نخستین سیستم غارهای ایران در پلدختر اکتشاف شد
فارس/ سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان گفت: نخستین سیستم غارهای ایران توسط جمعی از مربیان و غارنورادن کشور و با همکاری ادارهکل حفاظت محیطزیست استان در شهرستان پلدختر اکتشاف و نقشهبرداری شد.
کامران فرمانپور، سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: اولین اکتشاف و نقشه برداری غارهای ایران با همکاری ادارهکل حفاظت محیطزیست لرستان، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر، هیئت کوهنوردی پلدختر، جمعی از مربیان و غارنوردان ایران و بویژه باشگاه کاهار بمدت سه شبانه روز انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در این برنامه غارشناسانی از استانهای البرز، تهران، مرکزی، شیراز، چهارمحال بختیاری، یزد، قزوین و خوزستان حضور داشتند، افزود: طی چند مرحله پایش ، بررسی های میدانی و بازدید اولیه غار انجام شد در این مدت اکتشاف و نقشه برداری دو سیستم غار جداگانه در این شهرستان و حدود چهار کیلومتر مسیر اصلی طی سه شبانه روز پیمایش و نقشه برداری شد که کار بزرگ و مهمی صورت گرفته است که برای نخستین بار در کشور بوده است.
فرمان پور با اشاره به اینکه سیستم غار به غاری گفته می شود که دارای چند دهانه ورودی باشد، اظهار داشت: در ابتدای این بازدیدهای اولیه و گشت سطحی و شناخت اولیه از منطقه و بررسی چندین دهانه بر روی سطح نقطه گذاری شد که در ادامه ورود به غار صورت گرفت و در این روند علیرغم دشواری و سختی های مسیر دو سیستم غار جداگانه شناسایی ، اکتشاف و نقشه برداری شد.
وی اظهار داشت: حجم زیادی از خفاش های دم موشی که در این غارها زیست دارند مهم است، بطوریکه در برخی نقاط و دالان ها بالغ بر ۱۰ هزار خفاش از نوع دم موشی در این غارها وجود دارند و این خفاش ها و کلونی زاد و ولد آنها نقش مهمی در اکوسیستم و امنیت غذایی منطقه دارند.
سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان گفت: همچنین این سیستم غارها به صورت ریشه ای در زیر زمین گسترش یافته و ادامه دارند که اتمام و تکمیل نقشه برداری به برنامه های بعدی موکول شده است.
وی افزود: تردد زیاد انسانها ممکن است باعث کوچ یا اذیت این خفاشها شود ، لذا حفاظت از این زیستگاه ارزشمند برای بقای تنوع زیستی منطقه بسیار ضروری است.