مجله دلگرم/ غذاهاي ايراني به دليل تاثيرپذيري که از فرهنگ تمام خطه ها و ناحيه هاي کشور ايران دارد، در بين گردشگران خارجي بسيار خاص و محبوب مي باشد.
در واقع وجود عطر و طعم خاصي که در انواع مواد غذايي سالم و لذيذ وجود دارد و کدبانوها و آشپزها با مهارت خاص اين طعم ها را در کنار هم قرار مي دهند، يک غذاي عالي و اصيل آماده مي شود.
به همين دليل خوراکي ها و غذاهاي ايراني با تغيير اقليم از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب براي امتحان کردن طعم آن ها جزو يکي از خاطرات خاص و به ياد ماندني گردشگران خارجي خواهد شد.
اين غذاهاي متنوع ايراني که باب طبع تمام افراد مي باشد، معروفيت و محبوبيت کشور ايران را دوچندان کرده است.
1. باقالي پلو با ماهيچه
باقالي پلو با ماهيچه جزو يکي از خاص ترين غذاهاي ايراني براي مهماني هاي خاص و مهمانان مهم و عزيز مي باشد.
باقلاهاي سبز در کنار برنج ايراني و در ميان سبزي معطر پلويي و زعفران و کره حيواني اين غذا را بي نظير خواهد کرد.
البته وجود ماهيچه نيز خوشمزگي آن را منحصر به فرد کرده است. از اين رو شايد به جرات بتوان گفت که حتما بايد باقالي پلو با ماهيچه را به عنوان اولين غذاي محبوب و معروف غذاي ايراني براي تمام افراد به شمار آورد.
2. خورش قيمه يکي از غذاهاي ايراني
يکي ديگر از غذاهاي ايراني که بسيار محبوب و پرطرفدار است خورش قيمه است.
قيمه اغلب با خلال سيب زميني سرخ شده و گاهي با بادمجان هم تهيه مي شود که اولي را قيمه سيب زميني و دومي را قيمه بادمجان مي نامند.
براي تهيه خورش قيمه گوشت قيمه شده را با پياز و لپه و رب گوجه فرنگي، ليمو عماني و آب مي پزند تا کاملا جا بيفتد.
در آخر سيب زميني هاي سرخ کرده يا بادمجان سرخ شده را به خورش اضافه مي کنند و همراه با برنج ساده يا زعفراني نوش جان مي کنند.
3. خورش فسنجان از ديگر غذاهاي ايراني
طعم عالي و متفاوت خورش فسنجان نيز يکي ديگر از انواع محبوب غذاهاي ايراني مي باشد. برخي از افراد اين خورش را با گوشت مرغ طبخ مي کنند و برخي ديگر با گوشت چرخ کرده آماده مي کنند.
البته در هر ۲ مدل طبخ، اين خورش هميشه طعم و عطر عالي و پرطرفدار خود را دارد.
4. قورمه سبزي غذاي اصيل ايراني
خورش سبزي قورمه غذاي اصيل و لذيذ ايراني است. تمام آقايان که عاشق اين خورش و طعم آن هستند، سرو آن را با پلو زعفراني و ته ديگ لذيذ آن مي پسندند.
وجود سبزي هاي معطر و عالي براي طبخ اين خورش و گوشت و لوبيا قرمز و ليمو آن را عالي و دلچسب خواهد کرد.
5. آش رشته از غذاهاي ايراني
در ايران آش هاي بسيار زيادي وجود دارد و هر منطقه آش مخصوص به خود را دارد. در اين ميان آش رشته از همه معروف تر است و گردشگران خارجي با آن بيشتر آشنا هستند.
آش رشته يکي از محبوب ترين غذاهاي ايراني است و در ايامي مثل ماه رمضان به صورت نذري پخته مي شود.
براي تهيه آش رشته حبوبات مختلف را با سبزي مخصوص آش مي پزند و بعد رشته آشي و کشک را به آن اضافه مي کنند.
تزئين روي آش اهميت زيادي دارد و بسياري از ايراني ها در تزئين تبحر زيادي دارند. پياز داغ، سير داغ، نعنا داغ و کشک از جمله تزئينات اصلي آش رشته است.
6. ديزي از اصيل ترين غذاهاي ايراني
ديزي و يا آبگوشت، يکي از اصلي ترين و مهم ترين غذاهاي ايراني است.
در واقع اگر مي خواهيد که با معرفي فقط يک غذا، گردشگران خارجي را با فرهنگ ايراني و آشپزي آن آشنا کنيد، مطمئنا آن سرو کردن ديزي در رستوران هاي سنتي مي باشد.
گوشت گوسفند، حبوبات و سيب زميني که در طبخ اين غذاي اصيل ايراني استفاده مي شود، سرو آن را به همراه نان سنگک، سبزي خوردن و دوغ تکميل مي کند.
