نماد آخرین خبر

۳۰۰ میلیارد ریال به ساخت تونل‌های جاده یاسوج به سی‌سخت اختصاص یافت

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۳۰۰ میلیارد ریال به ساخت تونل‌های جاده یاسوج به سی‌سخت اختصاص یافت

ایرنا/ سرپرست اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت:۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار به تازگی برای ادامه ساخت تونل های جاده یاسوج به سی سخت اختصاص یافت تا پس از مدت ها توقف،عملیات اجرایی بهسازی یکی از پرحادثه ترین جاده های کهگیلویه وبویراحمد از سرگرفته شود.

جاده یاسوج به سی سخت به عنوان یکی از قدیمی ترین مسیرهای مناطق سردسیری استان است که از میان جنگل های بلوط کهنسال ، پیچ های خطرناک و مرگ آفرین عبور می کند.این جاده یکی از مسیرهای گردشگرپذیر اما در عین حال پر تصادف استان به حساب می آید.
این جاده ارتباطی یکی از پرترددترین مسیرهای کهگیلویه و بویراحمد هم محسوب می شود به علت داشتن پیچ های خطرناک بارها شاهد سوانح جاده ای و کشته و زخمی شدن مسافران بوده است. تزریق اعتبار جدید برای ادامه ساخت تونل های جاده یاسوج به سی سخت ،نشانه اهتمام بیشتر دولت برای تکمیل و بهره برداری از جاده های پرتردد و حادثه خیز در استان است.
طول پروژه بهسازی و احداث راه اصلی مسیر یاسوج به سی سخت ۳۵کیلومتر است که به صورت چهار خطه در حال ساخت است . عرض این مسیر ۲۱ متر است.
سال ۱۴۰۰ بود که مسوولان محلی در کهگیلویه وبویراحمد تصمیم به ایمن سازی جاده یاسوج به سی سخت و حذف نقاط حادثه خیز این مسیر گرفتند اما پس از مدتی این طرح نیمه کاره رها شد.
از آنجا که جاده ارتباطی مرکز کهگیلویه و بویراحمد به شهر سی سخت یک مسیر مهم برای تردد گردشگران محسوب می شود کارشناسان حوزه میراث فرهنگی استان اعتقاد دارند تکمیل این طرح افزون بر رفاه و امنیت مسافران بومی به رونق صنعت گردشگری در شهرستان دنا کمک می کند.
تزریق اعتبار به جاده یاسوج به سی سخت
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع مالی ملی برای تکمیل تونل های مسیر جاده یاسوج به سی سخت اختصاص یافته است.
علی پارسایی تاکید کرد: با تزریق این اعتبار به زودی عملیات اجرایی طرح بهسازی تونل های مسیر جاده یاسوج به سی سخت از سرگرفته می شود.
وی بیان کرد:این تونل ها هر کدام به عرض ۱۲.۴متر و ارتفاع ۷.۵ متر با هدف حذف پیچ های متعدد و شیب های زیاد در دست ساخت است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: عملیات حفر تونل شماره ۲ این مسیر که ۷۵۰ متر طول دارد در دی ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد و ادامه ساخت آن با ۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی اردیبهشت ماه سال جاری متوقف شد.
پارسایی تاکید کرد: عملیات حفر تونل شماره سه در این جاده به طول 790 متر در اردیبهشت ماه سال 1400 آغاز شد و ادامه احداث این تونل با ۳۲درصد پیشرفت فیزیکی در بهمن ماه پارسال متوقف شد.
سرپرست راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد افزود: در ابتدای این طرح تعداد تونل ها سه دهانه که به دلیل مخالفت سازمان محیط زیست طرح هندسی تغییر و باعث حذف یکی از تونل ها شد.
وی تاکید کرد: این طرح به خاطر جاده یاسوج به سی سخت اهمیت زیادی دارد زیرا سی سخت یک مکان تفریحی است و رفت و آمد گردشگران داخلی و حتی خارجی به آن زیاد است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: در شرایط بحرانی زلزله سی سخت این محور ارتباطی بدلیل بار ترافیکی زیاد به مدت ۲۲ ساعت مسدود و امکان امداد رسانی به زلزله زدگان وجود نداشت که این خود دلیل محکمی دال بر تسریع در روند اجرایی پروژه با تزریق اعتبار به موقع است.
بهره برداری از جاده یاسوج به سی سخت زمینه ساز رونق گردشگری در شهرستان دنا
با توجه به اینکه شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا در شمال استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن باغ‌های گردو، سیب، انگور،گیلاس،آلبالو، زردآلو،هلو و انار در کنار جاذبه های طبیعی مانند چشمه میشی، کوه گل، آبشار بهرام بیگی و چندین تفرجگاه دیگر از قطب های اصلی تابستانگردی در استان محسوب می شود امید می رود احداث و بهره برداری از تونل های جاده یاسوج به سی سخت زمینه ساز شکوفایی ظرفیت های ایرانگردی در این خطه باشدامری که در صورت تحقق می تواند بستر بهبود شرایط معیشتی مردم ساکن شهرستان دنا باشد.
سی سخت در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج، شهری کوهپایه ای با انبوهی از جنگل‌های هزارساله بلوط ، باغ‌های انبوه سیب و تاکستان‌های سبز انگور و چشمه‌ها و آبشارهای زیبا است.
شهر سی سخت در دامنه کوه دنا که با ارتفاع ۲هزار و ۲۵۰ متر از سطح دریا، پس از شهرهای فریدون‌شهر،سمیرم ،داران در استان اصفهان،کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری،صفاشهر در استان فارس و بافت در استان کرمان هفتمین شهر مرتفع ایران زمین به شمار می رود نه تنها به علت تفرجگاه های زیبایش بلکه برای باغ های انگورش تجربه ای متفاوت از گردشگری در جنوب کشور محسوب می شود.

شهرستان دنا که از شمال با شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری، از شرق با شهرستان سمیرم استان اصفهان، از جنوب و جنوب غربی با شهرستان بویراحمد و از غرب با شهرستان مارگون همسایه است این روزها میزبان گردشگرانی است که خسته از ترافیک و دود و دم آلودگی هوا و گرمای طاقت فرسا به دنبال تجربه سفری در هوای بهاری هستند.

آخرین خبر کهگیلویه و بویراحمد در اینستاگرام :
https://instagram.com/yasuj_today