چند ترفند ساده براي جلوگيري از وا رفتن کوفته

باشگاه خبرنگاران/ علت وا رفتن کوفته ممکن است به مواد مورد استفاده در تهيه کوفته يا روش طبخ آن مربوط باشد. با استفاده از راهکارهايي ميتوانيد مانع وا رفتن کوفته شويد و يک کوفته عالي و باکيفيت درست کنيد.
کوفته از غذاهاي سنتي ايران است که طرفداران زيادي دارد و در انواع کوفته ريزه، کوفته شيرين، کوفته تبريزي، دست پيچ کرمانشاهي و ... طبخ ميشود. گرچه پختن اين غذا ساده بوده و تقريبا همه از عهده درست کردن آن برميآيند، اما يکي از رايجترين مشکلات در تهيه آن، وا رفتن کوفته است. وا رفتن کوفته دلايلي دارد که با دانستن آنها ميتوانيد يک کوفته خوشمزه با ظاهري خوب درست کنيد.
علت وا رفتن کوفته چيست؟
علت وا رفتن کوفته ميتواند متعادل نبودن نسبت مواد مورد استفاده در تهيه کوفته باشد. مثلا کم بودن گوشت نسبت به ساير مواد يکي از دلايل اصلي وا رفتن کوفته است، بنابراين دقت کنيد مقدار گوشت را متناسب با ساير مواد در نظر بگيريد.
علت ديگر وا رفتن کوفته ميتواند چرب بودن بيش از حد گوشت باشد. براي تهيه کوفته از گوشتي استفاده کنيد که نه زياد چرب باشد و نه زياد خشک، زيرا همان طور که چربي بيش از حد گوشت باعث وا رفتن کوفته ميشود، خشکي بيش از حد گوشت نيز باعث سفت شدن کوفته شده و طعم و مزه آن را خراب ميکند.
درست ورز ندادن مواد کوفته نيز ميتواند باعث وار رفتن کوفته شود، مواد کوفته را بايد خوب ورز داد تا با هم ترکيب شده و حالت چسبندگي پيدا کنند.
علت وا رفتن کوفته را ميتوان در دماي سس کوفته نيز جستجو کرد. اگر هنگام قرار دادن کوفتهها در سس، دماي سس پايين باشد کوفتهها وا ميروند، بنابراين صبر کنيد تا سس کوفته به جوش آيد و کوفتهها را يکييکي به آن اضافه کنيد.
چه کنيم تا کوفته وا نرود؟
پيازي که براي کوفته استفاده ميکنيد با رنده درشت، رنده کنيد تا آب نيندازد و در صورتي که پياز آب انداخت، آب اضافه آن را بگيريد.
مواد کوفته را حداقل به مدت ۱۰ دقيقه خوب ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا کند.
کوفتهها را پس از آماده کردن، حداقل به مدت يک ساعت در فريزر قرار دهيد تا حسابي سرد شوند و اگر وقت کافي داشتيد، آن را به مدت يک شبانه روز در فريزر بگذاريد.
سسي که کوفته را در آن قرار ميدهيد بايد به اندازهاي باشد که روي کوفتهها را بگيرد.
حرارت را زياد کنيد تا سس، سريعا به جوش آيد.
همان طور که قبلا هم گفته شد، صبر کنيد سس کوفته به جوش آيد و سپس کوفتهها را يکي يکي به آن اضافه کنيد؛ با اضافه کردن هر کوفته، صبر کنيد تا سس مجددا به جوش آيد و سپس کوفته بعدي را اضافه کنيد.
پس از قرار دادن کوفتهها در سس، در قابلمه را نبنديد، بلکه حدود ۵ دقيقه صبر کنيد تا کوفتهها بر روي حرارت متوسط رو به بالا در سس بجوشند، سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببنديد تا کوفتهها بپزند.
۲۰ الي ۳۰ دقيقه اول پخت، به هيچ وجه کوفتهها را تکان ندهيد، زيرا تکان دادن کوفتهها باعث وا رفتن آنها ميشود.
نکته: براي اينکه مواد کوفته به راحتي چرخ شوند و به ديوارههاي چرخ گوشت نچسبند، مقداري فلفل سياه روي مواد بپاشيد.
اگر مايه کوفته شل شد چه کار کنيم؟
گاهي اتفاق ميافتد که مايه کوفته شما شل شده و حالت چسبندگي ندارد، در اين صورت به روشهاي زير ميتوانيد از وا رفتن کوفته جلوگيري کنيد:
افزودن مقداري آرد ساده يا آرد نخودچي به مواد کوفته ميتواند باعث سفت شدن مايه کوفته و مانع وا رفتن آن شود.
افزودن يکي دو عدد تخم مرغ به مايه کوفته، حالت چسبندگي آن را افزايش داده و مانع وا رفتن کوفته ميشود.
يک عدد سيب زميني پخته را له کرده و به مايه کوفته اضافه کنيد تا سفت شود. بهتر است سيب زميني را همراه با ساير مواد کوفته مانند لپه چرخ کنيد تا مايه کوفته يکنواخت شود.