7. کباب و انواع آن
انواع کباب و کوبيده در ميان ايراني ها و گردشگران نيز بسيار معروف و پرطرفدار مي باشد.
سرو اين غذا چه با پلو زعفراني و سبزي تازه باشد، و چه با نان سنگک و نوشيدني عالي دوغ، طعم و عطر لذيذ آن را هميشه ثبت خواهد کرد.
8. زرشک پلو يکي از لذيذ ترين غذاهاي ايراني
زرشک پلو با مرغ يکي از انواع غذاهاي پلويي ايراني است که از محبوبيت خاصي در ميان ايرانيان برخوردار است.
زرشک پلو مانند غذاهاي مثل کباب کوبيده ، جوجه کباب و … به عنوان يک غذاي مجلسي محسوب مي شود که براي پذيرايي در مراسم هاي مهم استفاده مي شود.
9. کوفته تبريزي غذاي اصيل تبريزي
کوفته تبريزي همان طور که از اسمش مشخص است اصالتا غذايي تبريزي است اما امروزه در سرتاسر ايران تهيه مي شود و يکي از خوشمزه ترين غذاهاي ايراني به حساب مي آيد.
تو ايران انواع کوفته تهيه مي شود اما کوفته تبريزي از همه معروف تر و خوشمزه است.
کوفته تبريزي از ترکيب گوشت، لپه و سبزيجات تهيه مي شود و داخل کوفته هم تخم مرغ آبپز، آلو، گردو، پياز داغ و زرشک ريخته مي شود.
10. لوبيا پلو غذاي خوش پخت ايراني
لوبيا پلو يکي ديگر از خوشمزه ترين غذاهاي ايراني است که سرو کردنش رسم و رسوم خاصي هم دارد.
لوبيا پلو را معمولا همراه با ته ديگ نان يا سيب زميني، سالاد شيرازي، سبزي خوردن و ماست مي خورند که ترکيبي بسيار خوشمزه مي شود.
براي تهيه لوبيا پلو، لوبيا سبز خرد شده را با گوشت و پياز و رب گوجه فرنگي و و ادويه جات مختلف ترکيب مي کنند و روي حرارت ملايم قرار مي دهند تا دم بکشد و آماده بشود.
11. جوجه کباب
ايراني ها عاشق گوشت هستند و در اکثر غذاهاي ايراني گوشت مرغ يا گوسفند و گوساله حتما وجود دارد.
يکي از خوشمزه ترين غذاهاي گوشتي جوجه کباب است که روي ذغال کباب مي شود و بسيار خوشمزه است.
يکي از سنت هاي ايراني ها اين است که وقتي براي کمپينگ به دل طبيعت مي روند حتما مواد لازم براي تهيه جوجه کباب را همراه مي برند و همان جا روي ذغال و آتش جوجه ها را کباب مي کنند!
جوجه کباب را همراه با گوجه کبابي و برنج زعفراني و کره مي خورند که بسيار ترکيب خوشمزه اي است.
12. خورش بادمجان از غذاهاي ايراني
بادمجان در بسياري از غذاهاي ايراني استفاده مي شود و مردم ايران عاشق آن هستند.
يکي از خوشمزه ترين غذاهايي که با بادمجان تهيه مي شود خورش بادمجان است.
براي تهيه اين خورش گوشت را با پياز و ادويه جات مي پزند و بعد بادمجان هاي سرخ شده و بادمجان و غوره را به آن اضافه مي کنند.
خورش بادمجان اغلب با برنج سفيد يا زعفراني خورده مي شود هرچند آن را همراه با نان هم مي توان سرو کرد.
13. دلمه غذاي ايراني
دلمه انواع مختلفي دارد و دلمه برگ مو، دلمه گوجه، بادمجان و فلفل دلمه اي از جمله معروف ترين آن ها هستند.
با اين حال، دلمه برگ مو محبوبيت بيشتري دارد و بسياري از ايراني ها در فصل بهار که برگ هاي انگير تازه و ترش و خوشمزه است اين دلمه را تهيه مي کنند.
دلمه در ايران يکي از غذاهاي محلي استان هاي آذربايجان غربي و شرقي به حساب مي آيد، با اين حال امروزه در سرتاسر ايران اين غذاي خوشمزه طبخ مي شود.
مواد داخل دلمه ترکيبي از گوشت چرخ کرده، سبزي دلمه، پياز، لپه و … است.
14. انواع ته چين ار غذاهاي خوشمزه ايراني
ته چين يکي از غذاهاي ايراني بسيار خوشمزه و زيباست که ظاهري بسيار شيک و مجلسي دارد.
جالب است بدانيد که خارجي ها ته چين را به خاطر ظاهر زيبايش کيک ايراني هم مي نامند. ته چين را به صورت ساده و همراه با مرغ، گوشت، بادمجان و … درست مي کنند؛ اما ته چين مرغ شهرت بيشتري دارد.
بازار