نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

غذاهای کنسرو شده چقدر سالم هستند؟

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
غذاهای کنسرو شده چقدر سالم هستند؟

خبرآنلاین/شاید شما هم بحث‌ها درباره مقایسه غذاهای تازه با غذاهای کنسروشده را از لحاظ سالم بودن شنیده‌ باشید.

گفته می‌شود میوه‌ها و سبزی‌های کنسروشده پر از مواد شیمیایی و نسبت به غذاهای تازه کمتر سالم هستند. در مقابل طرفداران غذاهای کنسرو شده به مقرون‌به‌صرفه‌بودن و راحتی استفاده از آنها و ماندگاری طولانی‌شان اشاره می‌کنند.

میزان مواد مغذی

همشهری در خبری نوشت:یک باور رایج این است که غذاهای کنسروشده به اندازه غذاهای تازه یا منجمد حاوی مواد مغذی نیستند. فرایند کنسرو کردن که شامل حرارت دادن غذا برای حفظ آنها است می‌تواند بسیاری از مواد مغذی را در آنها نگهدارد. درست است که چند ویتامین مانند ویتامین C ممکن است در این فرآیند در این غذاها کاهش پیدا کنند، اما در مقابل محصولی با ماندگاری بسیار طولانی دریافت می‌کنید که ممکن است قیمت کمتری داشته باشد. به عنوان مثال، زردآلوهای کنسرو شده حاوی سطوح بالاتری از بتا-کاروتن و آنتی‌اکسیدان‌ها در مقایسه با زردآلوهای تازه هستند. به طور مشابه، تحقیقات نشان داده که ارزش غذایی هلوهای کنسرو شده با هلو تازه قابل‌مقایسه است.

البته پوست بسیاری از میوه‌های کنسرو شده را در طول فرآیند نگهداری از آنها جدا می‌کنند. از آنجایی که پوست میوه‌هایی مانند گلابی و سیب اغلب حاوی بخش قابل‌توجهی از مواد مغذی آنها از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و سایر اجزای مفید است، این حذف می‌تواند محتوای غذایی کلی آنها را کاهش دهد. وقت گذاشتن برای خواندن برچسب‌های مواد غذایی و درک فواید خاص میوه‌های گوناگون می‌تواند به انتخاب گزینه‌هایی کمک کند که ارزش غذایی بیشتری را حفظ می‌کنند.

وجود ماده شیمیایی BPA

BPA مخفف بیسفنول- A یک ماده شیمیایی است که معمولاً برای پوشاندن داخل قوطی‌ها برای جلوگیری از زنگ‌زدگی و تازه نگه‌داشتن غذا استفاده می‌شود. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که BPA می‌تواند به مواد غذایی نفوذ کند و به طور بالقوه باعث ایجاد مشکلات بهداشتی شود.

امروزه بیشتر قوطی‌ها فاقد BPA هستند و بسیاری از تولیدکنندگان برای اطمینان بخشیدن به مشتریانشان برچسب فاقد BPA را روی محصولاتشان می‌زنند. بنابراین اگر در این مورد نگران هستید، برچسب محصول را بررسی کنید یا به وب‌سایت شرکت تولیدکننده آن مراجعه کنید.

وجود نمک و مواد نگهدارنده

فرآیند کنسرو کردن خود یک ماده نگهدارنده است. غذاهای کنسروشده با وجود در یک محیط استریل و بسته شده با خلأ بدون نیاز به مواد شیمیایی اضافی برای خوردن سالم می‌مانند. بسیاری از کنسروها فقط حاوی دو یا سه ماده هستند - گاهی اوقات فقط غذا و مقداری آب است.

درست است که برخی از محصولات کنسرو شده، مانند سوپ‌ها و سس‌ها، می‌توانند سرشار از سدیم یا نمک باشند، اما امروزه گزینه‌های کم‌سدیم یا بدون نمک زیادی هم وجود دارند. اگر از لوبیا یا سبزی‌های کنسرو شده معمولی استفاده می‌کنید، می‌توانید آن‌ها را آبکش کرده و زیر آب جاری بشویید تا ۴۰ درصد نمکشان از آنها خارج شود.

