4 نکته مهم در زمان سوختگی
خراسان/ سوختگي در نتيجه شرايط متفاوتي ميتواند رخ دهد، از ريختن مايعات داغ تا آتش و از مواد شيميايي تا حتي آفتاب تند. در برخي موقعيتها لازم است در اسرع وقت براي بررسي وضعيت سوختگي به پزشک مراجعه کنيد، اما آيا ميدانيد چه زماني بايد زودتر با پرشک مشورت کنيد؟
اگر بالاي 60 سال داريد!
اگر فردي که دچار سوختگي شده است، بالاي 60 سال دارد، بهتر است براي بررسي سوختگي، ولو اين که در نگاه اول جدي به نظر نميرسد، باز با پزشک مشورت کند، چرا که با افزايش سن پوست نازکتر و در نتيجه آسيبپذيرتر ميشود. پس افراد راحتتر ميتوانند دچار سوختگي عميقتر شوند و البته درمان سوختگي هم در اين سنين ممکن است سريع جواب ندهد.
اندازه سوختگي را جدي بگيريد
اگر بخشي که دچار سوختگي شده بيش از 5 سانتيمتر شده است، در مراجعه به پزشک تعلل نکنيد. البته در سالمندان، در سوختگيهاي کمتر از اين ميزان هم بهتر است نظر پزشک درباره نکات مهم پرسيده شود. به ويژه اگر سوختگي در مناطق حساس روي داده است.
سوختگي همراه با تاول
اگر صورت، دست، بازو، پا، کشاله ران، باسن، مفاصل و اندامهاي جنسي دچار سوختگي شده و تاول زده است، توصيه ميشود فرد در اولين فرصت به پزشک مراجعه کند. در صورتي که سوختگي با بلند شدن لايه پوست همراه شده است، از خوددرماني خودداري و حتما به پزشک مراجعه کنيد، چرا که ممکن است لازم باشد از دارو براي پيشگيري از عفونت استفاده کنيد.
اگر بيماريهاي ديگري داريد
اگر بيماريهايي چون اختلال در سيستم ايمني يا ديابت داريد يا تحت شيميدرماني هستيد، موضوع سوختگي را جدي بگيريد و از درمانهاي خانگي خودداري و به پزشک مراجعه کنيد.
نويسنده : شيوا رضايي| روزنامهنگار