خوراک لوبيا قرمز، سالم و خوشمزه

ستاره/ مواد لازم:
لوبيا چيتي يا قرمز: ۲۵۰ گرم
سيب زميني: ۱ عدد
پياز: ۱ عدد
رب گوجه: ۱ قاشق
آب ليموي طبيعي: ۲ قاشق
نمک وزرچوبه وفلفل سياه: به ميزان لازم
زمان لازم براي پخت و آماده سازي ۱ ساعت
دستور تهيه:
از شب قبل لوبياها را پاک کنيد، بشوييد و در آب بگذاريد تا خيس بخورد.
لوبيا قرمزها را از آب جدا کنيد و در يک قابلمه (يا زودپز) بريزيد و به اندزهي دو برابر آن آب رويش بريزيد و روي شعله زياد بگذاريد تا به جوش آيد. پس از اينکه شروع به قل خوردن کرد آن را کم کنيد تا آهسته آهسته بپزد.
سيب زميني و پياز را نگيني خرد کنيد و با کمي روغن در يک تابه سرخ کنيد. نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد.
سيب زميني و پيازها را به لوبياها که در حال قل خوردن هستند اضافه کنيد.
وقتي لوبياها نرم شدند دو قاشق آب ليمو ترش و يک قاشق رب گوجه به آن اضافه و مخلوط کنيد.
پس از اينکه چند قل خورد آن را بچشيد و اگر نمک، فلفل يا آبليموي بيشتري احتياج داشت به آن اضافه کنيد.
خوراک لوبيا قرمز شما آماده است...
۲. طرز تهيه خوراک لوبيا قرمز (با گوشت)
مواد لازم (براي ۴ نفر)
لوبيا چيتي يا لوبيا قرمز : ۴۰۰ گرم
آرد: يک قاشق غذاخوري
گوشت: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگي: يک قاشق غذاخوري
پياز: يک عدد متوسط
نمک: به مقدار لازم
کره يا روغن: ۵۰ گرم
آبليمو: يک قاشق غذاخوري
روغن زيتون: چهار قاشق غذاخوري
زردچوبه: نصف قاشق مرباخوري
فلفل سياه: يک چهارم قاشق مرباخوري
زمان لازم براي پخت و آماده سازي ۱ ساعت
طرز تهيه
از شب قبل لوبياها را پاک کنيد، بشوييد و در آب بگذاريد تا خيس بخورد.
لوبياها را از آب جدا کنيد و در يک قابلمه (يا زودپز) بريزيد و به اندزهي دو برابر آن آب رويش بريزيد و روي شعله زياد بگذاريد تا به جوش آيد. پس از اينکه شروع به قل خوردن کرد آن را کم کنيد تا آهسته آهسته بپزد.
پيازها را خرد کنيد و با کره يا روغن تفت دهيد. پس از اينکه پيازها کمي نرم شد زردچوبه، فلفل سياه و گوشت را به آن اضافه کنيد و تفت دهيد.
دو ليتر آب به مواد اضافه کنيد و روي شعله بگذاريد تا به جوش آيد. وقتي جوش آمد زير شعله را کم کنيد و در قابلمه را بگذاريد تا گوشتها بپزند و نرم شوند.
پس از اينکه گوشتها پخته شد آنها را از آب جدا کنيد و به لوبياهاي پخته شده اضافه کنيد و روي حرارت کم بگذاريد.
آرد را در يک چهارم ليوان آب بريزيد و خوب مخلوط کنيد تا محلولي يکدست به دست آيد. سپس کم کم به غذا اضافه کنيد و به آرامي هم بزنيد.
روغن زيتون، آبليمو و رب را به غذا اضافه کنيد.
در ظرف را بگذاريد و نيم ساعت روي شعله کم قرار دهيد.
خوراک لوبيا چيتي با گوشت آماده سرو است ... نوش جان ...
نکات مهم پاياني
اين غذا را ميتوانيد با نان يا برنج سفيد ميل کنيد.
در حين سرو ميتوانيد از گلپر استفاده کنيد.
توجه کنيد که هيچ وقت به حبوبات در حين پخت نمک نزنيد، چون موجب دير پز شدن ميشود.
رب را هيچ گاه ابتداي کار به غذا اضافه نکنيد، زيرا مانع از لعاب انداختن خوراک ميشود.
براي اينکه نفخ حبوبات از بين برود حتما آنها را از شب قبل خيس کنيد و دو مرتبه آب آن را عوض کنيد.
توجه کنيد که به ازاي هر نفر بايد نصف پيمانه لوبيا در نظر بگيريد.
اگر به سير علاقه داريد ميتوانيد دو حبه سير را رنده کنيد و در حين سرخ کردن پيازها همراه با پياز تفت دهيد.
اگر مايل باشيد ميتوانيد کمي قارچ را خرد کنيد و يک ربع آخر به خوراک اضافه کنيد.
يک فنجان لوبياي چيتي يا ۱۹۳ گرم از آن ۶۷۰ کالري دارد که از اين ميزان، ۲۱ کالري آن به چربي، ۴۸۳ کالري از آن به کربوهيدرات موجود در لوبيا و ۱۶۵ کالري به پروتئين موجود در آن اختصاص دارد.
اين غذا فاقد کلسترول است.
ساغر شفيعي