تابناک با تو/ باکلاسي ربطي به مغرور بودن ندارد. شما بايد احترام را ترويج بدهيد و اين يعني احترام براي همه، که شامل خودتان هم ميشود. حواستان باشد با ديگران مؤدبانه رفتار کنيد و احترامي اصيل و بيغل و غش را در آنها منعکس کنيد. به خودتان اعتماد داشته باشيد، جوري که دوست داريد لباس بپوشيد و متناسب با آن رفتار کنيد. نوشته زير را بخوانيد تا ببينيد چگونه باکلاس باشيم.
لذت بردن از مُد يا خريدن لباسهايي که برايتان جذاب است هيچ ايرادي ندارد، اما از لباسهايي که مناسب اندامتان نيستند يا رنگهايي که به شما نميآيند صرفنظر کنيد.
بندهي مُد نباشيد، چون در اين صورت، مسخره، وسواسي يا سطحي بهنظر خواهيد رسيد. لباس شما بايد شخصيتتان را بالا ببرد، نه اينکه شخصيت جديدي برايتان خلق کند يا تغييرش دهد. اين توصيه در جنبههاي زيادي از زندگي کاربرد دارد؛ جنبههايي که «همرنگ جماعت شدن» ممکن است شما را تحت فشار قرار بدهد.
ظاهر عالي داشتن، نيمي از باکلاس بودن است. لباسهايي بپوشيد و از زيورآلاتي استفاده کنيد که خوشايند و مناسب بدنتان باشند و هرگز چيزي نپوشيد که با آن احساس راحتي نداريد. شما مجبور نيستيد گرانقيمتترين لباس فروشگاه را به تن داشته باشيد يا حتي همين لباسهاي گرانقيمت را در يک حراجي خوب خريداري کنيد، بلکه بهتر است به دنبال ظاهري منحصربهفرد و سنجيده باشيد.
تميزي و بهداشت بسيار مهم است. هر روز دوش بگيريد و هميشه در جاهايي که براي اولين بار حضور مييابيد با احساس و ظاهري تازه و شاداب حاضر شويد.
اگر ميخواهيد براي مکاني رسمي يا نسبتا رسمي لباس بپوشيد، بهتر است شرايط را به خوبي درک کنيد. اگر کمي رسميتر لباس بپوشيد، بهتر از اين است که لباس غير رسمي به تن داشته باشيد. ضمنا نبايد براي حضور در يک محفل رسمي از لباس جين استفاده کنيد
در مورد عُرف و رسوم پوشش جايي که قرار است برويد، اطلاعات کسب کنيد و در صورت سردرگمي از ميزبان يا دوستاني که آنها هم قرار است بيايند پرسوجو کنيد.
چگونه در يک مهماني شيک و با کلاس رفتار کنيم؟
با نشانههاي به جا مانده از مهماني شب قبل، جايي نرويد. مثلا آثار آرايش به جا مانده از مهماني شب را از صورتتان پاک کنيد و دوش بگيريد. هر جايي که قرار است برويد حتما بايد نشاندهندهي اين باشد که آمادهي شروع يک روز جديد هستيد.
حتي اگر شب سختي را پشت سر گذاشتهايد، نگوييد: «خسته و خواب آلودم»، اين اصلا باکلاس نيست.
اگر ميخواهيد باکلاس باشيد قبل از خروج از خانه کاملا آماده باشيد.
ريملزدن، شانهزدن، بستن دکمهها، بستن بند کفش و… را در مکان عمومي انجام ندهيد. يعني کارهاي لازم براي آماده شدن و کاملا آراسته بودن را پيش از خروج از خانه تمام کنيد. قبل از اينکه از خانه بيرون برويد، ريمل و رژلبتان را بزنيد، لباستان را مرتب کنيد و هيچ کدام از اينها را براي بيرون از خانه باقي نگذاريد.
۶. لباس و پوششتان متناسب با جلوهاي باشد که ميخواهيد از خودتان نمايش دهيد
خوب است که بخواهيد زيباييهايتان را به رخ بکشيد، اما جلوهگري بيش از حد ممکن است تأثير منفي داشته باشد، مخصوصا اگر در هدف جايي که در آن حضور پيدا کردهايد نگنجد. پوششتان را هوشمندانه انتخاب کنيد و با آن راحت باشيد.