مزایای غذاهای کنسروشده

۱. راحتی استفاده: کنسرو گوجه‌فرنگی، نخود و ذرت خردشده و آماده هستند و نیازی به پوست کندن، خرد کردن یا خیساندن ندارند و به راحتی می‌توان آن را به تهیه غذا به کار برد.

۲. مقرون‌به‌صرفه بودن: محصولات تازه می‌توانند گران شوند، به خصوص اگر فصلشان نباشد. محصولات کنسرو شده راهی مقرون‌به‌صرفه برای خوردن میوه‌ها و سبزی‌ها مغذی در تمام طول سال با قیمت معقول است..

۳. ماندگاری طولانی: غذاهای کنسرو شده ماندگاری طولانی دارند و تاریخ انقضای آنها به زودی فرا نمی‌رسد.

۴. کاهش ضایعات مواد غذایی: غذاهای کنسروشده از آنجا که ماندگاری زیادی دارند، محصولات کنسرو شده به کاهش ضایعات مواد غذایی هم در خانه و هم در مقیاس بزرگ‌تر کمک می‌کنند. آخرین باری که یک قوطی ماهی تن باز نشده را بیرون انداختید کی بود؟

۵. تقویت تغذیه: بسیاری از گزینه‌های کنسرو شده مانند ماهی، لوبیا و برخی سبزی‌ها، مواد مغذی ضروری، پروتئین و چربی‌های سالم را فراهم می‌کنند. به علاوه، آن‌ها یک‌دست هستند؛ لازم نیست حدس بزنید که آیا آن هلوی کنسرو شده به اندازه کافی رسیده است یا خیر.

چگونه بهترین غذاهای کنسرو شده را انتخاب کنیم؟

با رعایت این چند نکته می‌توانید مطمئن شوید که بهترین گزینه‌ها را در غذاهای کنسروشده انتخاب می‌کنید:

۱. فهرست مواد تشکیل‌دهنده را بررسی کنید: هنگام انتخاب غذاهای کنسرو شده، توجه به فهرست مواد ضروری است. غذاهایی را با حداقل مواد افزودنی انتخاب کنید، ترجیحاً فقط خود غذا همراه با آب یا آبمیوه. در صورت امکان از خرید محصولاتی که قند، نمک یا مواد نگهدارنده اضافه‌شده دارند خودداری کنید، زیرا این مواد می‌توانند فواید کلی غذا را برای سلامتی کاهش دهند.

۲. به دنبال برچسب بدون BPA باشید: اگرچه اکثر قوطی‌ها اکنون فاقد BPA هستند، بررسی مجدد آن ضرری ندارد.

۳. گزینه‌های کم‌نمک یا بی‌نمک را انتخاب کنید: انتخاب گزینه‌های با میزان کم‌سدیم یا نمک با سلامت قلبی شما کمک خواهد کرد. اگر غذایی که می‌پزید نیاز به نمک دارد، همیشه می‌توانید خودتان نمک را به آن اضافه کنید.

۴. گزینه‌های غیر شیرین یا طبیعی را انتخاب کنید: برای میوه‌های کنسرو شده، به جای شربت‌های شیرین، به دنبال میوه‌هایی باشید که در آب یا آب‌میوه‌های طبیعی کنسرو شده‌اند. و از مواد غیرضروری مانند رنگ‌ها یا طعم‌های اضافه‌شده صرف‌نظر کنید. گاهی اوقات، اسید اسکوربیک به میوه‌های کنسرو شده اضافه می‌شود. اگرچه ممکن است این یک ماده شیمیایی ترسناک به نظر برسد، اما فقط نام دیگری برای ویتامین C است.

۵. قوطی را بازرسی کنید: از قوطی‌هایی با فرورفتگی آشکار، زنگ‌زدگی یا درب‌های برآمده خودداری کنید. اینها نشانه‌های هشداردهنده درباره مشکلات بهداشتی کنسرو هستند. با این حال، یک فرورفتگی کوچک که باعث سوراخ شدن کنسرو نشده است، معمولاً بی‌خطر است. قبل از استفاده از کنسرو مطمئن شوید که تاریخ‌مصرف آن گذشته نیست.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره