فقه شیعه ظرفیت بالایی برای صیانت از دین و مرجعیت دارد

ایرنا/ مدیر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به فتاوای اخیر مراجع تقلید در برابر تهدیدها علیه رهبر انقلاب، صدور حکم ارتداد سلمان رشدی از سوی امام خمینی(ره) را نمونهای از ظرفیت بالای فقه شیعه برای صیانت از دین و مرجعیت دانست و خواستار نقشآفرینی بیشتر حوزهها و رسانهها در آرامسازی جامعه و تقویت امید شد.
حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی فاضل در نشست شورای معاونان مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران که در سالن همایش شهید سلیمانی برگزار شد، با اشاره به مواضع اخیر مراجع تقلید در دفاع از جایگاه رهبری و مرجعیت گفت: فتاوای صریح آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی که تهدید علیه جان رهبر انقلاب را از مصادیق محاربه دانستهاند، بیانگر هوشیاری و شجاعت مرجعیت شیعه در برابر دشمنان است.
وی افزود: قرآن کریم بهصراحت میفرماید: «تنها کیفر کسانی که با خدا و پیامبرش به جنگ برمیخیزند و در زمین به فساد میپردازند، این است که کشته شوند، به دار آویخته شوند، دست و پایشان بهطور مخالف قطع گردد یا از سرزمین خود تبعید شوند» و این آیه، پشتوانه قرآنی صدور احکام بازدارنده در دفاع از امنیت جامعه اسلامی است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران تاکید کرد: اگر بپذیریم ولایت فقیه در امتداد ولایت پیامبران و امامان است، توهین، تهدید و دشمنی با آن، همانند دشمنی با دین تلقی میشود و احکام مربوط به مقابله با محاربان در اینباره جاری خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به صدور حکم ارتداد سلمان رشدی از سوی امام خمینی(ره) گفت: آن فتوا بازدارندگی بزرگی در سطح جهانی ایجاد کرد و امروز نیز اقدام مراجع تقلید در دفاع از حریم ولایت، نشان از بهروز بودن و توان واکنشی فقه شیعه در حفاظت از دین و رهبری دارد.
فاضل یادآور شد: منابع فقهی شیعه از جمله قرآن و سنت، توان تولید احکام قاطع در برابر دشمنان را دارد و انتظار میرود دیگر مراجع تقلید و حوزههای علمیه نیز با حضور فعال در صحنه، نقش خود را ایفا کنند.
وی با اشاره به نقش رسانهها در آرامسازی جامعه، از اصحاب رسانه خواست با بازتاب اخبار امیدوارکننده، آرامش، اطمینان و سکون را به جامعه بازگردانند و در تحقق این هدف الهی سهیم باشند.
در روزهای اخیر و در پی تهدیدهای دشمنان اسلام به جان رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی در فتاوایی جداگانه، چنین تهدیدهایی را مصداق «محاربه» دانستند.
این موضعگیری قاطع، بازتاب گستردهای در میان علما، اندیشمندان و افکار عمومی داشت و از آن بهعنوان استمرار رویکرد تاریخی مرجعیت شیعه در دفاع از حریم دین و ولایت یاد میشود.