۷. در همه حال خوشژست باشيد
بخشي از باکلاس بودن، داشتن ژستِ خوب و زبان بدن مناسب است. کمرتان را صاف نگه داريد، به جاي اينکه به پايين نگاه کنيد نگاهتان به جلو باشد و تا جايي که ميتوانيد شانههايتان را پايين نيندازيد. دستهايتان را روي سينه ضربدري نکنيد، آنها را طرفينتان نگه داريد تا سينهتان فراخ باشد. اگر سرتان را بالا بگيريد، هم احساس باکلاس بودن ميکنيد و هم باکلاس به نظر ميرسيد. وقتي هم که مينشينيد، قوز نکنيد.
بخش دوم: با کلاس حرف بزنيد
۱. بددهني نکنيد
بددهني کردن اصلا باکلاس نيست. اگر دلتان ميخواهد بددهني کنيد و فحش بدهيد، برويد داخل حمام يا دستشويي، شير آب را باز کنيد و بگذاريد هر حرف زشتي در دهانتان است بيرون بيايد يا اينکه به در و ديوار بدوبيراه بگوييد! اما اجازه ندهيد ديگران بددهنيهايتان را ببينند، چون فرد بيارزشي به نظر خواهيد رسيد. اگر هم دليل توهين کردن و فحش دادنهايتان اين است که عصباني هستيد و نميدانيد چطور خشمتان را کنترل کنيد، پس بدانيد اين حالت، نشانهي بارزِ بيکلاس بودن است!
از بددهني کردن در انظار عموم و حتي مهمتر از آن از بددهني کردن نسبت به افراد خاص اجتناب کنيد.
۲. پشت سر ديگران حرفهاي خوب بزنيد
بله درست است؛ به جاي اينکه در مورد خنگي، جلفي، يا آزاردهنده بودن کسي که حضور ندارد حرف بزنيد، سعي کنيد در غياب او در موردش چيزهاي خوب و خوشايند بگوييد. اين کار نشان ميدهد باکلاس هستيد و به اندازهي کافي معتمد به نفس و خونسرد هستيد که به جاي صحبت در مورد نقاط ضعف ديگران، از خوبيها و نقاط قوت آنها سخن ميگوييد.
اگر در غياب افراد، خوبيهايشان را تحسين کنيد، فردي مثبت و متين جلوه خواهيد کرد، نه کسي که هميشه دنبال کمبودهاست.
اگر مدام در حال غيبت کردن باشيد، مردم فکر ميکنند آدم بيکلاسي هستيد، چون به حريم شخصي و حدومرز ديگران احترام نميگذاريد.
۳. صدايتان بلندترين صداي جمع نباشد
آيا تا به حال شده در يک مهماني کسي وارد شود و به شما بگويد: «وقتي جلوي ساختمان بودم فهميدم درست آمدهام، چون صداي تو را شنيدم»؟ پس در اين صورت بهتر است صدايتان را پايين بياوريد. همين که صدايتان قابل شنيدن باشد کافي است. فکر نکنيد حتما بايد فرياد بکشيد يا صدايتان را بالا ببريد تا حرفتان را ثابت کنيد. آرام و ملايم حرف بزنيد، حتي اگر در يک جمع شلوغ هستيد؛ اين نشانهي باکلاس بودن است، چون اين پيام را ميرساند که به اندازهي کافي اعتمادبهنفس داريد و مجبور نيستيد داد بکشيد تا توجه ديگران را به خودتان جلب کنيد.
اگر در مورد تُن صدايتان ترديد داريد، از دوستانتان بخواهيد به بلندي صدايتان امتياز بدهند. اگر امتيازات نزديک به ۱۰ بود، پس حتما تُن صدايتان را پايين بياوريد.
۴. دربارهي ميزان باکلاسيتان حرف نزنيد
کساني که فکر ميکنند باکلاس هستند، به دلايلي دوست دارند در مورد باکلاس بودنشان حرف بزنند، مخصوصا در مقايسه با کسي که «کلاس» ندارد يا بيکلاس است. مثلا اگر ديديد در حال گفتن اين جمله هستيد که «من دختر باکلاسي هستم…»، پس آنقدرها هم باکلاس رفتار نميکنيد. اجازه دهيد ديگران تشخيص دهند شما واقعا تا چه اندازه باکلاس هستيد، نه اينکه خودنمايي کنيد يا لاف باکلاس بودن بزنيد.
ايدهآل اين است که اگر شما باکلاس هستيد، هرگز از کلمهي «باکلاس» استفاده نکنيد.
