پارک جنگلی، ظرفیت مغفولمانده گردشگری شهر یاسوج
ایرنا/ پارک جنگلی یا همان پارک کوهستان ظرفیتی بکر در شمال یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد است که دست کم 9 ماه از سال می تواند پذیرای ایرانگردان و جهانگردان باشد اما به علت کمبود زیرساخت ها هنوز آنچنان که شایسته است نتوانسته سهمی اثرگذار در گردشگری این شهر داشته باشد.
سالهاست که کارشناسان میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد پارک جنگلی یاسوج را به عنوان ظرفیتی برای گردشگری و رونق اقتصادی مطرح می کنند و تاکید می کنند که اشتغال جوانان، فروش تولیدات محلی، بهبود معیشت مردم و رونق اقتصاد گردشگری ازجمله مزایای توسعه زیرساخت های این تفرجگاه است.
نتایج بررسی کارشناسان نشان می دهد که از مساحت نزدیک به هزار هکتاری این تفرجگاه حدود ۷۵ هکتار آن قابلیت اجرای تأسیسات و ساختوساز دارد بنابراین نتیجه سرمایهگذاری در این بوستان طبیعی میتواند چشمگیر باشد.
این پارک که در شمال شرق شهر یاسوج قرار گرفته بخشی از حوزه آبخیز رودخانه بشار محسوب میشود. بلوطستان های سرسبز حدود ۷۶ درصد از پوشش گیاهی پارک جنگلی یاسوج را تشکیل میدهند و در ارتفاعات بالا هم بوتهزار و درختچهزار پوشش غالب است براساس مقایسه عکسهای هوایی سال ۱۳۴۴ با عکسهای ماهوارهای سال ۱۳۹۰، حدود ۶۰ درصد از گستره این پارک در این مدت تغییری نکرده که این امر نشانگر بکر ماندن آن است.
تابستان ها قدم زدن در ارتفاعات پارک جنگلی یاسوج زیر سقف آسمان یکدست آبی و هوای پاک و خنک با چتر درختان بلوط، بادام کوهی، ارزن، کیکم و بنه بسیار دلچسب است و همین اقلیم خوب در صورت تکمیل امکانات ظرفیتی برای جذب مسافران مشتاق استان های گرم جنوب کشور است.
اما یکی از زیباترین جلوه های گردشگری این بخش از کهگیلویه و بویراحمد در پاییز متجلی می شود جایی که برگ ریزان خزانش می تواند محلی برای پیاده روی باشد.
اینجا تماشای برگ های سبز، زرد، قرمز و نارنجی درختان بلوط، بنه، زالزالک و چنار که با نسیم ملایم عصرگاهی بر زمین می افتد لذتی مثال زدنی دارد.
براساس آمار میراث فرهنگی سالیانه ۳۰۰ هزار نفر از این تفرجگاه بکر دیدن می کنند درحالی که اگر برنامه ریزی بهتری صورت گیرد پارک جنگلی یاسوج میتواند میزبان مسافران بیشتری باشد.