طرز تهيه خورشت کاري تايلندي حرفهاي
کتاب کاله/ خورشت کاري يکي از غذاهايي است که منشا آن در آشپزي، به شبه قاره هند برميگردد. ويژگي مشترک اين غذاها استفاده از ترکيبي از ادويهجات مانند زردچوبه، زيره سبز، زنجبيل تازه يا خشک شده و فلفل تند است. خورشت کاري تايلندي يک غذاي بسيار سالم، خوشمزه و خوش طعم است. اين خورشت را معمولا با مرغ درست ميکنند، اما ما در اينجا دستور پخت خورشت کاري با سبزيجات را به شما آموزش ميدهيم. با اين دستور پخت ميتوانيد طعم متفاوت خورش کاري را تجربه کنيد. اين غذاي مهيج براي افرادي که تمايل به گياهخواري دارند، مناسب بوده و ميتوانيد در وعده ناهار يا شام آن را تهيه کرده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببريد. جالب است بدانيد که بعضي افراد اين غذاي مقوي را در وعده صبحانه ميل ميکنند. تهيه اين غذا وقت زيادي از شما نميگيرد و به مواد اوليه چندان زيادي نياز ندارد. احتمالا همين الان تمام مواد لازم براي تهيه خورش کاري را در منزل داريد. اگر شما هم گياهخوار هستيد و دوست داريد از ويتامينها و مواد مغذي اين غذاي لذيذ برخوردار شويد، در ادامه همراه ما باشيد تا طرز تهيه خورشت کاري تايلندي حرفهاي را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي تهيه خورشت کاري تايلندي
سيب زميني دو عدد
پيازيک عدد
سيرچهار حبه
گوجه فرنگي۵۰۰ گرم
نخود فرنگي۵۰۰ گرم
هويج سه عدد
شير نارگيل ۳۵۰ گرم
فلفل دلمهاي دو عدد
زيره سبز دو قاشق چايخوري
ادويه کاري چهار قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز يک قاشق چايخوري
زنجبيل يک قاشق غذاخوري
روغن مايع يک قاشق غذاخوري
نمک يک قاشق چايخوري
فلفل سياه چهار قاشق چايخوري
زردچوبه يک قاشق چايخوري
طرز تهيه خورشت کاري تايلندي حرفهاي
مرحله اول
سيب زمينيها را شسته و پوست آنها را بگيريد. سپس آنها را به صورت مکعبهاي کوچک خرد کنيد. سيب زمينيهاي خردشده را در يک قابلمه ريخته و به اندازهاي که آب روي سيبزميني را بگيرد، در قابلمه آب بريزيد. دو قاشق غذاخوري نمک به آب اضافه کرده و خوب هم بزنيد. قابلمه را روي حرارت بگذاريد تا آب به جوش بيايد. سپس حرارت را کم کنيد و در قابلمه را ببنديد. اجازه دهيد سيب زمينيها به مدت ۱۵ دقيقه بپزند. سپس قابلمه را از روي حرارت برداشته و آب اضافه را دور بريزيد.
مرحله دوم
پياز را نگيني کرده و در يک قابلمه بريزيد. يک قاشق روغن مايع به پياز اضافه کرده و قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا پياز به مدت تقريبا چهار دقيقه سرخ و طلايي شود. در همين زمان سيرها را زير خرد کرده و به همراه پياز يک تا دو دقيقه تفت دهيد. حواستان باشد سير نبايد زياد سرخ شود، چون خشک و تلخ ميشود.
مرحله سوم
گوجه فرنگي را به همراه ۲۰۰ ميليليتر آب در مخلوط کن ريخته و مخلوط کنيد تا به شکل پوره درآيد. يک قابلمه را پر از آب کنيد و نخودفرنگيها را در آن بپزيد. در صورت تمايل ميتوانيد از کنسرو نخودفرنگي استفاده کنيد. زنجبيل تازه را هم ريز خرد کنيد. اگر زنجبيل تازه نداريد، ميتوانيد از پودر زنجبيل استفاده کنيد.
مرحله چهارم
پوست هويجها را گرفته و حلقهاي خرد کنيد. فلفل دلمهايها را هم ريز خرد کنيد. پودر کاري، نمک، زردچوبه، فلفل سياه، پودر فلفل قرمز، زنجبيل، نخود فرنگي پخته و گوجه فرنگي پوره شده را به پياز و سير اضافه کرده و هم بزنيد. شير نارگيل را هم به مواد اضافه کرده و حرارت را زياد کنيد تا مواد به جوش بيايد.
مرحله پنجم
زماني که مواد به جوش آمد، حرارت را کم کنيد. سيب زمينيهاي پخته شده را به مواد اضافه کرده و اجازه دهيد همه مواد به آرامي تقريبا ۳۰ دقيقه بپزند. با توجه به اينکه هويج بافت سفتي دارد، ميتوانيد مدت زمان پخت خورشت کاري را افزايش دهيد تا هويج نرمتر شود. در نهايت خورشت کاري را در ظرف مد نظر بريزيد. خورشت کاري تايلندي شما آماده است. نوش جان.
چند نکته براي تهيه خورشت کاري تايلندي حرفهاي
در صورت تمايل ميتوانيد به خورش کاري تايلندي با سبزيجات، يک و نيم فنجان کلم خرد شده اضافه کنيد.
خورشت کاري را ميتوانيد با گشنيز يا ريحان تازه خرد شده تزيين کنيد.
اگر دوست داريد غذا طعم تندتري داشته باشد، به آن سس چيلي تاي کاله (خريد آنلاين) اضافه کنيد.
براي اينکه خورشت کاري تايلندي طعم بهتري بگيرد، ميتوانيد از مقدار بيشتري پياز، زنجبيل و سير استفاده کنيد.
به جاي سبزيجات ذکر شده در اين دستور پخت، ميتوانيد از کلم بروکلي، گل کلم، قارچ يا سيبزميني شيرين استفاده کنيد.