باشگاه خبرنگاران/ مديرکل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي گفت: ۷۰ درصد خروجي فاضلاب مشهد تصفيه نمي‌شود که اين عامل، تهديدي براي بهداشت عمومي است.

تورج همتي مدير کل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي اظهار کرد: سياست سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص لزوم استقرار سيستم تصفيه فاضلاب برخوردي سليقه‌اي نيست و عدم ساماندهي خروجي فاضلاب طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامي، تهديد عليه بهداشت عمومي شناخته مي‌شود که خوشبختانه درخراسان رضوي مرجع قضايي به موضوع ورود کرده و اين مهم با جديت پيگيري مي‌شود.

وي افزود: چشم انداز زيست محيطي امسال، در حوزه مديريت فاضلاب خراسان رضوي، استفاده حداکثري از پساب خروجي واحد‌هاي توليد کننده و بازچرخاني آن است که به رغم پيگيري‌هاي اين اداره کل همچنان حرکتي لاک پشتي دارد.

دبير کارگروه ساماندهي فاضلاب خراسان رضوي ادامه داد: معجزه‌اي براي مديريت فاضلاب در کار نيست و لازم است متوليان امر براي بازچرخاني پساب خروجي واحد‌هاي توليد کننده اهتمام و جديت لازم را بر اساس تکليف قانوني خود به کار برند.

همتي همچنين با اشاره به لزوم تغيير الگوي کشت کشاورزي در اراضي حاشيه رودخانه حفاظت شده کشف رود بيان کرد: سياست انعطاف گرايانه محيط زيست بر خروج از بحراني متمرکز است که به نام معضل کشف رود به طول صد‌ها کيلومتر فاضلاب بر بستر خود جاري ميکند و سلامت مردم را با محصولات آلوده به مخاطره مي‌اندازد.

وي تصريح کرد: سياست انتقال پساب از دشت‌هاي بحراني به عنوان آب مازاد به مناطق ديگر و با توجيه تعادل بخشي دشت‌ها غير کارشناسي و اشتباه است و هنگامي که دشت مشهد دچار بحران فرونشست شده است، نياز جدي به پساب‌هاي تصفيه شده دارد و انتقال پساب مازاد به منطقه ديگر توجيه کارشناسي ندارد.

مديرکل حفظ زيست خراسان رضوي در ادامه از مصوبات اين نشست تخصصي خبر داد و تاکيد کرد: مقرر شد ضمن بازديد مشترک شرکت آبفا و سازمان جهاد کشاورزي از اراضي پايين دست تصفيه خانه نيشابور، ظرفيت موجود جهت استفاده از فاضلاب براي آبياري درختان غير مثمر مورد بررسي قرار گيرد و به منظور عدم استفاده از فاضلاب براي کشت مستقيم محصولات غذايي، هرگونه قرار داد بهره برداري از فاضلاب به اين منظور مورد پيگيرد قانوني واقع شود.

همتي اظهار کرد: مقرر شده شرکت‌هاي آبفا و آب منطقه‌اي در شهر‌هايي که تصفيه خانه در آن‌ها اجرا نشده است، قبل از واگذاري هر پروژه، بسته‌هاي اقتصادي مربوط به استفاده از پساب را مشتمل بر سرمايه گذاري در حوزه ساخت تصفيه خانه، شبکه جمع آوري فاضلاب و چگونگي استفاده از فاضلاب «تعيين منابع پذيرنده» مورد بررسي قرار دهند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar