نماد آخرین خبر

تلاش زنجان برای عبور موفق از معضل ناترازی انرژی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تلاش زنجان برای عبور موفق از معضل ناترازی انرژی

ایرنا/ زنجان - ایرنا - عبور موفق از معضل ناترازی انرژی در تابستان پیش رو در گرو برنامه ریزی هدفمند و همراهی گروه‌های مختلف مصرف کننده است که در صورت تحقق موجب افزایش رضایتمندی مردم و جلوگیری از پیامدهای ناشی از قطع برق می‌شود.

به گزارش ایرنا، ناتراژی انرژی واژه‌ای آشناست که این روزها با برنامه قطعی ها و خاموشی های برق بیشتر بر سر زبانها افتاده و کمتر کسی پیدا می شود که آن را نشنیده باشد.

ناتراژی انرژی در سال های اخیر بنا به دلایل مختلف از جمله بی توجهی به توسعه زیرساخت های انرژی به وجود آمد که هم اکنون مشکلاتی را برای شهروندان به دنبال داشته است.

این معضل در استان های صنعتی از جمله زنجان مشکلات بیشتری به دنبال دارد و برای صنعتگران و تولیدکنندگان استان چالش ها و معضلاتی را به وجود آورده است.

طبق قانون بهبود مستمر محیط کسب‌و کار، قطع برق بخش صنعت باید راهکار آخر باشد و تصویب این قانون حق اعلام خسارت برای بخش صنعت را مهیا می‌کند.

در این میان صنعتگران و تولیدکنندگان استان معتقدند قطعی های با برنامه و تداوم این وضعیت، چالش های جدی را به دنبال دارد که راهکار برون رفت آن مدیریت هدفمند و برنامه ریزی شده است.

فعالیت نیروگاهی

مصرف ۶۴ درصدی برق استان در بخش صنعت

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان گفت: ۲۰ درصد برق استان در بخش کشاورزی و ۶۴ درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود که وظیفه ما را نسبت به تامین برق پایدار برای این بخش،‌ سنگین‌تر می‌کند.

پروانه برهانی در خصوص برنامه ریزی و هدفگذاری مشخص برای مدیریت ناترازی برق، افزود: این برنامه باید با هماهنگی مدیریت ارشد استان تهیه شود تا از مشکلاتی مانند قطع سریع برق و بی‌برنامگی در اعمال خاموشی ها جلوگیری به عمل آید.

وی اضافه کرد: برنامه نور مرکز و قرارگاه به عنوان پایه‌های اصلی توسعه سیستم هوشمند معرفی شده‌اند که هرچند در برخی موارد می‌تواند ابزار تهدید باشد اما با بهره‌گیری از ظرفیت تفاهم‌نامه‌های استانی و مدیریت هوشمندانه می‌توان آن را به فرصت تبدیل کرد و عدالت در توزیع منابع را برقرار ساخت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان بر تلاش برای افزایش ظرفیت تولید برق به ویژه در نیروگاه‌های استان تاکید کرد و گفت: در زمان حاضر ظرفیت تولید فعلی استان در شبانه روز ۵۰۰ مگاوات بوده در حالیکه میزان مصرف حدود ۸۰۰ مگاوات و میزان تولید استان کمتر از مصرف است.

وی با بیان اینکه نیروگاه‌های سلطانیه و آریان در تلاش برای افزایش تولید هستند، اظهار داشت: گزارش‌های مربوط به تولید روزانه نشان می‌دهد که نیروگاه سلطانیه حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ مگاوات و نیروگاه آریان نیز در همین حدود تولید دارند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان با بیان اینکه پیگیری‌های لازم برای توسعه بخش بخار نیروگاه آریان و افزایش ظرفیت آن انجام شده است، گفت: جلساتی با شرکت مربوط و نمایندگان مجلس برای این منظور برگزار شده و افرادی برای توسعه نیروگاه سلطانیه و احداث بخش بخار آن از شرکت های فولادی سایر استان ها متقاضی شده اند.

وی با بیان اینکه صنایع انرژی‌بر باید سالانه مقداری انرژی برای شبکه تولید می کردند، اضافه کرد: قانون جهش دانش‌بنیانها بر توسعه نیروگاه‌های خورشیدی تأکید دارد.

این مسوول با بیان اینکه بر اساس این قوانین هر شرکت باید در سال حداقل یک درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین کند، گفت: تاکنون تنها سه درصد این هدف محقق شده و این موضوع نیازمند اقدام جدی است.

برهانی افزود: صنایع و کشاورزان نیز می‌توانند با مشارکت در احداث نیروگاه‌های خورشیدی از معافیت‌های مدیریت مصرف بهره‌مند شوند.

