2 دستور ويژه براي تهيه «سس انبه» خوش طعم مخصوص فلافل

ستاره/ سس انبه يک چاشني پرطرفدار و خوشمزه است که در کنار انواع ساندويچها و فينگرفودها و شيرينيجات قابل استفاده است. در اين مقاله شما را با طرز تهيه سس انبه با پودر انبه و طرز تهيه سس با انبه تازه آشنا خواهيم کرد.
اگر از طرفداران فلافل باشيد، حتما نام سس انبه را هم شنيدهايد. در واقع سس انبه براي فلافل، براي سمبوسه و در کنار فينگرفودها و انواع ساندويچهاي گرم مثل ساندويچ همبرگر و … سرو ميشود. به علاوه سس انبه براي کيک و انواع سالادها هم استفاده ميشود. سس انبه طعمي ترش و شيرين و گاهي تند دارد که هم ميتوان آن را با ميوه تازه انبه درست کرد و هم با پودر انبه که در عطاريها ميفروشند. به شما اطمينان ميدهيم چنانچه اصول گفته شده در اين مقاله را به درستي رعايت کنيد، سس انبه خانگي شما بسيار بهتر از سسهاي آماده خواهد شد. با ستاره همراه باشيد تا ببينيم چطور در خانه ميتوانيد يک سس انبه بينظير درست کنيد
طرز تهيه سس انبه با انبه تازه
سس انبه اي که با انبه تازه تهيه ميشود، تا يک هفته در يخچال قابل نگهداري است. به علاوه شما ميتوانيد ميزان تندي يا ترشي و شيريني اين سس را بنا به طبع و ذائقه خود تنظيم کنيد. آنچه در ادامه خواهد آمد، يک سس انبه استاندارد و خوشمزه است که ميتوانيد در منزل تهيه کنيد.
مواد لازم
انبه تازه
2 عدد
آب
نصف پيمانه
شکر قهوهاي يا عسل
يک قاشق غذاخوري
زردچوبه
نصف قاشق مرباخوري
روغن زيتون
يک چهارم پيمانه
آبليمو
3 قاشق غذاخوري
نمک
يک قاشق مرباخوري
فلفل سياه
نصف قاشق چايخوري
پاپريکا
يک قاشق غذاخوري
پودر سير
نصف قاشق چايخوري
دانه خردل
يک قاشق چايخوري
دانه زيره سبز
۲ قاشق چايخوري
پودر گشنيز
نصف قاشق چايخوري
پودر شنبليله
يک قاشق چايخوري
دستور تهيه:
ابتدا انبهها را خوب شسته و هسته و پوست آنها را جدا کرده و روي آنها نمک بپاشيد.
سپس انبهها را داخل ظرفي شيشه اي و استريل ريخته، درب آن را ببنديد و ظرف را به مدت 5 روز در محيط باز و زير نور خورشيد قرار دهيد تا ميوه انبه، آب بيندازد.
بعد از گذشت اين مدت، آب انبه را از گوشت آن جدا کرده و کنار بگذاريد.
گوشت انبه را هم روي پارچهاي تميز پهن کنيد و اجازه دهيد حدود 3 الي 4 ساعت بماند تا کاملا خشک شود.
در ظرفي مناسب مقداري روغن بريزيد و بگذاريد گرم شود. سپس پودر خردل، شنبليله، گشنيز و پودر پاپريکا و همچنين زردچوبه، زيره و فلفل را اضافه کرده و 2 الي 3 دقيقه با هم تفت دهيد.
نکته: توجه داشته باشيد که ترکيب ادويهها کاملا اختياري است. ادويههاي ديگري هم وجود دارند که سس انبه را بينهايت خوشمزه ميکنند و شما بنا بر ذائقه خود ميتوانيد از آنها هم استفاده کنيد. ادويههايي مثل زنجبيل، جوز هندي، برگ بو، سياهدانه و …
بعد از اضافه کردن ادويهها نوبت اضافه کردن شکر و پودر سير است.
