نماد آخرین خبر

غذا ملل/ طرز تهيه پيده اسفناج ترکيه ‌اي بسيار خوشمزه با پنير و تخم مرغ

منبع
بروزرسانی
غذا ملل/ طرز تهيه پيده اسفناج ترکيه ‌اي بسيار خوشمزه با پنير و تخم مرغ

مجله افق کوروش/ پيده يک نان خانگي سنتي اصالتا ترکيه‌‌اي است که با مواد دلخواه پر شده و سپس در فر پخته مي‌شود. در آشپزي ترکيه انواع مختلفي از پيده مثل پيده گوشت و قارچ، پيده پنير، پيده سيب زميني، پيده مرغ، پيده سبزيجات و حتي ميني پيده اسفناج وجود دارد که همگي با طرز تهيه مشابه درست مي‌شوند و تفاوت‌شان در مواد به کار رفته در آنهاست. پيده بسته به مواد به کار رفته در آن، هم به عنوان غذاي اصلي و هم به ‌عنوان پيش‌غذا به کار مي‌رود. پيده اسفناج يک پيش‌غذاي سبک است. در اين مطلب  طرز تهيه پيده اسفناج ترکيه‌‌اي با پنير و تخم مرغ را برايتان آورده‌ايم.

چي لازم داريم:
 
اسفناج: ۱ کيلو گرم

پياز : ۱ عدد متوسط

تخم مرغ: ۳ عدد

پنير چدار و فتا: به ميزان لازم

نمک: ۱/۲ قاشق چايخوري

پودر فلفل سياه: ۱/۴ قاشق چايخوري

کره: به ميزان لازم

آرد گندم:  ۵ ليوان دسته‌دار فرانسوي

 
مايه خمير: ۲ قاشق غذاخوري

نمک: ۱ قاشق غذاخوري

آب : حدود ۳۰۰ ميلي‌ليتر (هر ليوان فرانسوي دسته‌دار معادل ۲۵۰ ميلي‌ليتر آب است)



 
چطور بپزيم: 

مرحله اول
 

ابتدا آرد را الک کنيد تا کاملا نرم و يکدست شود. سپس به همراه نمک و مايه خمير در يک ظرف مناسب بريزيد. از آنجايي که آردها انواع مختلفي دارند، آب را به تدريج به آن اضافه کنيد تا شل نشود.

با دست حدود ۵ دقيقه به خوبي ورز دهيد تا حدي که به دستان‌تان نچسبد. اگر خمير به دست مي‌چسبد ۲ قاشق غذاخوري روغن اضافه کنيد.

خمير را در ظرفي که از قبل چرب کرده‌ايد بگذاريد و روي ظرف را نايلون بکشيد و بگذاريد حدود ۱ ساعت بماند. در اين فاصله، حجم خمير دو برابر مي‌شود.

حتما بخوانيد  انواع طرز تهيه چيپس سيب زميني خانگي ساده نمکي، جعفري، پنيري، کچاپ و ...
 

مرحله دوم
 
فر را روشن و روي دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد.

اسفناج‌ها را به خوبي بشوييد و بگذاريد آب آن خارج شود.

پياز را نگيني خرد و در يک تابه سرخ کنيد. مي‌توانيد يک حبه سير را هم خرد يا له کنيد.

اسفناج‌ها را در تابه بريزيد و تفت دهيد. به اندازه ۱/۲ ليوان دسته دار فرانسوي، به آن آب اضافه کنيد و در ظرف را بگذاريد تا بپزد.

 

مرحله سوم
 
در سومين مرحله از طرز تهيه پيده اسفناج، ظرف را برداريد و اجازه دهيد اگر اسفناج آب انداخته است، آب آن بخار شود.
اسفناج را از روي حرارت برداريد و پنير فتا يا پنيز چدار يا پنير خامه‌‌اي يا پنير پيتزا را رنده يا له کنيد و به همراه نمک و فلفل روي مواد بريزيد. پنيري که انتخاب مي‌کنيد کاملا به سليقه خودتان بستگي دارد.

 
مرحله چهارم
 
خمير را از ظرف بيرون آوريد و روي يک سطح را آردپاشي کنيد. خمير را به ۴ يا ۵ قسمت تقسيم کنيد.

خميرها را باز کنيد و با وردنه به شکل بيضي درآوريد. ضخامت خمير را به نيم سانتي‌متر برسانيد.

در سيني فر کاغذ روغني بگذاريد و خميرها را در آن قرار دهيد. موادي را که در مرحله قبل درست کرده‌ايد وسط خمير بگذاريد به طوري که از لبه‌ها به اندازه ۲ تا ۳ سانتي‌متر فاصله داشته باشند.

لبه‌هاي خمير را روي مواد بياوريد طوري که شکل قايقي پيدا کند. طوري آن را جمع کنيد که موقع پخت باز نشود.

 

مرحله پنجم
 
تخم مرغ‌ها را به يکي از سه روشي که در قسمت فوت و فن طرز تهيه پيده اسفناج آمده است، روي پيده قرار دهيد.

سيني پيده اسفناج را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه در طبقه وسط فر بگذاريد تا خمير آن قهوه‌اي يا طلايي شود.

پيده را از فر خارج کنيد و برش دهيد.



 

فوت و فن‌هاي طرز تهيه پيده اسفناج ترکيه‌اي
 
*تخم‌مرغ ها را به ۳ روش مي‌توانيد در پيده اسفناج به کار ببريد.

*روش اول اين است که تخم‌ مرغ‌‌ها را در ظرف جدا بشکنيد و به همراه کمي فلفل سياه و نمک کاملا به هم بزنيد. قبل از اينکه پيده اسفناج را در فر بگذاريد، تخم مرغ را روي پيده بماليد.

*روش دوم اين است که تخم مرغ را روي پيده اسفناج بشکنيد و در فر بگذاريد.

*در روش سوم مي‌توان بعد از پخته شدن اسفناج‌ها، تخم مرغ‌ها را روي اسفناج بشکنيد و به هم بزنيد تا کاملا با اسفناج مخلوط شوند. سپس اين مخلوط را در خمير پيده اسفناج بريزيد و در فر بگذاريد.

*مي‌توانيد در مرحله آخر طرز تهيه پيده اسفناج و قبل از اضافه کردن تخم مرغ، مقداري قارچ هم اضافه کنيد.

*اگر مايه خمير در دسترس نداريد، براي به عمل آوردن خمير مي‌توانيد از شکر استفاده کنيد.

*مي‌توانيد از گوشت چرخ و تفت داده شده با پياز و ادويه‌جات براي مواد مياني استفاده کنيد، در اين صورت پيده شما پيده گوشت خواهد بود.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar