جو مجلس برای دقایقی متشنج شد

ايسنا/ تعدادي از نمايندگان مجلس در تذکراتي از هيات رئيسه انتقاد کردند که چرا دستور کار انتخاب پنج نفر براي عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها را از دستور امروز مجلس خارج کرده است، انتقاداتي که براي دقايقي جو مجلس را متشنج کرد و با فرياد همراه بود.
انتخاب سه نفر از اعضاي کميسيون شوراها و دو نفر از اعضاي کميسيون اصل ۹۰ براي عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها در دستور کار جلسه علني امروز يکشنبه مجلس قرار داشت.
بعد از آنکه مجلس ايرادات شوراي نگهبان در طرح اصلاح موادي از قانون ماليات هاي مستقيم را بررسي کرد، مراسم تحليف تعدادي از نمايندگان منتخب مجلس برگزار شد. قبل از انجام اين مراسم به يکباره چند نماينده مجلس همچون نظام الدين موسوي و علي خضريان نمايندگان تهران با سر دادن فريادهايي خواستار بيان تذکر شدند که اميرحسين قاضي زاده رئيس جلسه از آنها خواست که تذکراتشان را بعد از مراسم تحليف بيان کنند. با پايان مراسم تحليف به نمايندگان فرصت بيان تذکر داده شد. نصرالله پژمان فر رئيس کميسيون اصل ۹۰ با استناد به مواد ۹۹، ۱۰۰، ۱۱۱ و ۱۱۲ آئين نامه در تذکري اظهار کرد: مطلع شديم که طرحي در يکي از کميسيون ها در جريان است که بر اساس آن ترکيب پنج نفره مجلس براي عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها قرار است به هفت نفر تغيير کرده و اضافه شود. حق نمايندگان ارائه طرح است اما طبق روال طرح ها بايد اعلام وصول شده و سپس در اداره قوانين مجلس بررسي و اين مورد در کميسيون آئين نامه تصويب و بعد از آن تبديل به قانون شود. اين بدعت بزرگي در مجلس است که هنوز طرحي اعلام وصول نشده و به اداره قوانين نرفته را مبناي کار قرار مي دهند و بر اساس آن جلوي دستور عضويت نمايندگان در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها را مي گيرند.
احمد مرادي نماينده بندرعباس نيز در تذکر ديگري گفت که طبق ماده ۱۰۰ آئين نامه بايد دستور هفتگي مجلس به ترتيب اعلام وصول طرح ها و لوايح در صحن علني مورد بررسي قرار گيرد. لذا خارج کردن يک دستور خلاف قانون است.
محمدرضا صباغيان نماينده مهريز و بافق نيز در تذکري از حذف دستور کار انتخاب اعضاي هيات مرکزي نظارت بر انتخابات انتقاد کرد و از هيات رئيسه خواست در اين باره توضيح دهند.
علي خضريان عضو کميسيون اصل ۹۰ به مواد ۹۹، ۱۰۰ و ۱۴۳ آئين نامه استناد کرد و در تذکر ديگري گفت: طبق آئين نامه وقتي گزارش کميسيوني در دستور کار مجلس قرار مي گيرد امکان خروج آن توسط هيات رئيسه وجود ندارد. وقتي از اعضاي هيات رئيسه مي پرسيم مي گويند اين موضوع در اختيار آنها نبوده، آنها بي اختياري خود را براي خارج شدن اين موضوع از دستور کار مجلس اعلام مي کنند.
وي خطاب به اعضاي هيات رئيسه گفت: نشستن در جايگاه هيات رئيسه که يک و نيم متر از صندلي هاي نمايندگان فاصله دارد و بالاتر است، ارزش اين را ندارد که آزادگي خود را از دست دهيم. اتفاق سياسي در حال رخ دادن است. آن هم به اين دليل که نظرات آقايان در انتخاب اعضاي کميسيون اصل ۹۰ براي عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخاب شوراها تامين نشده است.
