نماد آخرین خبر

بلاتکلیفی ۸۰۰ هزار تن سیب در سردخانه‌ها آذربایجان‌غربی

منبع
بروزرسانی
بلاتکلیفی ۸۰۰ هزار تن سیب در سردخانه‌ها آذربایجان‌غربی

اروم نيوز/ رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي اروميه گفت: در صورت عدم خروج بيش از ۸۰ درصد سيب آذربايجان‌غربي از کشور، شاهد ضررهاي غيرقابل جبران براي کشاورزان و ضربه مهلک بر کشاورزي خواهيم بود.

بهنام تاج الديني،  رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي اروميه با بيان اينکه امسال بيش از ۸۰۰ هزار تن سيب در سردخانه‌هاي آذربايجان‌غربي دپو شده، اظهار کرد: امسال حدود يک سوم بيشتر از سال گذشته سيب در سردخانجات وجود دارد.
وي افزود: اين در حالي است که صادرات قابل توجهي انجام نشده و موانع صادراتي هم به قوت خود پا برجا مانده است.
رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني اروميه، با اشاره به اينکه تاکنون مرزهاي پاکستان بسته بوده و هيچ صادراتي انجام نشده، عنوان کرد: در سال‌هاي گذشته کشورهاي افغانستان و پاکستان بيشترين سيب و محصولات کشاورزي کشورمان را پذيرا بودند، ولي امسال صادرات بسيار اندکي به اوراسيا، عراق و افغانستان صورت مي‌پذيرد که مي‌توان به صراحت گفت اين‌ صادرات گره‌اي از مشکلات اقتصادي سيب آذربايجان‌غربي باز‌ نخواهد کرد.
وي افزود: روزانه بايد حدود ۷ هزار تن سيب در راستاي تنظيم شرايط فعلي بازار سيب خارج شود؛ اما شاهد ميزان بسياري کمي از فروش و خروج سيب از سردخانه‌ها هستيم که اين مسئله قابل توجه بوده و بسيار نگران کننده است.
تاج‌الديني، با بيان اينکه تا‌کنون مذاکراتي در راستاي صادرات سيب به پاکستان و بازگشايي دروازه هاي صادراتي اي کشور به روي سيب انجام نشده، ابراز کرد: در صورت عدم وجود صادرات و با توجه به کشش پايين بازارهاي داخلي و افزون بودن ميزان عرضه بر تقاضا، شاهد ضربه مهلکي به باغداران و کشاورزان خواهيم بود که غيرقابل جبران است.
وي، تاکيد کرد: در صورت ادامه روند فعلي و دپوي سيب در سردخانجات شاهد از بين رفتن محصول باغداران و افت شديد بازار خواهيم بود.
رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني اروميه، تصريح کرد: هم اکنون تاجران و صادر کنندگان واقعي به دليل عدم موفقيت در برگشت دادن سرمايه از ميدان صادرات کنار رفته و صادر کنندگان خرد و ريزي با سرمايه ناچيز و صادرات ناچيز در حال فعاليت هستند که البته با وجود موانع صادراتي امکان صادرات اين افراد و موفق بودن در بازگشت دادن سرمايه شبهاتي همچون رانت و ديگر مسائل را مطرح مي کند که قابل توجه است.
وي گفت: خواهشمنديم چنانچه صادرات اين افراد صحيح است، راه‌هاي بازگشت سرمايه با وجود نبود زيرساخت‌ها را به ديگر صادرکنندگان آموزش دهند.
تاج‌الديني در پايان با گلايه از عدم توجه مسئولين به مساله تعهد پيمان‌سپاري ارزي، تصريح کرد: مساله پيمان‌سپاري ارزي به‌عنوان سدي محکم در مقابل صادرات محصولات کشاورزي بيان شده و قول‌هاي مسئولين در راستاي پيگيري و مستثني سازي بخش کشاورزي از اين تعهد نيز بي نتيجه بوده و بزرگ‌ترين ضربه به بخش کشاورزي همچنان پابرجا مانده است.

آخرين خبر آذربايجان غربي در اينستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today