پس از يک تفت مختصر، بايد گوشت خشک شده انبه، آب انبه، آب و آبليمو را اضافه کنيد و همه مواد را خوب با هم ترکيب کنيد.
حالا شعله را خاموش کنيد و اجازه دهيد ترکيبات سس انبه، خنک شوند. سپس براي اينکه يک سس انبه صاف و يکنواخت داشته باشيد، تمام مواد را داخل غذاساز ريخته و چند دقيقه خوب ميکس کنيد.
سس انبه خوشمزه شما آماده است. آن را داخل ظرفي در بسته ريخته و در يخچال نگهداري کنيد. سس انبه براي سالاد بسيار پرکاربرد است و ميتوانيد به جاي سسهاي کارخانهاي که اغلب مواد نگهدارنده دارند، اين سس خانگي و متفاوت را تجربه کنيد.
طرز تهيه سس انبه با پودر انبه
بهتر است سس انبه براي سمبوسه و بعضي ساندويچها کمي تندتر باشد. بنابراين شايد اضافه کردن کمي فلفل قرمز بد نباشد. البته اين موضوع هم کاملا سليقهاي است و ميتوانيد فلفل را به طور کامل حذف کنيد. در صورتي که انبه تازه در اختيار نداشتيد، اين دستور را امتحان کنيد.
مواد لازم
پودر انبه
يک قاشق سوپخوري
آب
نصف پيمانه
سرکه سفيد
دو سوم پيمانه
نمک
به مقدار لازم
فلفل قرمز (در صورت تمايل)
يک چهارم قاشق چايخوري
دستور تهيه:
ابتدا سرکه سفيد و آب ار داخل ظرفي مناسب ريخته و پودر انبه را به آن اضافه کنيد.
بايد محلول را خوب هم بزنيد تا پودر انبه کاملا در آب و سرکه حل شود. در صورتي که اين مرحله را به خوبي انجام ندهيد، با حرارت ديدن، پودر انبه حل نشده به صورت گلوله گلوله درآمده و ديگر حل کردن آن کار سختي خواهد بود.
حالا مقدار کمي نمک اضافه کنيد. اگر ميخواهيد سس انبه تندي داشته باشيد، در همين مرحله فلفل قرمز هم بايد اضافه شود.
پس از آن ترکيب سس انبه را روي حرارت ملايم قرار دهيد و همچنان هم بزنيد تا به جوش آيد.
نکته: به محض حل شدن پودر انبه و اضافه کردن نمک و فلفل بايد محلول را روي حرارت بگذاريد، در غير اينصورت پودر انبه دوباره ته نشين ميشود و دوباره بايد آن را هم بزنيد.
بعد از جوشيدن، سس انبه کم کم غليظ ميشود و چيزي حدود 10 دقيقه طول ميکشد تا به غلظتي شبيه ماست برسد. بعد از اين مدت، سس انبه را از روي حرارت برداشته و پس از سرد شدن داخل ظرفي در بسته ريخته و در يخچال نگهداري کنيد.
به عنوان نکته پاياني اين موضوع را در نظر داشته باشيد که سس انبه بر اثر ماندن در يخچال و سرد شدن، باز هم غليظتر ميشود، پس دقت کنيد تا غلظت سس گرم، بيش از اندازه نشود.
سخن آخر
علاوه بر سس انبه که درباره طرز تهيه آن گفتيم، شما ميتوانيد از اين ميوه خوشمزه به طرق ديگري هم استفاده کنيد. مثلا انواع سالادهاي ميوه، انواع يخمکها و بستنيها و مربا يا ترشي انبه هم بسيار خوشمزه هستند و پيشنهاد ميکنيم حتما اين موارد را امتحان کنيد. به علاوه خود ميوه خام انبه هم بسيار پرخاصيت و خوشمزه است و بهتر است حتما آن را در سبد غذايي خانواده خود بگنجانيد. شاد و پيروز باشيد.