نماد آخرین خبر

قتلگاه شدن دوباره میانکاله برای پرندگان مهاجر؛ بهشتی که جهنم شد

منبع
رکنا
بروزرسانی
قتلگاه شدن دوباره میانکاله برای پرندگان مهاجر؛ بهشتی که جهنم شد

رکنا/ يک فعال محيط زيست گفت: ما ميزبان خوبي براي اين پرنده‌ها نبوديم. در کنوانسيون رامسر اولين جايي که پيشنهاد و تصويب شد تالاب ميانکاله بود. به ميانکاله ميگويند بهشت پرندگان. ما اين بهشت را براي پرندگان به جهنم تبديل کرديم.

زمستان سال گذشته چندين هزار پرنده مهاجر به اميد اين که تالاب ميانکاله ميزبان آن ها باشد به اين منطقه آمدند. اما ميانکاله به جاي ميزبان تبديل به قبرستان اين پرندگان شد. اين اتفاق هولناک حساسيت و پيگيري جامعه و سازمان‌هاي داخلي و جهاني را به خود جلب کرد تا دليل اين مرگ دسته جمعي پيدا شود. با وقوع اين اتفاق هولناک، متني در فضاي مجازي منتشر شد که در آن برخي از شکارچيان شهرستان گلوگاه و بهشهر به کشتار هزاران پرنده مهاجر در تالاب ميانکاله با ريختن سم اعتراف و محيط زيست را به ادامه اين جنايت تهديد کردند.
رييس سازمان دامپزشکي کشور ادعاي متن منتشر شده را کذب دانست و علت اوليه تلفات پرندگان وحشي در تالاب بين‌المللي ميانکاله را مسموميت طبيعي و يا همان بيماري بوتوليسم اعلام کرد. هرچند بسياري از کارشناسان، هم ادعاي شکارچيان و هم ادعاي سازمان دامپزشکي را رد کرده‌اند و اين تلفات را پيامد آسيب‌هايي ميدانند که در طول زمان به اکوسيستم اين منطقه وارد شده است.
روزبه خادملو، کنشگر محيط زيست در گفت و گو با رکنا گفت: ما ميزبان خوبي براي اين پرنده‌ها نبوديم. در کنوانسيون رامسر اولين جايي که پيشنهاد و تصويب شد تالاب ميانکاله بود. به ميانکاله ميگويند بهشت پرندگان. ما اين بهشت را براي پرندگان به جهنم تبديل کرديم.
خادملو گفت: سازمان دامپزشکي علت تلف شدن پرندگان را بوتوليسم اعلام کرد. اين علت از طرف متخصصان و شيمي‌دان‌هاي بيولوژيست کاملا رد شد. دليل روشني براي تلف شدن پرندگان وجود ندارد اما يک سري عوامل مشهود است و در بلند مدت شکل گرفته. به دليل آسيب‌هاي زيست محيطي که به اين منطقه وارد شده بود قدرت خودپالايي خليج از بين رفت و واکنش شديدي نشان داد.
وي افزود: از نظريه‌هايي که درمورد تلفات پرندگان مطرح شد وباي پرندگان و نيوکاسل بود که شواهد جدي براي آن پيدا نشد. اوايل گفتند چون مجوز شکار به شکارچيان ندادند آن‌ها هم براي تلافي در تالاب سم ريختند. چنين چيزي در چنين گستردگي امکان پذير نيست. روشن است که اتفاقات طولاني مدت در اراضي بالادست خليج افتاده که خليج را دچار تنش هاي شديدي کرده است.

اقدامي براي جلوگيري مجدد از فاجعه انجام نگرفته است

وي اظهار کرد: از سال پيش تا الان اقدامي براي جلوگيري از وقوع مجدد اين اتفاق انجام نشده و امسال هم ممکن است اين اتفاق تکرار شود. البته بايد به شرايط اقليمي توجه داشت. اگر باز هم بارندگي خوبي داشته باشيم و آبهاي بالادستي همراه با کود‌ها و سموم شيميايي نباشد ميتواند مقداري در تهويه و گردش آب خليج تاثير بگذارد.
اين فعال محيط زيست گفت: پرنده ها موجودات بسيار باهوشي هستند. اگر اين موضوع تکرار شود در تغيير مسير مهاجرتي اين پرندگان تاثير خواهد گذاشت و در زمستان به زيستگاه مشابه در عرض مشابه مثل فريدونکنار و يا درياچه‌هاي داخلي خواهند رفت.
خادملو تغيير مسير مهاجرت اين پرندگان را براي ميانکاله آسيب‌زا دانست و گفت: موجودات زنده در هر اکوسيستمي يک حلقه از زنجيره‌هاي غذايي هستند که تاثيرات شناخته شده و شناخته نشده‌‌اي در اکوسيستم خود دارند. شخم زدن پرندگان، زادآوري شان، خوراکشان و اين که خودشان خوراک پرنده ها و حيوانات هستند در اکوسيستم تاثير حياتي دارد. علاوه بر اين از لحاظ اکوتوريسم ديدن پرندگان يکي از لذت‌هاي طرفداران محيط زيست و بوميان منطقه است.

تکرار شود سازمان هاي جهاني ورود خواهند کرد

وي خاطر نشان کرد: از آنجايي که تالاب ميانکاله يک تالاب حفاظت شده بين المللي است اين اتفاقات توسط سازمان‌هاي جهاني رصد ميشود و در نهايت به قضايا ورود ميکنند. دولت و سازمان محيط زيست بابت مناطق حفاظت شده بودجه ميگيرند. وقتي چنين اتفاقاتي رخ ميدهد ممکن است اين بودجه‌ها و حمايت‌ها حذف شود و مورد مواخذه قرار بگيرند.

آخرين خبر مازندران در اينستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today