معاون ادارهکل راه و شهرسازی اصفهان: به دلیل خشک شدن زاینده رود اثری از تمدن این شهر باقی نخواهد ماند

جوان آنلاین/ معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: بدون شک با خشک شدن رودخانه اثری از تمدن باقی نخواهد ماند و این پدیده کمترین پیامد خشکی زایندهرود است که اگر همین روند ادامه یابد اصفهان شاید تا ۱۵ سال آینده متروکه شود.
امیر زاغیان، معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار کرد: فرونشست زمین به مرور سبب مهاجرت از شهر اصفهان و کاهش رونق ساخت و ساز میشود و بر این اساس سایر شهرها و استانهای همجوار با شوک مهاجرپذیری و کلانشهر اصفهان با رکود مواجه میشود.
وی با بیان اینکه فرونشست به صورت مستقیم بر قیمت مسکن تأثیر نمیگذارد، ادامه داد: این عارضه بر کاهش تقاضای مسکن تاثیر خواهد داشت و کاهش تقاضا به نوبه خود بر کاهش قیمت تاثیر میگذارد.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه در طرح مسکن مهر حبیبآباد پیش از انجام پروژه، تراکم خاک منطقه بررسی شد و مستندات آن موجود است، تصریح کرد: دلیل تخلیه شهرک نیروهوایی نیز فرونشست نبوده و مشکلات مالکیتی موجب خالی از سکنه شدن آن است، بنابراین باید دقت شود تا لیبل فرونشست زمین در مناطق مستند باشد زیرا اگر برچسب فرونشست بر زمین منطقهای زده شد آنجا حتماً خالی از تقاضا میشود.
زاغیان اظهار کرد: عوامل بیرونی و درونی مهمی در ایجاد تمایل افراد برای خرید زمین در یک منطقه تاثیر گذارد است و همانطور که مردم در مجاورت دکلهای برق، سایتهای آلوده دفع زباله یا کارخانجات پتروشیمی و نیروگاهها علاقهای به خرید زمین ندارند بی تردید اقبالی هم برای خرید زمینهایی که فرونشست دارد، نخواهند داشت و این امر باعث کاهش قیمت زمین و مسکن به دلیل کاهش تقاضا میشود.
وی تصریح کرد: عمر مفید کالای مسکن به عوامل زیادی بستگی دارد؛ اما شاید در ذهن مردم عمر مفید این کالا 50 سال در نظر گرفته شود، بنابراین با این ذهنیت اگر قرار باشد خانهای تولید و ساخته شود بی تردید مردم محلی را انتخاب میکنند که فرونشست ندارد.