۶. براي استفاده از تلفن همراهتان، آداب خاص و مناسبي داشته باشيد
اگر باکلاس هستيد، پس هر ۵ ثانيه گوشيتان را چک نکنيد. وقتي در ميان جمعي هستيد، بهندرت اين کار را انجام دهيد. تلفن همراهتان را روي ويبره يا تک صداي کوتاه بگذاريد و وقتي در ميان جمع هستيد، شروع به حرف زدن در مورد شخصيترين مسائلتان نکنيد. فقط وقتي تنها هستيد با تلفنتان حرف بزنيد تا حرفهاي کسي را قطع نکنيد، مگر اينکه موردي فوري پيش آمده باشد.
واقعا بيادبي است که در يک جمع بگذاريد تلفنتان هر دو ثانيه يکبار زنگ بخورد.
۷. لحنتان ملايم باشد، حتي وقتي عصباني هستيد
وقتي در جمع هستيد، حتي اگر همسرتان، بهترين دوستتان يا يک فرد کاملا غريبه واقعا خشمگينتان کرد، شما بايد يک نفس عميق بکشيد، چشمانتان را ببنديد، آرام حرف بزنيد و بهطور کلي خونسرديتان را حفظ کنيد. اجازه ندهيد کسي شما را در حال داد و فرياد زدن ببيند. البته سعي کنيد در خلوتتان هم اين کارها را نکنيد!
يادتان باشد اگر داد و بيداد نکنيد، معمولا بهتر ميتوانيد حرفتان را بزنيد.
۸. در مورد ميزان درآمد حرف نزنيد
اينکه در مورد ميزان درآمدتان و ميزان سرمايهتان حرف بزنيد يا دربارهي اينکه اتومبيل يا لباس يا گوشوارههاي جديدتان چقدر ميارزد يا حقوقتان افزايش پيدا کردهاست، باکلاس نيست. در مورد ميزان درآمد پدر و مادرتان، همسرتان، دوست صميميتان يا هر کس ديگري صحبت نکنيد؛ اين کار اصلا باکلاس نيست.
هرگز از ديگران در مورد ميزان درآمدشان سؤال نکنيد.
۱. با اصالت باشيد
اگر ميخواهيد باکلاس باشيد بااصالت باشيد
اگر باکلاس هستيد، به گونهاي زندگي کنيد که باعث سربلندي و افتخارتان باشد. اگر معمولا با نيرنگ و خودنمايي زندگي ميکنيد، حتما دليلش را بررسي کنيد. کسي که منش و طرز رفتارش همراه با بزرگواري و غرور باشد، هرگز نياز ندارد پشت يک نقاب پنهان شود. اگر نتوانيد خود حقيقيتان را به ديگران نشان بدهيد پس آنها چه کسي را خواهند ديد؟ دست از تظاهر برداريد. احتمالا از شنيدن اينکه شما بايد خودتان باشيد خسته شدهايد، اما اين واقعيت دارد. تظاهر و وانمود کردن مانع باکلاس بودنتان ميشود.
شما مجبور نيستيد در تمام موقعيتها و شرايط ۱۰۰درصد خودتان باشيد. مطمئنا بايد خودتان را بسته به شرايط سازگار کنيد؛ مثلا حين صحبت با استادتان يا با بهترين و صميميترين دوستتان. اما در مجموع و ذاتا بايد هميشه خودتان باشيد و اصالتتان را حفظ کنيد.
۲. متکي به خودتان باشيد
شما بايد باادب و مبادي آداب باشيد، اما براي خوشايند ديگران سر تعظيم فرود نياوريد. اگر اين نکته را رعايت کنيد، بعدها خواهيد ديد که چه امتيازاتي نصيبتان ميشود. وقت و زمان در دسترس بودنتان را محدود کنيد و در برخورد با ديگران براي خودتان حد و حدودي مشخص کنيد تا آنها نيز از حريم شخصيتان آگاه شوند. به جاي اينکه هميشه درگير مشغلهها و برنامههاي گوناگون باشيد، زماني را به خودتان اختصاص دهيد تا خود واقعيتان را بهتر بشناسيد؛ اين شيوه خيلي باکلاس است!
ديگران شما را بهعنوان فردي خاص خواهند ديد و احترام بيشتري براي شما قائل خواهند شد.
۳. جسور باشيد
از طرز تفکر کنشپذير – پرخاشگر دست برداريد؛ با اين شيوهي تفکر در نهايت سردرگم و دستپاچه خواهيد شد. جسارت و بيباکي نشاندهندهي پختگي، با فکر بودن و اعتمادبهنفس است. باکلاس بودن نياز به تعادل فکري دارد و جسارت از اولويتهاي آن به شمار ميرود.
