نماد آخرین خبر

صبحانه/ آموزش پخت پدفته نان سنتي و محبوب کرماني ها

منبع
غذالند
بروزرسانی
صبحانه/ آموزش پخت پدفته نان سنتي و محبوب کرماني ها

غذالند/ در گزارش زير طرز تهيه پدفته را به شما آموزش مي‌دهيم.
پدفته در واقع نوعي نان سنتي استان کرمان است، نام ديگر اين نان روغن جوشي است که هم مي‌توان آن را صورت نان شيرمال يک تکه تهيه کرد و يا به صورت تک نفره و گرد آن را سرخ کرد.

البته شبيه اين نان در يزد و مشهد نيز پخته مي‌شود که اسمهايشان در هر شهري متفاوت است. اين نان معمولا در ايام عزاداري و براي خيرات پخته مي‌شود که براي مجالس کوچک سبيه نان تافتون يا شيرمال تهيه شده و براي مراسم بزرگ آن را کوچک کرده و استفاده مي‌کنند. جالب است بدانيد که در تهيه اين نان از انواع تخم‌هاي گياهي مانند سياه دانه، گل خشت، گل زرد استفاده مي‌کنند.

سياه دانه مزاج گرم و خشک درجه ۳ دارد يعني داروي بسيار گرمي است و مصرف خودسرانه آن‌ها مي‌تواند تاثيرات بسيار شديدي را بر سلامت افراد بگذارد. اسيد‌هاي چرب ضروري فراوان موجود در سياهدانه آن را به‌نوعي مواد غذايي ضدسرطان تبديل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو مفيد است. سياهدانه آهن و پتاسيم فراواني دارد و علاوه بر تقويت سيستم ايمني بدن، باعث رفع مسموميت خوني و يبوست مي‌شود. مصرف روغن سياهدانه در برنامه غذايي به‌دليل امگا ۶ فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کليه و مجاري ادرار را تصفيه مي‌کند.

چي لازم داريم:

تخم مرغ: ۳ عدد
خمير نانوايي ورآمده: ۱ چانه
ماست: نصف ليوان
روغن سرخ کردني: به مقدار لازم
سياه دانه: به مقدار لازم
گل خشت (گل زرد): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم



چطور بپزيم:


ابتدا تخم مرغ‌ها و ماست را روي خمير ورآمده ريخته، کمي نمک، سياه دانه و گل خشت به آن اضافه و خوب مخلوط مي‌کنيم تا مايه‌اي صاف و يکدست به دست آيد.

سپس در آن را گذاشته حدود ۵ تا ۱۰ دقيقه صبر مي‌کنيم.

سپس روغن را در ظرف گودي ريخته پس از داغ شدن روغن، با قاشق غذاخوري يا مرباخوري از مايه بر مي‌داريم و در روغن داغ ريخته سرخ مي‌کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره