نماد آخرین خبر

فعالان زیست‌محیطی کردستان خواستار توقف آبگیری و شفاف‌سازی داده‌های سد ژاوه شدند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
فعالان زیست‌محیطی کردستان خواستار توقف آبگیری و شفاف‌سازی داده‌های سد ژاوه شدند

ایرنا/ جمعی از فعالان زیست محیطی در نشستی خواستار شفافیت در ارائه داده‌های آزمایشگاهی درباره آب سد ژاوه، توقف فرآیند آبگیری، حل مشکلات تصفیه‌خانه‌ سنندج و تشکیل دبیرخانه‌ای برای پیگیری مصوبات شدند.

در نشست هم اندیشی در ارتباط با وضعیت سد ژاوه که شامگاه دوشنبه با حضور جمعی از فعالان محیط زیست در کانون کوهنوردان استان در سنندج برگزار شد، شرکت‌کنندگان بر لزوم توقف آبگیری سد تا روشن شدن وضعیت آلودگی تاکید کردند.

بحث پیرامون وضعیت سد ژاوه همواره محل نگرانی جامعه علمی، فعالان محیط زیست و ساکنان مناطق پایین‌دست این سد بوده است.

فعالان محیط زیست معتقدند که داده‌ها در دست برخی دستگاه‌هاست و به دلیل نبود شفافیت، امکان تحلیل علمی وضعیت فعلی وجود ندارد.

شیخ مختار هاشمی از اساتید دانشگاه و فعالان محیط زبست در این نشست گفت: آب سد ژاوه نه تنها فاقد کیفیت لازم برای مصرف است، بلکه حتی از منظر شرعی نیز برای وضو گرفتن مناسب نیست لذا ما خواستار داده‌های دقیق آزمایشگاهی و پایش مستمر کیفیت آب حتی بعد از آبگیری هستیم.

به گفته او، ارائه داده‌های دقیق آزمایشگاهی و پایش مستمر وضعیت آب پیش‌نیاز هر تصمیمی در مورد آبگیری سد است.

هاشمی افزود: انتظار داریم روندهای اداری شفاف باشد و هر دستگاهی که آزمایش انجام می‌دهد، اطلاعات را محرمانه تلقی نکند.

صلاح حقیقیان، دیگر فعال محیط زیست نیز از عدم پاسخگویی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به تماس‌هایشان انتقاد کرد و خواستار حضور کارشناسان بی‌طرف در پنل‌های تخصصی شد.

نماینده کانون توسعه هم‌اندیشی هم در این نشست بیان کرد: هدف ما ارائه راهکارهای کارشناسی با حضور موافقان و مخالفان است لذا در نظر داریم پنل تخصصی در این رابطه برگزار کنیم.

خورشیدی ادامه داد: وضعیت تصفیه‌خانه شماره سه سنندج، کشتارگاه دام و طیور در این مسیر هم باید مشخص شود. .

جبار طهماسبی، از دیگر حاضران در این نشست، گفت: باید فرماندار سنندج و مسئولان استانی در جریان نظر کارشناسان و فعالان قرار گیرند.

در همین جلسه پیشنهاد شد تا شورای مردمی صیانت از منابع آبی تشکیل و مجوز قانونی آن از شورای توسعه حمایت از تشکل‌های استان اخذ شود.

یکی از موارد مهم مطرح شده در ارتباط با سد ژاوه این است که بخشی از آب این سد قرار است به دشت های قروه و دهگلان انتقال داده شود که با وجود آلودگی آب این سد، نگرانی هایی هم از تولید محصولات کشاورزی آلوده در بین فعالان محیط زیست و شهروندان ایجاد شده است.

در پایان این نشست، فعالان محیط زیستی با اجماع خواستار تشکیل دبیرخانه‌ای برای پیگیری مصوبات و ارسال مکاتبه‌ای رسمی به معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و استانداری در خصوص درخواست توقف فوری آبگیری سد ژاوه شدند.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online