نماد آخرین خبر

حوزه علمیه باید نقش رهبری فکری جامعه را ایفا کند

منبع
مهر
بروزرسانی
حوزه علمیه باید نقش رهبری فکری جامعه را ایفا کند

مهر/ قم- عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تحلیل رابطه حوزه و نظام اسلامی بر مبنای فرمایشات امام راحل گفت: حوزه علمیه باید نقش رهبری فکری جامعه را ایفا کند و در مواجهه با مسائل، پیشرو باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی احتشام عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بخش زیادی از بحران‌های امروز، از ضعف در ایفای نقش‌های دینی و فرهنگی از سوی حوزه‌ها ناشی می‌شود و متأسفانه برخی وظایف ذاتی حوزه به نهادهای غیرحوزوی واگذار شده که این موضوع می‌تواند منجر به فاصله گرفتن از مردم و تضعیف مرجعیت دینی شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که جوانان و نوجوانان با آن مواجه هستند، تأکید کرد: مسائل نسل جوان باید با محوریت نهادهای دینی و با استفاده از ظرفیت علمی و فرهنگی حوزه‌ها بررسی و حل شود، چرا که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ریشه در فقدان پاسخ‌های دینی به نیازهای روز دارد.

حجت‌الاسلام احتشام در با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب، ضرورت ترمیم ضعف‌ها و ایفای نقش فعال حوزه در عرصه‌های مختلف را یادآور شد و افزود: اگر حوزه مسئولیت‌هایش را به‌درستی انجام می‌داد، اکنون وضعیت جامعه به مراتب مطلوب‌تر بود.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به بحران‌های ملموس در جامعه مانند کاهش جمعیت، افزایش طلاق، اعتیاد و بیکاری، خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه نمی‌توانند نسبت به این چالش‌ها بی‌تفاوت باشند و باید برای حل آن‌ها وارد عمل شوند.

وی با ابراز نگرانی از افت علمی در نظام آموزشی کشور، به‌ویژه در مدارس و تمایل افراطی به رشته‌های تجربی اشاره کرد و گفت: حوزه باید در جهت بازتعریف جایگاه علوم انسانی و اسلامی در نظام آموزشی کشور نقش آفرینی کند.

استاد حوزه علمیه در ادامه با اشاره به ورود رهبر معظم انقلاب به موضوع تبیین تاریخ معاصر، از جمله دوران پهلوی، تصریح کرد: نهادهای دینی از جمله حوزه علمیه باید با رویکرد رسانه‌ای قوی‌تری در کنار رهبری، به مقابله با تحریف تاریخ معاصر بپردازند.

وی با اشاره به دیدگاه‌های شهید مطهری در خصوص نفوذ افکار بیگانه و لزوم تحول در حوزه‌های علمیه، خاطرنشان کرد: شهید مطهری هشدار داده بودند که اشتغال صرف به فقه و اصول بدون توجه به نیازهای روز جامعه، حوزه را از رسالت اصلی خود دور می‌کند.

حجت‌الاسلام احتشام افزود: سستی در اصول دینی از جمله رعایت حجاب و احکام طهارت، زمینه‌ساز تغییر سبک زندگی اسلامی و فاصله گرفتن از آموزه‌های دینی خواهد بود؛ حوزه باید در این زمینه پیشتاز باشد.

وی با استناد به بیانیه گام دوم انقلاب و تأکید رهبر معظم انقلاب بر نقش حوزه در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، گفت: استمرار مردم‌سالاری دینی تنها با حضور فعال حوزه علمیه در صحنه ممکن است.

عضو جامعه مدرسین با تحلیل رابطه حوزه و نظام اسلامی بر مبنای فرمایشات امام خمینی (ره)، اظهار کرد: حوزه باید نقش رهبری فکری جامعه را ایفا کند و در مواجهه با مسائل، پیشرو باشد؛ نه آنکه بار بسیاری از مشکلات بر دوش رهبر انقلاب بیفتد.

وی با اشاره به نامه‌های امام (ره) در ماه‌های پایانی عمرشان، یادآور شد: امام به صراحت خواستار همکاری مدرسین انقلابی با جوانان و همراهی با جریان انقلاب بودند و این مسیر باید همچنان با جدیت دنبال شود.

حجت‌الاسلام احتشام تأکید کرد: رابطه حوزه و نظام باید بر اساس اصول مندرج در منشور روحانیت امام خمینی (ره) بازتعریف شود تا حوزه بتواند به رسالت‌های خود در پشتیبانی از نظام اسلامی و پاسخ‌گویی به نیازهای مردم به‌صورت مؤثر عمل کند.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday