سس تریاکی چاشنی جدید غذاها و سالاد ها

کوئیک فیت/ سس تریاکی یکی از چاشنیهای دلچسب برای بسیاری از غذاها و حتی سالادها است. از این چاشنی برای طعم دادن به مواد غذایی مختلف بسته به سلیقه و ذائقههای مختلف میتوان استفاده کرد.
برای اینکه این سس خوشمزه را تهیه کنید، لازم است نکات و مراحل گام به گام تهیه آن را که بسیار ساده است، برایتان آموزش دهیم.
با این حال نکته جالبی که در مورد سس تریاکی لازم است دانست به اسم آن برمیگردد. در زبان ژاپنی کلمه teri به معنای درخشش ایجاد شده توسط شکر روی غذا در نظر گرفته میشود و کلمه yaki نیز به غذای کباب یا گریل شده اشاره میکند.
مواد لازم برای سس تریاکی
سعی کنید موادی که برای این سس آماده میکنید، از نوع تازه باشند تا عطر و بوی آن کاملا خوب شود. برای شروع مواد غذایی زیر را تهیه کنید:
سس سویا: نصف پیمانه
آب: یک پیمانه (در برخی از دستورات پخت از آب آناناس نیز استفاده شده است)
شکر قهوهای: 6 قاشق غذاخوری
سیر کوبیده شده: 1/5 قاشق چایخوری (افرادی که بوی سیر را در سس تریاکی نمیپسندند، میتوانند پودر سیر با مقدار کمتری استفاده کنند)
زنجبیل تازه رنده شده: 1 قاشق چایخوری (از پودر زنجبیل با همین مقدار نیز میتوان استفاده کرد)
کنجد: 1 قاشق چایخوری
عسل: 1 قاشق چایخوری
آرد یا نشاسته ذرت: برای لعاب دار شدن سس به مقدار کافی (1الی 2 قاشق غذاخوری کافی است که بسته به سلیقه نسبت به غلظت مورد نیاز میتوان اضافه یا کم کرد)
مراحل طرز تهیه سس تریاکی
با تهیه کردن مواد اولیه باید دست به کار شد تا سس تریاکی خوشمزه را تهیه کرد. تنها کمتر از 10 دقیقه زمان لازم است تا این سس خوشمزه را تهیه کنید.
شعله گاز را روشن کنید و ظرف مناسبی مانند یک تابه لبه دار یا یک قابلمه کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید.
آب و سس سویا را در این ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.
سیر، زنجبیل و شکر قهوهای (در صورت تمایل عسل) را به این ترکیب اضافه کنید.
به خوبی این ترکیب را با هم مخلوط کنید تا شکر قهوهای در آن حل شود.
برای اینکه سس تریاکی غلظت بگیرد در ظرفی جداگانه 1 قاشق آرد ذرت را در آب سرد حل کنید (برای جلوگیری از گوله گوله شدن حتما باید در آب سرد حل کنید)
آرد ذرت حل شده در آب سرد را به این ترکیب اضافه کنید.
خوب هم بزنید تا ترکیبی یکدست بدست آورید.
حالا کنجد را به این ترکیب اضافه کنید و کامل هم بزنید؛ حالا سس آماده است.
طعم سس تریاکی چگونه است؟
این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد که ذائقه حساس دارند مطرح باشد و پیش از تهیه این سس به این موضوع فکر کنند. سس تریاکی طعم کمی متفاوت با سس سویا دارد. تفاوت سس سویا با سس تریاکی در مزه شور و شیرین بودن آنها است. نکته جالب اینکه سس تریاکی نسبت به سس سویا جدیدتر است.
این سس بیشتر برای افرادی که طعمهای ملس و رو به شیرین را دوست دارند مطلوب است اما نکته جالب اینکه با این سس به دلیل داشتن زنجبیل میتوان سردی غذا را تا حد مطلوبی گرفت. در بسیاری از غذاهای تهیه شده به سبک آسیای شرقی از این سس استفاده میشود.