۴. تظاهر به دانايي نکنيد
وقتي در گروه يا پيش کسي هستيد و صحبت در مورد موضوعي پيش ميآيد که اطلاعي دربارهاش نداريد، مصلحت اين است که بگوييد در حال حاضر اطلاعي در اين مورد نداريد، يا اگر ميخواهيد خودتان ادامهي بحث را در دست بگيريد، دربارهي آن موضوع سؤال کنيد و ببينيد چه کسي در اين مورد اطلاع خاصي دارد. اين طر رفتار نه تنها بلوغ و پختگي شما را ميرساند، بلکه نشان ميدهد تا چه حد روشنفکر هستيد.
وقتي چيزي را نميدانيد و اين عدم آگاهي را تأييد ميکنيد، ديگران احترام بيشتري به شما خواهند گذاشت.
۵. با ديگران همانگونه رفتار کنيد که دوست داريد با شما رفتار کنند
يک قانونِ طلاييِ قديمي وجود دارد که ميگويد با همه، چه بزرگ و چه کودک، همانطور رفتار کنيد که انتظار داريد با شما رفتار کنند. مثلا قبل از اينکه دعوت به شام را کنسل کنيد به ديگران رسما اطلاع بدهيد، صداي کساني باشيد که نميتوانند صداي خودشان را به جايي برسانند، با پدر و مادرتان تماس بگيريد و خودتان خبرها را به گوششان برسانيد، از دوستانتان خبر بگيريد و از حال خودتان هم به آنها خبر بدهيد؛ اينها نمونههاي سادهي رفتاري هستند که کلاس و اصالت شما را ميرسانند.
دوستاني را برگزينيد که ارزشهاي مشترکي با شما داشته باشند.
با همهي افراد جوري رفتار کنيد که گويي با شما برابرند، مگر اينکه خودشان ثابت کنند از شما پايينتر هستند. به همه با ديد خوشبينانه نگاه کنيد.
هميشه و هميشه به بزرگترها احترام بگذاريد. بيادبي کردن نسبت به بزرگترها، بيبروبرگرد نشانهي بيکلاس بودن است.
۶. براي پذيرش تغييرات مثبت و رشدِ فردي آماده باشيد
خودتان را سرزنش نکنيد، بلکه پذيراي تغييرات سازنده باشيد. در دنياي امروز ما، تغيير اجتنابناپذير است. شما هم بخشي مثبت و انعطافپذير از اين دنيا باشيد و به ديگران هم همين راه را نشان بدهيد. به جاي اينکه مانند کبک سرتان را در برف فروکنيد، با زندگي روبهرو شويد، ديگران هم ناگزير خواهند فهميد شما کسي هستيد که عقايد و پندارهايتان ارزشمند است.
در کلاسهايي ثبت نام کنيد که مهارتهاي توسعهي فردي و مهارتهاي جديدي به شما بياموزند.
يادتان باشد، يادگيري هرگز پاياني ندارد. اين که فکر کنيد همه چيز را ميدانيد اصلا باکلاس نيست.
۷. مطلع و آگاه باشيد
کار عاقلانه اين است که از نظر سياسي، فرهنگي و مذهبي آگاه باشيد. حتي ابتداييترين دانش هم ميتواند فرد را از شرمنده شدن و به دردسر افتادن و دست و پاچلفتي جلوه کردن نجات بدهد. اگر از قبل ميدانيد قرار است با کسي که زمينهي علمي يا تحصيلي متفاوتي با شما دارد ملاقات کنيد، خوب است کمي در مورد دانش او تحقيق کنيد و اطلاعات بيشتري کسب کنيد تا دچار اشتباه و خجالت نشويد.
اهل مطالعه باشيد. اين مسئله بخشي مهم از باکلاس بودن و حفظ کلاس و پرستيژ در گفتگوهاست.
۸. تشخيص دهيد چه زماني براي درخواست کمک مناسب است، اما رفتارتان ناشي از ناتواني و نااميدي نباشد
براي يک آدم باکلاس، بيان عجز و ناتواني مانندِ مرگ است. يک نفس عميق بکشيد، قوي باشيد و با ظرافت و متانت با موقعيت پيشآمده کنار بياييد. نتيجه هر چه که باشد، شما پيروز خواهيد بود. اگر کنترل امور از دستتان خارج شد و شما کاملا احساس آشفتگي و ناتواني کرديد، از يک دوست صميمي يا يکي از اعضاي خانواده کمک بخواهيد.
