ارائه خدمات خطرسنجی بیماری قلبی در مراکز بهداشت همدان

فارس/ مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه افراد بالای ۳۰ سال با مراجعه به مراکز بهداشتی میتوانند از اینکه در ۱۰ سال آینده چند درصد امکان سکته قلبی و مغزی خواهند داشت، مطلع شوند و در این زمینه مراقبت داشته باشند گفت: متاسفانه استقبال لازم را از این طرح را شاهد نیستیم.
راضیه سادات میرمعینی، مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان با اشاره به اینکه همه ساله آخرین روز ماه سپتامبر مصادف با ۷ مهرماه روز جهانی قلب نامگذاری شده است اظهار کرد: از آنجا که بیماریهای قلبی یکی از مشکلات و چالشهای مهم سلامت بوده، هر سال برنامههایی به این مناسبت در سطح جهان، کشور و استان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه گفته میشود سالانه قریب به ۱۸ میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماریهای قلبی عروقی جان خود را از دست میدهند گفت: شعار امسال روز جهانی قلب «سلامت قلب، سلامت جامعه» انتخاب شده که به چند موضوع توجه دارد و تاکید میشود افراد، جامعه و دولتمردان و سیاستمداران به آنها بپردازند.
مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی، اطلاعرسانی مناسب به افراد و مبارزه همهجانبه با عوامل خطرساز بیماریهای قلبی را مهم عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین موضوعات بسیج همگانی برای داشتن قلب سالم است که افراد باید شیوه زندگی سالم را مد نظر قرار دهند و با تغییرات ساده در زندگی مثل مقابله با فشارهای روانی، کاهش فشار خون، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی سعی کنند خطرات بیماری قلبی را کم و پیشگیری کنند.
میرمعینی با تاکید به اینکه دولتمردان باید با توزیع و دسترسی عادلانه خدمات بهداشتی و درمانی و حمایت از برنامههای مرتبط با کاهش بیماریهای قلبی، از سلامت افراد حمایت کنند گفت: امکانات سیستم بهداشتی در سیستم شبکه، یعنی بخش پیشگیری از بیماری در کشور، وضعیت نسبتا خوب است و خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت در ارائه خدمات خطرسنجی بیماری قلبی و عروقی، فعالیت خوبی در ایران دارند.
وی با بیان اینکه در ارائه خدمات خطرسنجی بیماری قلبی و عروقی، افراد بالای ۳۰ سال با مراجعه به مراکز بهداشتی میتوانند اطلاع کافی از اینکه در ۱۰ سال آینده چند درصد امکان سکته قلبی و مغزی خواهند داشت، پیدا کنند و مراقبتها را داشته باشند افزود: متاسفانه در حال حاضر خصوصا قشر آقایان استقبال لازم را از این طرح ندارند در حالی که در پیشگیری موثر است.
مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان بیان کرد: در معاینات و آزمایشها اگر فرد خطر بالای بیماری داشته باشند، به پزشک، مشاور تغذیه و فعالیت بدنی معرفی میشود تا خطر بیماری کاهش یابد و باید این مسئله مورد توجه باشد.
میرمعینی با اشاره به اینکه در حیطه تشخیصی و درمانی شهرستانها از امکانات برابر برخوردار نیستند و تمرکز ما در سطح کشور روی شهرهای برخوردار است ادامه داد: شهرهای کمبرخوردار از داشتن یک متخصص خوب داخلی در مضیقه هستند و مشکل دارند و باید برقراری عدالت در سلامت مورد توجه جدی باشد که این موضوع در همدان هم صدق میکند.
وی با بیان اینکه امسال در روز جهانی قلب به موضوع مراقب از طبیعت توجه ویژهای شده است خاطرنشان کرد: گفته میشود ۲۵ درصد بیماریهای قلبی و عروقی ناشی از آلودگی هواست و باعث میشود هر سال ۷ میلیون نفر در جهان از دنیا بروند.
مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان با اشاره به افراد، جامعه و سیاستمداران باید در کاهش آلودگی اقداماتی انجام دهند گفت: افراد سعی کنند کمتر از سوختهای فسیلی و بنزین مصرف کنند و در کاهش آلودگی محیط زیست شرایط دوچرخهسواری و پیادهروی در جامعه فراهم شود؛ دولتمردان نیز اجرای قوانین هوای پاک را فراهم کنند.
میرمعینی خودمراقبتی، مدیریت استرس و توجه به سلامتی به خصوص به فشارهای روانی که میتواند سکتههای قلبی و حملههای قلبی را دو برابر کند را لازم دانست و افزود: افراد باید از دوران کودکی مهارتهایی نظیر خویشتنداری و حل مسئله را یاد بگیرند تا بتوانند در شرایط استرسزا از آن استفاده کنند.