ساناز و سانيا/هوموس يک غذاي عربي، يوناني است که تقريباً هر روز در بيشتر خانه هاي لبناني تهيه مي شود. راز خوشمزه شدن هوموس اين است که بايد به قدر کافي اجازه دهيد تا نخود پخته شود.
چي لازم دارم:
نخود 1 پيمانه (140 گرم)
ماست (بدون چربي) 2 پيمانه (280 گرم)
آب ليمو 2 قاشق سوپخوري (28 ميلي ليتر)
سير 2 حبه (10 گرم)
ارده نيم پيمانه
روغن زيتون 1 پيمانه(160 ميلي ليتر)
آب 3 قاشق سوپخوري (42 ميلي ليتر)
نمک و فلفل سياه (پودر شده) به مقدار لازم
زيره (پودر شده) قاشق چاي خوري
چطور بپزم:
.نخود را از 24 ساعت قبل خيسانده، هنگام مصرف در آبکش ريخته مجدداً به آن مقداري آب اضافه کنيد و روي حرارت قرار دهيد و به مدت 4 ساعت بپزيد تا کاملاً پخته شود.
2.پس از پخت در آبکش ريخته، سپس در مخلوط کن ريخته و ماست، آب ليمو، سير، ارده، روغن زيتون، آب، نمک، فلفل و زيره را اضافه کرده و حدود 10 دقيقه هم بزنيد تا يکدست شود (توجه کنيد ميزان ارده زياد نباشد).
3- سپس مخلوط در ظرف موردنظر ريخته شود.
مي توانيد در هنگام سرو، روي هوموس مقداري روغن زيتون و فلفل سياه بريزيد.