اينکه قبول کنيد مشکلي داريد و سعي در برطرف کردنش داشته باشيد، باکلاس است. عدم پذيرش مشکل، يعني بيکلاسي.
۹. مسئوليتپذير باشيد
افراد باکلاس خودشان کارهاي مربوط به خودشان را انجام ميدهند، مثلا در يک رستوران طبيعي است که تميز کردن ميز و چيدن آن را کساني انجام دهند که کارشان همين است، اما در مواردي غير از اين، اشخاص باکلاس، خودشان را مسئول زبالهاي که توليد کردهاند ميدانند يا وسايلشان را خودشان حمل ميکنند و انتظار ندارند ديگران برايشان اين کار را انجام بدهند. زماني که کسي لطفي در حقشان ميکند، فورا متوجه اين لطف ميشوند و قدرداني و سپاسشان را ابراز ميکنند، اما افراد بيکلاس و مغرور فکر ميکنند کارِ انجام شده وظيفه بوده و کمک و لطف ديگران را ناديده ميگيرند.
اگر در خانهاي مهمان هستيد، در تميزکاريها و جمع و جور کردنها به ميزبان کمک کنيد. اگر اتومبيل دوستي را امانت گرفتهايد، قبل از برگرداندن، باکش را از بنزين پُر کنيد.
اگر اشتباهي مرتکب شديد، مسئوليتش را بپذيريد، نه اينکه تقصير را گردن کس ديگري بيندازيد.
۱۰. باملاحظه و دلسوز باشيد
افرادِ واقعا باکلاس، ذاتا حتي از فکر اينکه اسباب مزاحمت ديگران شوند، آنها را برنجانند، راه ديگران را سد کنند يا به هر طريقي زحمتي براي ديگران ايجاد کنند، اجتناب ميکنند. يک فرد باکلاس وقتي در ميان غريبههاست، سرش به کار خودش گرم است و کاري نميکند که ديگران معذب باشند. افرادي که واقعا باکلاس هستند، نسبت به همه مهربان و رئوف هستند؛ چه مديرعامل شرکتشان باشد و چه پستچي يا سرايدار.
اشخاص باکلاس، اسم ديگران را ميدانند و وقتي مرتبا ديدارشان ميکنند آنها را به اسمشان خطاب ميکنند، چه دربان باشد و چه همسر رئيس. اين افراد با همه يکسان رفتار ميکنند، با احترام و نزاکت.
۱۱. آداب معاشرت را رعايت کنيد
تا جايي که ميتوانيد از عبارات مؤدبانه استفاده کنيد، مثلا بگوييد: «بله خانم»، «خير آقا» و «متشکرم». با بزرگترها مؤدبانه رفتار کنيد. اگر عطسهتان گرفت، دستمال جلوي دهانتان بگيريد. در ميان جمع، خوردههاي غذا را از لاي دندانهايتان درنياوريد. انگشتتان را در دهان يا بينيتان نکنيد. در ميان جمع خودتان را نخارانيد، موهايتان را برس نزنيد، آرايش نکنيد يا با لباستان ور نرويد. همهي اين کارها را ميتوانيد در خلوتتان انجام دهيد، پس صبر کنيد تا جاي مناسبي پيدا کنيد. با خندههاي ناگهاني و پر سروصدا، سکوت را نشکنيد.
در صورت لزوم کتابهاي آداب اجتماعي مطالعه کنيد.
باکلاس غذا خوردن هم در موقعيتهاي کاري و رسمي و هم در موقعيتهاي اجتماعي و خانوادگي اهميت زيادي دارد. ممکن است در هر منطقه يا شهري که زندگي ميکنيد، فرهنگ و قواعد خاص خودتان را داشته باشيد، اما اصول ثابتي وجود دارند که بايد حتما به آنها توجه کنيد.
۱. قبل از شروع غذا
اگر به يک مهماني شام دعوت شدهايد، بهتر است هر چه زودتر اطلاع دهيد که ميتوانيد در آن مهماني شرکت کنيد يا نه. چرا که اگه ميزبان مطمئن نباشد شما در مهماني شرکت ميکنيد يا نه، برنامه ريزي براي او سختتر ميشود. اگر ميزبان درمورد داشتن همراه صحبتي نکرده است، بهتر است کسي را همراهتان نبريد.