فراهم سازی ظرفیتها برای احداث دو نیروگاه جدید برق در زنجان

وی با بیان اینکه در زمان حاضر ظرفیت‌ احداث دو نیروگاه دیگر در استان زنجان فراهم شده و مجوزهای محیط‌ زیستی آنها آماده است، اظهار داشت: زمین‌های متعلق به شرکت برق منطقه‌ای زنجان کنار نیروگاه‌ سلطانیه به نام «زنجان سه» به این کار اختصاص یافته همچنین زمین نیروگاه زنجان چهار نیز آماده است که هر دو نیروگاه جدید آلودگی زیست محیطی ندارد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان ادامه داد: با رایزنی با وزارت نیرو، مجوزهای مربوط به نیروگاه‌های غیر فعال به نیروگاه زنجان چهار تغییر می یابد تا بتوان از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری بیشتری داشت.

برهانی با تاکید بر اینکه دریافت مجوز نیروگاه حرارتی دولتی برای این استان بسیار مهم است،‌ افزود: این موضوع نیازمند پیگیری و هماهنگی با وزارت نیرو است تا بتوان مجوزهای لازم را دریافت کرد و ظرفیت‌های استانی را گسترش داد.

شرکت نساجی

صنعتگران زنجانی، دل نگران قطعی های برق

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: قطعی های بی برنامه یا با برنامه برق، مشکلات عدیده ای را برای بخش صنعت و تولید استان ایجاد کرده است.

امیر علی مسیبی با بیان اینکه دغدغه های واحدهای صنعتی مهم استان در این زمینه به مسوولان حوزه برق استان منتقل شده است، افزود: امیدواریم با برنامه ریزی صحیح شاهد مدیریت درست این معضل باشیم چون از نزدیک شاهد فعالیت های بی وقفه صنعتگران استان برای نقش آفرینی در تولید ملی هستیم.

وی با بیان اینکه مسوولان واحدهای صنعتی استان امیدوارند با درایت مدیریت ارشد استان، مشکلات این بخش به حداقل ممکن برسد، اظهار داشت: قطعی برق در امر تولید یک محصول، اختلالات زیادی را ایحاد می کند که باید چاره اندیشی و رفع و در خاموشی ها عدالت رعایت شود.

دبیر انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران در این باره، گفت: برای مدیریت مصرف برق در حوزه صنعت عزمی همگانی نیاز است که در صورت بی توجهی مشکلی حل نمی شود.

سید معین جعفری با بیان اینکه ساز و کار قانونی در خصوص قطعی برق اعمال شود، خاطر نشان کرد: تعدیل مصرف برق اعلام شده برای این صنعت امکانپذیر نیست.

فعالیت معادن زنجان

ضرورت مدیریت بهتر و توزیع عادلانه برق در سطح استان

استاندار زنجان با بیان اینکه مدیریت مصرف و تامین برق در سطح ملی و استانی نیازمند تنظیم‌گری است، گفت:تنظیم جدول خاموشی‌ها و قطعی‌ها در مرجع‌های مختلف تصمیم‌گیری به ناهماهنگی و مشکلات جدی منجر و در بخش صنعت یا خانگی موجب نارضایتی مردم شده است.

محسن صادقی با بیان اینکه در برخی موارد تصور می شود این قطعی ها بی برنامگی نیست و تعمدی در کار است، اضافه کرد: عدالت در توزیع سهمیه برق به‌خصوص در استان زنجان از سوی دستگاه متولی امر و نمایندگان مجلس مورد تاکید است.

استاندار زنجان با تاکید بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی در استان، گفت: ظرفیت راه اندازی دو هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان زنجان فراهم است.

صادقی افزود: در این راستا یک هزار و ۸۰۰ هکتار زمین‌ آماده شده و در اختیار شرکت برق منطقه ای استان قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین برای احداث یک هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان متقاضی وجود دارد که برای صدور مجوزهای لازم معرفی و اقدام شده است.

استاندار زنجان خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از این منابع در آینده نزدیک (یک سال و نیم آینده) صورت گرفته اما نتیجه‌گیری این پروژه‌ها نیازمند زمان است.

وی همچنین به سیاست خرید ژنراتورهای خارجی و تأمین سوخت مناسب اشاره و بر ضرورت مدیریت بهتر و نظارت بر خاموشی‌ها و توزیع عادلانه برق در سطح استانی تأکید کرد.

صادقی خواستار پیگیری‌های جدی در سطح شهرستان‌ها و همکاری با فرمانداران شد تا برنامه‌های مدیریت مصرف به‌درستی اجرا شود.

وی بر اهمیت توسعه نیروگاه‌های جدید از جمله نیروگاه‌های خورشیدی و ترکیبی، تأکید کرد و گفت: هدف نهایی، کاهش فشارهای ناشی از ناترازی برق و تثبیت وضعیت انرژی در استان است تا بتوان از بحران‌های احتمالی جلوگیری کرد و شرایط اقتصادی و اجتماعی را بهبود بخشید.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام : https://instagram.com/zanjan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر