ویدیوی جدید مریخنورد کنجکاوی از ابرهای یخی سیاره سرخ
دیجیاتو/ کاوشگر کنجکاوی (Curiosity) ناسا که در دهانه گیل روی کوه شارپ فعالیت میکند، بهتازگی ابرهای گرگومیشی از یخ دیاکسید کربن را مشاهده کرده است؛ پدیدهای که در سایر نقاط مریخ دیده نشده است. این ابرها به دانشمندان کمک میکنند اندازه ذرات و نرخ رشد آنها را بررسی کنند و اطلاعات بیشتری درباره جو مریخ به دست آورند.
یکی از فرضیات این است که امواج گرانی (Gravity Waves) ممکن است جو را تا حدی خنک کنند که تشکیل یخ دیاکسید کربن ممکن شود. امواج گرانی را نباید با امواج گرانشی (Gravitational Waves) اشتباه گرفت، آنها پدیدهای جوی هستند و زمانی رخ میدهند که لایهای از جو برابر اختلالی تحتتأثیر نیروی شناوری قرار بگیرد. این امواج میتوانند باعث تغییرات دما و فشار شوند و احتمالاً در تشکیل این ابرهای خاص روی مریخ نقش دارند اما دانشمندان هنوز درک نکردهاند چرا این پدیده فقط در برخی مناطق مریخ رخ میدهد.
دوربین مستکم (Mastcam) کنجکاوی تصاویر جدید ابرها را ثبت کرده اما بهدلیل گیرکردن یکی از فیلترهای آن، این تصاویر در قابی نیمهباز دیده میشوند. این کاوشگر اخیراً کانال گدیز والی را بررسی کرده و اکنون به منطقهای میرود که ساختارهای جعبهای شکل ناشی از شکافهای آب زیرزمینی دارد. همچنین دهانه برخوردی کوچکی به نام Rustic Canyon را مطالعه کرده که ممکن است مواد مدفونشدهای را آشکار کند که سرنخهایی درباره گذشته مریخ و احتمال وجود حیات میکروبی در آن ارائه دهد.