جواد نيک بين نماينده کاشمر در تذکر ديگري اظهار کرد: هيات رئيسه تصميمات خلق الساعه مي گيرد. حداقل شما مثل دولت نباشيد که رويه اش انجام کارهاي خلق الساعه است. هيات رئيسه هيات مرئوسه است و وظيفه اش اداره جلسه و نه تغيير آئين نامه است. شما بايد دستور جلسه را اجرا کنيد. نه اينکه آن را از دستور کار مجلس خارج نماييد.
نظام الدين موسوي عضو ديگر کميسيون اصل ۹۰ نيز با اشاره به مواد ۱۰۰، ۱۰۳ و ۹۹ آئين نامه خطاب به قاضي زاده هاشمي نايب رئيس مجلس گفت: هيات رئيسه سوگند خورده که آئين نامه را اجرا و رعايت کند. در هيچ کجاي آئين نامه ماده اي وجود ندارد که هيات رئيسه بر اساس آن بتواند موضوعي را از دستور کار خارج کند. وظيفه هيات رئيسه آن است که به ترتيب دستورات را در مجلس براي بررسي اجرا کند. نه اينکه بخاطر برگزاري انتخاباتي و حاصل شدن نتيجه اي که بر طبق ميل شخص خاص توسط کميسيون نبوده موضوع را از دستور کار خارج کنيم.
وي افزود: خارج کردن دستور کار انتخاب پنج نفر براي عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها بدعتي است که اگر قرار باشد همين روال در مجلس انجام شود ديگر سنگ روي سنگ بند نمي شود.
نماينده تهران توضيح داد: شما با اين توضيح که قرار است طرحي در کميسيون شوراها با اصلاح اين موضوع مورد بررسي قرار گيرد اين دستور را خارج کرديد. مثل اين است که چون طرحي براي اصلاح قانون انتخابات در دستور يکي از کميسيون ها قرار دارد ما انتخابات رياست جمهوري را عقب بيندازيم. اين رفتار خلاف قانون است. هيات رئيسه اينگونه رفتارها را کنار بگذارند.
اميرحسين قاضي زاده هاشمي رئيس جلسه در پاسخ به اين تذکرات گفت: ماده ۲۲ وظايف و اختيارات هيات رئيسه در تهيه و تنظيم برنامه هفتگي مجلس را مشخص کرده است. در ماده ۱۰۰ هم آمده که هيات رئيسه بايد به ترتيب اعلام وصول طرح ها و لوايح از کميسيون ها دستور هفتگي را تنظيم کند. پس موضوع دستور کار عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها ذيل آن قرار نمي گيرد.
نايب رئيس مجلس ادامه داد: انتخاب پنج نفر براي عضويت در هيات مرکزي نظارت بر انتخابات شوراها سومين دستور مجلس بوده که ما قبل از آن تحليف تعدادي از همکاران را انجام داديم که اين هم خارج از دستور بوده است. از طرف ديگر امروز آقاي جوکار رئيس کميسيون شوراها به آقاي قاليباف رئيس مجلس اعلام کرد که طرحي براي اصلاح قانون انتخابات شوراها در کميسيون در حال بررسي است که بر اساس آن تعداد و ترتيب اعضاي ناظر از طرف مجلس تغيير مي کند. ايشان از رئيس مجلس خواست تا قدري تامل کند. رئيس هم به من گفت که فعلا وارد اين دستور نمي شويم. اکنون هم زمان بيان نطق هاست. ما اين موضوع را از دستور خارج نکرديم. بعد از ظهر امروز جلسه هيات رئيسه تشکيل خواهد شد و بعد از آن تصميم گيري صورت مي گيرد.
علي رغم توضيحات نايب رئيس مجلس تعدادي از نمايندگان همچون موسوي و خضريان، نيک بين و پژمان فر نمايندگان تهران، کاشمر و مشهد با حضور در جايگاه هيات رئيسه انتقادات و اعتراضات خود را ادامه دادند.