نماد آخرین خبر

بازگشت طرحی سیزده‌ساله؛ آغاز بازآفرینی حریم آستان حضرت یحیی(ع) در سمنان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بازگشت طرحی سیزده‌ساله؛ آغاز بازآفرینی حریم آستان حضرت یحیی(ع) در سمنان

ایرنا/ سمنان - ایرنا - مسجدهای تاریخی نه تنها جایگاه عبادت مردم، بلکه جلوه‌ای از هویت و تاریخ شهر به شمار می‌رود. کارگروه بازآفرینی شهری سمنان با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران رفع موانع در مسیر ثبت جهانی ۲ مسجد تاریخی سمنان و بازآفرینی حریم حرم آستان مقدس حضرت یحیی(ع) را تصویب کرد تا طرحی سیزده‌ساله دوباره جان بگیرد.

به گزارش ایرنا، مسجدهای تاریخی نمادی از فرهنگ و هنر معماری گذشتگان محسوب می‌شود که با طراحی منحصر به فرد و جزییات ظریف تزیین شده است و همچون نگینی در قلب شهر جلوه‌گری می‌کند.

دیوارهای سنگی‌ این بناهای تاریخی ارزشمند با خطوط استادانه‌ و کاشی‌کاری‌های رنگارنگ مزین شده و طنین آرام اذان از مناره‌های بلند آن، فضای روح‌نواز و معنوی را در هوای پیرامون پراکنده می‌کند.

مسجدها پل ارتباطی بین گذشته و حال است که قصه‌های هزارساله‌ ایمان و هنر را در هر گوشه‌اش روایت می‌کند.

مسجد جامع سمنان از کهن ترین و مرتفع‌ترین بناها تاریخی به‌جامانده از دوره پیش از اسلام، با وجود اینکه در طول زمان دستخوش تغییرات شده، اما همچنان نگاه به شکوه و عظمت بنای آن، جلوه‌گر شکوه معماری گذشتگان با تکیه بر دانش در ساخت و ارادت به مسایل معنوی است.

مسجد جامع سمنان واقع در مرکز شهر سمنان در خیابان امام خمینی(ره) در قرن نخست هجری و بر روی خرابه‌های آتشکده بنا شده، اما از مناره هزارساله به‌جامانده در این بنا رد پایی از دوره سلجوقی و تیموری نیز به چشم می خورد؛ به گفته کارشناسان سبک معماری مسجد جامع سمنان، به شیوه معماری آذری است.

دیگر بنای تاریخی با کاربری مذهبی سمنان مسجد امام(ه) یا سلطانی سمنان در مرکز شهر است که در دوره قاجار بنا شده و در خرداد ۱۳۵۸ با شماره ۳۹۳ به ثبت ملی رسید و اینک این ۲ مسجد با سازه‌های مزاحمی مواجه هستند که عرصه را برای ثبت جهانی سخت می‌کند.

ساماندهی پهنه جنوبی حرم حضرت یحیی(ع) پس از ۱۳ سال

فرماندار سمنان گفت: طرح ساماندهی پهنه جنوبی حرم حضرت یحیی بن موسی‌الکاظم (ع) در همسایگی مسجد جامع پس از ۱۳ سال وارد مرحله اجرا شد.

مهدی صمیمیان از ابلاغ طرح ساماندهی پهنه جنوبی حرم مطهر حضرت یحیی بن موسی‌الکاظم (ع) به شهرداری سمنان پس از ۱۳ سال خبر داد و گفت: این طرح با تأیید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مرحله اجرا می‌رسد.

وی اظهار داشت: طرح ساماندهی پهنه جنوبی حرم مطهر حضرت یحیی بن موسی‌الکاظم (ع) پس از بررسی‌های کارشناسی و تأیید نهایی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای اجرا به شهرداری سمنان ابلاغ شده است.

صمیمیان تصریح کرد: طبق تبصره(۲) ماده(پنج) آیین‌نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار مصوب ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ هیأت وزیران، تأمین ۳۰ درصد منابع مالی مورد نیاز برای تعریض معابر، اصلاح هندسی، ایجاد فضاهای سبز جدید، جمع‌آوری و دفع آب‌های سطحی و آزادسازی اراضی در طرح‌های بازآفرینی شهری بر عهده شهرداری‌ها و ۷۰ درصد دیگر بر عهده دولت است.

فرماندار سمنان تأکید کرد: موضوع تأمین سهم دولت از منابع مالی این طرح در سفر معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور به سمنان به طور جدی مورد پیگیری و مطالبه قرار گرفت.

تلاش برای ثبت جهانی پنج مسجد سمنان

سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان روز چهارشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تلاش برای ثبت جهانی پنج مسجد در این استان، بیان کرد: رفع موانع در مسیر ثبت جهانی ۲ مسجد تاریخی سمنان در کارگروه بازآفرینی شهری سمنان با حضور مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران تصویب شد.

بهمن اخلاقی افزود: طبق مصوبه کارگروه بازآفرینی شهری استان سمنان شهرداری، میراث‌فرهنگی، سازمان بازآفرینی شهری، اداره‌کل راه و شهرسازی برای رفع موانع در مسیر ثبت جهانی ۲ مسجد تاریخی سمنان وظیفه دارند و امید می‌رود با مشارکت مردمی، همراهی، هم‌افزایی و اقدام فرابخشی به توان برای ثبت جهانی این ۲ بنای تاریخی گام برداشت.

وی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی بناهای تاریخی و نقش آن در رونق گردشگری، ادامه داد: رفع موانع در پهنه جنوبی مسجد جامع و پهنه شرقی مسجد امام(ره) سمنان با همراهی بخش‌های مختلف با اهتمام تا کسب نتیجه مطلوب پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به مانع در مسیر ثبت جهانی مسجد تاریخانه دامغان،‌ اظهار داشت: رفع موانع طی نشستی با همراهی و نگاه ویژه استاندار سمنان در دست پیگیری است.

سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی سمنان گفت: ثبت جهانی شهر بسطام در قالب یک مجموعه تاریخی فاخر در دست پیگیری است و برای ثبت جهانی مسجد جامع فرومد میامی طبق نظر کارشناسان مشکلی نیست.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام : https://instagram.com/semnan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر