نماد آخرین خبر

مهاجرت از GPS به بایدو؛ عقب‌گردی پرهزینه با پیامدهای گسترده

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
مهاجرت از GPS به بایدو؛ عقب‌گردی پرهزینه با پیامدهای گسترده

خبرآنلاین/ در پی انتشار شایعاتی درباره مهاجرت احتمالی از GPS به سامانه چینی بایدو، مدیرعامل اپلیکیشن «نشان» نسبت به هزینه‌های سنگین، افت دقت موقعیت‌یابی و چالش‌های زیرساختی چنین تصمیمی هشدار داد. به گفته او، این اقدام در مقیاس ملی نه‌تنها عملیاتی نیست، بلکه تجربه کاربران را به‌طور جدی تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، در روزهای اخیر، برخی رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی از احتمال مهاجرت سیستم موقعیت‌یابی کشور از GPS به بایدو (Beidou) خبر داده‌اند؛ مسئله‌ای که واکنش‌های متعددی به‌دنبال داشته است. جواد عامل، مدیرعامل اپلیکیشن مسیریابی «نشان»، در گفت‌وگویی با تأکید بر دشواری فنی چنین مهاجرتی، آن را «عقب‌گردی تمام‌عیار» در تجربه کاربری توصیف کرد.

عامل با اشاره به این‌که «مهاجرت به بایدو از نظر تئوری ممکن اما در عمل غیرممکن است»، گفت چنین تغییری تنها با ایجاد اختلال گسترده در سیگنال سایر سیستم‌های موقعیت‌یابی جهانی (GNSS) میسر خواهد بود؛ کاری که نیازمند صرف انرژی و هزینه‌ فراوان و افت شدید کیفیت خدمات مکان‌محور است.

مهاجرت از GPS به بایدو؛ عقب‌گردی پرهزینه با پیامدهای گسترده

او افزود بایدو به‌تنهایی دقت قابل‌قبولی دارد، اما قدرت واقعی موقعیت‌یابی در تلفن‌های هوشمند امروزی، ناشی از استفاده ترکیبی از چند سیستم GNSS است. حذف این تنوع و ایجاد انحصار برای یک سیستم، به‌ویژه در فضاهای شهری و بین ساختمان‌ها، باعث کاهش دقت و کندی در تشخیص موقعیت خواهد شد.

دوربین لامپی چرخشی 360 درجه فقط امروز حراج شد🔥 پرداخت درب منزل

خبرهای مرتبط

  • اختلال شدید GPS در اطراف تهران / نقشه‌خوان‌ها سردرگم شدند

  • اختلالات GPS برطرف شد؟

  • نظر آذری‌جهرمی درباره اختلال گسترده «GPS»: پرهزینه و احتمالا کم فایده!

  • واکنش وزارت ارتباطات به اختلال «GPS»

مدیرعامل نشان همچنین تأکید کرد نگرانی‌هایی درباره امنیت داده‌های کاربران در استفاده از بایدو مطرح نیست؛ چراکه این سامانه‌ها صرفاً به‌صورت یک‌طرفه سیگنال ارسال می‌کنند و هیچ اطلاعاتی از سوی کاربران به ماهواره‌ها ارسال نمی‌شود.

۲۲۷۲۲۷





🔹"آخرین خبر" در روبیکا 🔹"آخرین خبر" در ایتا 🔹"آخرین خبر" در بله