کيوان خاصي، مدير گروه بيماريهاي واگير معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي استان کرمانشاه با اشاره به رويش قارچ ها در فصل بهار، اظهار کرد: در اين ايام برخي افراد اقدام به برداشت قارچ مي کنند که توصيه مي شود با توجه به سمي بودن بيشتر اين قارچ ها، افراد از دست زدن به آنها خودداري کنند.
وي افزود: در برخي موارد شاهد جذب سم اين قارچها از طريق پوست بوده ايم، بنابراين نه تنها افراد بايد از خودرون قارچ هاي خودرو اجتناب کرده، بلکه حتي نبايد به آنها دست بزنند.
خاصي گفت: برخلاف اينکه مردم تصور ميکنند مصرف قارچ خودرو مشکلي ايجاد نميکند و از روي ظاهر آن و يا از طريق شير و قاشق نقره اي امکان تشخيص سمي بودن آنها وجود دارد، تنها با فرآيندهاي آزمايشگاهي سمي بودن يا نبودن قارچها قابل تشخيص است و اگر افراد به اشتباه قارچ سمي مصرف کنند حتي تهديد جدي براي سلامت آنها محسوب شود.
اين مسئول گفت: مردم از مصرف قارچهايي که از سلامت آنها مطمئن نيستند بايد به طور جد خودداري کرده و اگر قصد مصرف قارچ دارند بهترين روش استفاده از قارچهاي پرورشي و بسته بندي عرضه شده در فروشگاه هاي معتبر است.
خاصي خاطرنشان کرد: در صورتي که فردي به اين توصيهها توجه نکرد و با مصرف قارچ دچار علائمي نظير اسهال، استفراغ و درد شکم شد، بايد هرچه سريعتر به نزديکترين مرکز درماني مراجعه کند.
وي خاطرنشان کرد: متأسفانه علايم مسموميت با برخي قارچهاي سمي دير بروز ميکند و در نهايت منجر به نارسايي کبد و مرگ خواهد شد.
خاصي گفت: در همين راستا از مردم مي خواهيم از مصرف قارچهاي کوهي و قارچ هايي که دستفروش ها عرضه مي کنند به طور جد خودداري کنند، چرا که مصرف برخي از اين قارچ ها مي تواند حتي به قيمت جانشان تمام شود.