو ذرت خانگي با بهترين روشهاي ممکن با ما همراه باشيد.
بررسي تازگي ذرت
قبل از خريد ذرت (بلال) حتما آن را از نظر تازگي و سالم بودن بررسي کنيد. براي اين منظور موارد زير را به خاطر داشته باشيد:
بلالهاي تازه داراي کاکل تازه، طلايي و چسبندهاي هستند؛ کاکل خشک، سياه و يا سفيد بلال نشان دهنده ماندگي و سفت بودن دانههاي آن است.
با لمس کردن دانههاي بلال از روي پوسته به راحتي ميتوانيد نرمي يا سفت بودن دانههاي ذرت را بررسي کنيد.
پوست بلالهاي تازه، مرطوب و سفت بوده، به سختي جدا ميشود و به رنگ سبز روشن است.
وجود سوراخهاي قهوهاي در پوسته بلال و به خصوص در قسمتهاي بالايي آن، نشان دهنده کرم زدگي بلال و سوراخ بودن دانههاي ذرت است و بايد از خريد آن صرف نظر کرد.
بهترين روش دانه کردن ذرت
پس از خريد بلالهاي تازه و شيرين، نوبت دانه کردن بلال است. دانه کردن بلال به دو روش امکانپذير است:
۱. دانه کردن بلال خام
۲. دانه کردن بلال پخته
بهترين روش براي دانه کردن ذرت اين است که بلال را قبل از پختن و به صورت خام، دانه کنيد. چون دانه کردن ذرت پس از پختن بلال، باعث بد شکل و له شدن دانههاي ذرت و خارج شدن شيره آن ميشود؛ بنابراين براي دانه کردن ذرت، ابتدا يک رديف عمودي از بلال خام را با چاقو جدا کرده و سپس رديفهاي بعدي را به راحتي با دست جدا کنيد.
طرز تهيه کنسرو ذرت خانگي با بلال تازه
مواد لازم
بلال مکزيکي تازه 4 عدد
شکر 1 قاشق غذاخوري سرپر
نمک 1/4 قاشق چايخوري
آب به ميزان لازم
دستور تهيه
دانههاي بلال را در ظرفي ريخته و روي آن آب بريزيد تا پوستهها و پرزهاي باقيمانده روي آب قرار گيرند.
سپس آب را خالي کرده و اين عمل را چند بار تکرار کنيد تا دانههاي ذرت کاملا تميز شوند.
دانههاي ذرت را در قابلمهاي ريخته و روي آن آب بريزيد تا به اندازه يک بند انگشت آب روي آن را بگيرد.
قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و اجازه دهيد دانههاي ذرت به مدت ۱۰ الي ۲۰ دقيقه بپزند.
در اين فاصله مرتب پخته شدن دانههاي ذرت را تست کنيد و پس از نرم شدن دانهها، حرارت را خاموش کنيد.
دانههاي ذرت پخته شده را در شيشههاي مورد نظر (با درب فلزي) ريخته و سپس شيشهها را با آبي که ذرت را در آن پختهايد، پر کنيد.
در شيشهها را محکم بسته و شيشهها را در قابلمه بزرگي بچينيد.
درون قابلمه را با آب پر کنيد، بهطوري که سطح آب تا زير در شيشهها باشد.
قابلمه را روي حرارت قرار داده و پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملايم کنيد.
اجازه دهيد شيشهها به مدت ۳۰-۲۰ دقيقه در آب بجوشند.
بدين ترتيب شيشهها پلمب شده و از ورود هوا به داخل آنها جلوگيري ميشود.
کنسرو ذرت خانگي آماده است، اجازه دهيد شيشهها کاملا خنک شوند و سپس آنها را در يخچال نگهداري کنيد.
طرز تهيه کنسرو ذرت خانگي با ذرت خشک
کنسرو ذرت خانگي با ذرت خشک را به همان روش فوق درست کنيد؛ تنها توجه کنيد که ذرت خشک را فقط با شکر بپزيد و اين نکته را در نظر داشته باشيد که مدت زمان پختن و نرم شدن دانههاي ذرت خشک بيشتر از ذرت تازه است.
نکات مهم
پختن بيش از حد دانههاي ذرت باعث سفت شدن آنها ميشود، بنابراين پخته شدن دانههاي ذرت را به صورت مداوم تست کنيد.
افزودن بيش از حد نمک به دانههاي ذرت باعث سفت شدن آنها ميشود، اما افزودن شکر باعث نرم شدن دانههاي ذرت در حين پخت ميشود.
اگر دانههاي ذرت را با نمک پختيد و سفت شد، مجددا آنها را با شکر بپزيد تا نرم شوند.
مدت زمان پخت و آماده شدن کنسرو ذرت بستگي به نوع بلال دارد و بهتر است براي اين منظور از ذرت مکزيکي استفاده کنيد که دانههاي شفاف، روشن و شيرين دارند.
طرز تهيه کنسرو ذرت خانگي در مايکروفر
بهترين روش براي تهيه ذرت خانگي، پختن دانههاي ذرت در قابلمه است، اما در مايکروفر نيز ميتوان آن را تهيه کرد.
دانههاي ذرت خام را در ظرف شيشهاي قابل استفاده در مايکروفر ريخته و روي آن آب بريزيد.
ظرف را در مايکروفر قرار دهيد و هر ۵-۶ دقيقه يک بار مايکروفر را خاموش کرده و پخته شدن ذرتها را تست کنيد.
پس از پختن و نرم شدن دانههاي ذرت، به آن نمک اضافه کنيد و در ظرف در بسته نگهداري کنيد.
طرز تهيه کنسرو ذرت به صورت بخارپز
دانههاي ذرت را در يک آبکش فلزي بريزيد.
قابلمهاي که دهانه آن به اندازه آبکش باشد، انتخاب کرده و تا نيمه آب کنيد.
قابلمه را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد، سپس آبکش را روي دهانه قابلمه بگذاريد و درب قابلمه را ببنديد.
پخته شدن و نرمي دانههاي ذرت را مرتب تست کنيد و پس از نرم شدن دانهها به آن نمک بزنيد و در ظرف در بسته نگهداري کنيد.
نکته: پختن ذرت به صورت بخارپز زمان بر است و نسبت به پختن آن در قابلمه زمان بيشتري ميطلبد.
بازار