مجله افق کوروش/ طرز تهيه بستني خانگي هم ساده است و هم يک کار جالب و هيجانانگيز که بچهها هم دوستش دارند. دستور بستني سنتي در خانه هم با ثعلب و هم بدون ثعلب در اغلب کتابهاي آشپزي آورده شده است و نياز به دستگاه بستنيسازي هم ندارد. يکي از بهترين و قديميترين دستورهاي بستني سنتي طرز تهيه بستني سنتي زعفراني با ثعلب و بدون ثعلب با تکههاي خامه است. شما به راحتي ميتوانيد اين دسر ساده و ارزان و کم هزينه را در خانه درست کنيد.
مواد لازم
شير پرچرب: ۱ ليتر
خامه پرچرب: به مقدار دلخواه
ثعلب: ۲ قاشق چايخوري
گلاب: ½ استکان
زعفران دم کرده غليظ: ۲ قاشق غذاخوري
شکر: ۳۰۰ گرم
خلال مغز پسته: به مقدار دلخواه
طرز تهيه
مرحله اول
براي تهيه بستني خانگي سنتي زعفراني با ثعلب ابتدا بايد شکر و ثعلب را با هم مخلوط کنيد. شير را در يک قابلمه بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا جوش بيايد و سپس کم کم ترکيب شکر و ثعلب را اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد. شکر و ثعلب را بايد کم کم اضافه کنيد چون در غير اين صورت در شير گوله ميشود. پس ترکيب شکر و ثعلب را در چهار يا پنج مرحله اضافه کنيد.
مرحله دوم
ترکيب شير، شکر و ثعلب را مرتب هم بزنيد تا غليظ شود و قوام بيايد. حالا شير قوام آمده را از روي حرارت برداريد و در يک کاسه فلزي بريزيد. گلاب و زعفران را به اين ترکيب اضافه کنيد و روي ظرف را با ثعلب بپوشانيد تا روي آن حالت ته ديگي پيدا نکند و صبر کنيد تا خنک شود.
مرحله سوم
در اين مرحله در يک کاسه بزرگ مقدار زيادي يخ بريزيد تا حدي که وقتي کاسه فلزي بستني را در کاسه يخ ميگذاريد تا بالاي آن را يخ بپوشاند. وقتي کاسه فلزي را در کاسه يخ گذاشتيد مرتب مايه بستني را با ليسک يا کفگير هم بزنيد تا کاملا سرد شود. حالا ظرف بستني را به مدت ۱ ساعت در فريزر بگذاريد تا اطراف بستني خودش را بگيرد و سفت شود و به اصطلاح ببندد.
مرحله چهارم
وقتي بستني در اطراف ظرف خودش را گرفت (چون بستني ابتدا از اطراف ظرف شروع به بستن ميکند) با قاشق از اطراف به مرکز ظرف بستني را بريزيد و مرتب اين کار را تکرار کنيد. دوباره ظرف بستني را در فريزر بگذاريد تا دوباره کنارههاي بستني شروع به بستن بکند. هر بار دوباره بستني را به مدت ۴۵ دقيقه الي ۱ ساعت در فريزر بگذاريد تا دوباره کنارههاي بستني ببندد. اين کار را آنقدر تکرار کنيد که تمام حجم بستني به مرکز ظرف شما بيايد.
زمان آماده شدن بستني شما بستگي به دماي فريزرتان دارد و ممکن ۹ الي ۱۰ ساعت طول بکشد تا بستني کاملا آماده شود و شکل و شمايل بستني به خودش بگيرد.
براي اضافه کردن خامه و پسته به بستني سنتي با زعفران اين کار را در مرحله نهايي انجام دهيد. خامه پرچرب را در يک کيسه فريزر بريزيد و آن را پخش کنيد (ضخامت خامه بايد نازک شود) و در فريزر بگذاريد تا خوب سفت شود و خودش را بگيرد.
وقتي خامه سفت شد و خودش را گرفت آن را خرد کنيد و همراه به خلال پسته در بستني بريزيد و خوب هم بزنيد. دوباره بستني را در يک ظرف دربدار بريزيد و در فريزر بگذاريد تا دوباره سفت شود.
بازار