۲. هديه
اگر براي اولين بار است که به منزل ميزبان ميرويد، بد نيست چيزي به عنوان کادو همراهتان ببريد. اگر دسر يا هر خوراکي ديگري به همراهتان ميبريد، توقع نداشته باشيد ميزبان سر ميز شام يا در آن مهماني از خوراکي شما استفاده کند. چون ممکن است با بقيه غذاهايي که ميزبان تدارک ديده همخواني نداشته باشد و به هر حال ميزبان براي خوراکيهايي که قرار است سرو کند برنامهريزي کرده است.
۳. شروع به غذا خوردن؟
چگونه باکلاس غذا بخوريم
اگر بيرون از خانه و در يک رستوران غذا ميخوريد، قبل از اينکه هر کدام از اعضاي گروه غذايشان را دريافت کنند، شروع به غذا خوردن نکنيد. اگر مهماني در منزل برگزار ميشود، منتظر بمانيد تا ميزبان سر ميز حاضر شود و قاشقش را بردارد و بعد شروع به خوردن غذا کنيد.
۴. خوردن غذا
قبل از اينکه سر ميز بنشينيد، تلفن همراهتان را خاموش کنيد. وقتي که در جمع حضور داريد، مودبانه نيست با تلفنتان صحبت کنيد يا پيام بفرستيد.
هيچوقت با دهان پر صحبت نکنيد. اين کار چندشآور است. حتي اگر کسي از شما سؤالي پرسيد، اول غذايتان را قورت دهيد و بعد پاسخ دهيد.
قبل از اينکه به غذايتان نمک، فلفل يا هر طعم دهندهي ديگري اضافه کنيد، اول غذا را بچشيد. اگر اين کار را نکنيد، ممکن است ميزبان از اين کار شما دلگير شود.
قبل از اينکه شروع به غذا خوردن کنيد، همهي غذا را تکهتکه نکنيد، يا تمام خورشت را به برنج اضافه نکنيد، هر بار يک يا دو تکه را جدا کنيد، يا يک يا دو قاشق خورشت روي برنجتان بريزيد. هيچوقت غذايتان را فوت نکنيد. اگر غذا خيلي داغ است، يکي-دو دقيقه صبر کنيد تا سرد شود.
بعضي از غذاها بايد با دست خورده شوند. در چنين مواقعي منتظر باشيد اول ميزبان شروع کند.
از هر چيزي که روي ميز قرار دارد، يک يا دو لقمه امتحان کنيد، مگر اينکه به غذاي خاصي آلرژي داشته باشيد.
اگر از غذاي ميزبان خوشتان آمده، حتما از آن تعريف کنيد. اما اگر غذا را دوست نداشتيد، در مورد آن حرفي نزنيد.
از قاشق و چنگالتان براي غذا خوردن استفاده کنيد نه براي ژست گرفتن!
آرنجهايتان را روي ميز نگذاريد.
آرام غذا بخوريد و سرعتتان را طوري تنظيم کنيد تا به طور تقريبي غذايتان همراه با ميزبان به پايان برسد.
اگر در رستوران چيزي از دستتان ريخت به پيشخدمت اشاره کنيد به شما کمک کند. اگر در منزل ميزبان هستيد، چيزي که ريخته شده را برداريد و لکه را پاک کنيد. اگر لکه به اين راحتيها قابل پاک شدن نيست، پيشنهاد دهيد بعدا در پاک کردن آن کمک کنيد.
وقتي غذايتان تمام شد، قاشق و چنگالتان را روي ميز يا توي بشقابتان بگذاريد.
هيچوقت سر ميز از خلالدندان يا نخداندان استفاده نکنيد.
۵. بعد از غذا
بعد از اينکه غذا تمام شد، بلافاصله مهماني را ترک نکنيد. حدود يک ساعت در منزل ميزبان بمانيد، بعد از ميزبان تشکر کنيد، خداحافظي کنيد و بعد مهماني را ترک کنيد. اگر مهماني غير رسمي است، براي تميزکاري به ميزبان پيشنهاد کمک بدهيد.
۶. بعد از ترک مهماني
هميشه بعد از اينکه مهماني را ترک ميکنيد، قبل از اينکه بيشتر از يکي دو روز بگذرد براي ميزبان پيغام تشکر بفرستيد. از غذاي خوشمزهي آنها تشکر کنيد و براي نشان دادن قدردانيتان، درمورد يکي از چيزهاي ديگري که درمورد مهماني دوست داشتيد نظرتان را بگوييد. پيغامي که ميفرستيد بايد مختصر و احساسي باشد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد