تغییر الگوی کشت با تولید نهالهای گرمسیری توسط یک شرکت دانشبنیان
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی مهاجرت روستاییان به شهرها، کمبود درآمد و شغل است، افزود: نهالهای تولیدی ما میتوانند سبب افزایش درآمد و مهاجرت معکوس شهر به روستا شوند. درختان خانواده گردوسانان و دیگر درختان خشکبار، درختان بسیار ارزشمندی هستند. ایران سومین یا چهارمین کشور تولیدکننده گردو در دنیا است، ولی به دلیل همگن نبودن، گردوها کیفیت صادراتی را ندارند؛ بنابراین صادرات بسیار کمی داریم و ارزآوری اتفاق نخواهد افتاد. گردو به راحتی نگهداری میشود و هر زمان باغدار بخواهد به بازار عرضه میکند، در نتیجه قیمت ثابت و خوبی دارد.
برزمینی اظهار کرد: ما روی درختهایی مانند پکان کار کردیم که از خانواده گردوسانان است و در مناطق گرمسیر میتوان آن را کشت کرد و جایگزین کشتهای پرآب است. به عنوان مثال در شمال کشور حجم بسیاری برنج کاشته میشود و جایگزین کشتی ندارند، میتوانند به جای استفاده از محصولات پرآب از نهال پکان استفاده کنند.
وی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه، گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۳۰ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم با توجه به احداث باغاتی که داشتیم، بیش از ۵۰۰ نفر مشغول به کار شدهاند.
برزمینی درخصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد این مجموعه، بیان کرد: مجموعه ما به عنوان نهالستان نمونه استان گلستان و نهالستان نمونه جوان کشوری انتخاب شده است. ولی مهمترین دستاورد مجموعه ما کمک به تغییر الگوی کشت است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی در کشور ما نداشتن آمایش سرزمینی و درست نبودن الگوی کشت است. در ایران حجم بسیار زیادی آب مصرف میشود، به عنوان مثال برای یک هکتار مزرعه برنج ۲۵ میلیون لیتر آب در سال مصرف میشود. با این میزان آب ما میتوانیم ۵۰ هکتار باغ تجاری انجیر و گردو و یا پکاس داشته باشیم که میتواند سودآوری صد برابری در برابر مزرعه برنج داشته باشد.
وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتر برخوردار، اظهار کرد: با توجه به اینکه استان گلستان جزء مناطق کمتر برخوردار محسوب میشود و اینکه ما در حوزه کشاورزی و باغداری در روستاها فعالیت میکنیم که این مهم سبب افزایش سودآوری روستاییان شده است و مهاجرت معکوس شکل گرفته، بسیار ارزشمند است.