تسنيم/ با افزايش شيوع کرونا و تاخت و تاز گرانيها، مراجعات مردم براي فروش طلا به شدت افزايش يافته و طلافروشان که از بازار خوبي بهرهمند نبودند، به علت نبود نقدينگي در آستانه ورشکستگي قرار گرفتهاند.
از ماههاي گذشته شيوع ويروس کرونا سبب شد تا بسياري از اشتغالهاي خرد دچار آسيب جدي اقتصادي شوند، حتي اين ويروس به بازار پر سود طلافروشان نيز رحم نکرده و آنها را نيز با مشکلات اساسي روبهرو کرده است.
با حضور در راسته طلافروشان بازار قديمي اروميه با چند تن از فروشندگان طلا به گفتوگو پرداخته ايم که در ادامه از نظر ميگذرد.
هجوم مردم به طلافروشيها براي فروش طلا
منصور عبداالهزاده از زرگران با سابقه اروميه ميگويد: در گذشته در اين بازار پر زرق و برق، مردم بهطور مداوم براي خريد طلا مراجعه کرده و سود زيادي نصيب طلافروشان ميشد اما اکنون اين فروشندهها هستند که به طلافروشان مراجعه کرده و اندکي نيز براي خريد مراسم ازدواج به بازار مراجعه ميکنند.
وي ميافزايد: متاسفانه کاهش قدرت خريد مردم و افزايش قيمت دلار و طلا توان مردم براي خريد را بيش از پيش کاهش داده و مردم براي فروش طلاهاي خانگيشان به طلافروشان هجوم ميآورند البته پول نقد در طلافروشيها بهشدت ناياب است و نقدينگي بهشدت کاهش يافته چون فروشي وجود نداشته است.
شهروز عثماني از ديگر زرگران اروميه ميگويد: در حال حاضر فروشنده به ميزان 90 درصد در بازار بيشتر از خريدار است و با توجه به تعطيلى کسب و کارها و افزايش نياز به نقدينگي، مردم براى جبران کاهش درآمدشان به سمت فروش طلا رفتهاند.
وي ميافزايد: تمامي اصناف ابتدا خريد ميکنند و سپس ميفروشند اما صنف طلافروشي ابتدا بايد کالا را به فروش رساند و اگر توانست کمتر از آن قيمتي که فروخته خريد کند، در واقع سود کرده است.
سايت ديوار سنگي مقابل صنف طلافروشان
عثماني بيان ميکند: مالياتي که فروشندگان بايد پرداخت کنند، يکي از مهمترين علتهاي رکود در بازار طلا است که بهطور ناعادلانه گرفته ميشود همچنين خريد و فروش طلا در سايتهاي اينترنتي، تاثير زيادي در کسب و کار طلافروشان گذاشته است.
اسماعيل جنگخواه رئيس اتحاديه طلا و جواهر اروميه در اين گزارش حاضر به پاسخگويي نشد.
بازار