نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
علم و تکنولوژی

موفقیت دانشمندان شیمی ایران در عبور از تحریم‌ها؛ رقابت با همتایان آمریکایی

منبع
مهر
بروزرسانی
موفقیت دانشمندان شیمی ایران در عبور از تحریم‌ها؛ رقابت با همتایان آمریکایی

مهر/معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: دانشمندان شیمی ما از خطوط تحریم عبور کردند و در تولید مقالات علمی حوزه شیمی نیز موفق بودند و حتی با دانشمندان آمریکایی و چینی در حال رقابت هستند.

به نقل از وزارت علوم، دکتر پیمان صالحی در آیین افتتاحیه سی‌امین سمینار شیمی آلی ایران که به میزبانی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، اظهار داشت: رشد علمی ایران چند سالی است که در رتبه‌های ۱۵، ۱۶ و ۱۷ قرار دارد و باید توجه داشته باشیم که حتی صعود یک پله‌ای هم بسیار دشوار است.

وی توضیح داد: از ابتدا تاکنون نزدیک به یک میلیون مقاله علمی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس چاپ شده است و باید به این نکته توجه داشته باشیم کشور ما با وجود اینکه یک درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده، تولید دو درصد تولید علم در دنیا را در اختیار دارد.

دکتر صالحی با اشاره به آمار تولید مقالات علمی کشور گفت: به ترتیب در سال ۲۰۰۰ میلادی ۴۱ درصد، سال ۲۰۰۵ میلادی ۳۵ درصد و سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۹ درصد از کل مقالات علمی تولید شده در کشور مربوط به علوم پایه است.

وی تاکید کرد: روند تولیدات علمی کشور پیشرفت‌های خوبی داشته و با کشورهای همسایه رقابت می‌کند و در مواردی شاهد هستیم که کشورهای هیدروکربنی در همسایگی ایران در این زمینه سرمایه‌گذاری کردند.

دکتر صالحی تصریح کرد: اگر به دنبال محصول، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان هستیم باید سرمایه‌گذاری در علوم پایه را جدی بگیریم و خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته، بسیاری از شرکت‌ها در حوزه شیمیایی فعالیت می‌کنند و ما از واردکننده کاتالیست به صادرکننده تبدیل شدیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، لازمه دستیابی به فناوری بومی را سرمایه‌گذاری در علوم پایه دانست و گفت: اغلب سیاستگذاران گمان می‌کنند محصول را بدون دانش پایه می‌توان وارد بازار کرد در حالی که ما کشور شیمیایی و هیدروکربنی هستیم و باید در علوم پایه سرمایه‌گذاری کنیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: دانشمندان شیمی ما از خطوط تحریم عبور کردند و در تولید مقالات علمی حوزه شیمی نیز موفق بودند و حتی با دانشمندان آمریکایی و چینی در حال رقابت هستند و شیمی‌دان‌های ما در زمینه همکاری بین‌المللی در ۲۰ سال گذشته، بیشترین ارتباط را با کشورهای ترکیه چین داشتند.

وی در توضیح سطح بلوغ نوآوری (TRL) گفت: سطح تی‌.آر. ال ۹ یعنی محصول به بازار رسیده است و سطح تی. آر. ال (TRL) پایین یعنی در مرحله تولید ایده و تست و نمونه‌های آزمایشگاهی قرار داریم. تی. آر. ال یک تا سه کار دانشگاه‌هاست و تی. آر. ال ۷ تا ۹ را باید به بخش خصوصی واگذار کنیم.

دکتر صالحی گفت: هم اکنون دانشگاه‌های ما ۱۱ هزار و ۵۷۰ قرارداد با صنعت دارند و حجم این قراردادها ۷,۵۰۰ میلیارد تومان است.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم هم اکنون ۵۹ پارک علم و فناوری در سطح کشور و در تمامی استان‌ها فعالیت دارند که ۱۴۹ نفر در آنها شاغل هستند و ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

موفقیت دانشمندان شیمی ایران در عبور از تحریم‌ها؛ رقابت با همتایان آمریکایی

موفقیت دانشمندان شیمی ایران در عبور از تحریم‌ها؛ رقابت با همتایان آمریکایی
00:00
00:00
موفقیت دانشمندان شیمی ایران در عبور از تحریم‌ها؛ رقابت با همتایان آمریکایی
1 / 1
موفقیت دانشمندان شیمی ایران در عبور از تحریم‌ها؛ رقابت با همتایان آمریکایی
00:00
00:00
0 MB