عزم ایلام برای ترویج نان کامل/ سهمیه آرد عشایر و روستاییان تغییر کرد

ایرنا/ ایلام - ایرنا - ایلام - مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری ایلام از تخصیص سهمیه جدید آرد کاملسبوس به عشایر و روستاییان خبر داد و گفت که این اقدام در راستای عزم جدی مسئولان استان برای ترویج فرهنگ مصرف نان کامل و ارتقای تندرستی جامعه انجام شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، سجاد غلامی روز دوشنبه در نشست تعیین تکلیف سهمیه آرد روستایی و عشایر استان ایلام به آرد کامل اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف حوزه سلامت غذایی و با هدف ترویج مصرف نان کامل در میان شهروندان درصدد هستیم افزون بر توسعه و افزایش تعداد واحدهای نانوایی با پخت نان کامل سهمیه آرد روستاییان و عشایر هم به آرد کامل اختصاص دهیم.
وی با تاکید بر اهمیت حفظ سلامت مردم، به ضرورت فرهنگسازی در زمینه استفاده از نان کامل اشاره کرد و گفت که مصرف نان کامل نه تنها به بهبود سلامت عمومی جامعه کمک میکند، بلکه گامی موثر در راستای بهرهوری از ظرفیتهای بومی استان در حوزه تولید آرد سالم و سبوسدار است.
غلامی از مدیران کارخانههای آرد استان خواست در راستای اجرای برنامه احیای نهضت نان کامل، ضمن اخذ دوباره پروانه در فرآیند تولید آرد کامل همکاری موثر داشته باشند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام تاکید کرد: این اقدام نقطه عطفی در مسیر تندرست محور شدن سیاستهای غذایی استان محسوب میشود و میتواند الگویی موفق برای دیگر استانها نیز باشد.
در این نشست، مدیران کارخانههای آرد استان آمادگی خود را برای تولید آرد کامل اعلام و بر نقش موثر این اقدام در ارتقای تندرستی و کیفیت غذایی جامعه تاکید کردند.
همچنین مقرر شد پس از تعیین تکلیف نهایی در باره سهمیه آرد روستایی و عشایری به منظور جلوگیری از عرضه آرد خارج از شبکه و ارتقای کیفیت تغذیه در مناطق روستایی این سهمیه به آرد کامل اختصاص یابد.
آرد کامل به دلیل حفظ سبوس و جوانه گندم، سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B، آهن و سایر ریزمغذیهای ضروری است که نقش مؤثری در پیشگیری از بیماریهای گوارشی، قلبی و عروقی، دیابت و حتی برخی سرطانها ایفا میکند.
فیبر آرد کامل فرآیند هضم را بهبود میبخشد و از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می کند.
این موضوع باعث میشود آرد گندم کامل برای کسانی که قصد دارند سطح قند خون را ثابت نگه دارند، گزینه ای عالی باشد.
استفاده از آرد کامل با حفظ ارزشهای تغذیهای گندم، میتواند به عنوان راهکاری مؤثر در ارتقای تندرستی جامعه و کاهش بیماریهای مزمن مورد توجه قرار گیرد.