مجله دلگرم/ ريکي يا انرژي درماني روشي است که نخستين بار توسط يک شخص ژاپني به نام ميکائو اوسويي در ابتداي قرن بيستم پايه گذاري شده است.
روش «ريکي» يکي از چندين متدي است که عموما آن را به نام «انرژي درماني» مي شناسند. پايه اين متدها بر اين عقيده استوار است که انواعي از انرژي هاي زمينه اي که به وسيله دستگاه هاي علمي موجود در آزمايشگاه ها قابل اندازهگ يري و تشخيص نيستند، بدن را احاطه کرده اند. به اين نيروهاي حامي زندگي در ژاپن «کي»، در چين «چي» يا «کي» و در هند «پرانا» گفته مي شود.
درمانگران ريکي مدعي اند از طريق متعادل کردن و تحت تاثير قرار دادن اين انرژي ها موجب بهبود بيماري ها مي شوند. در روش سنتي ريکي، مشتري به شکل خوابيده يا نشسته به پشت روي زمين دراز مي کشد. دستان درمانگر با فاصله خيلي کمي بالاتر از بدن مشتري قرار مي گيرد. به طريقي که کف دست ها رو به طرف پايين باشد. اين عمل 12 الي 15 بار در قسمت هاي مختلف بدن و هربار به مدت دو تا پنج دقيقه تکرار مي شود.
به طور متوسط براي هر شخص چهار الي شش جلسه 30 تا 90 دقيقه اي وقت درمان ريکي گذاشته مي شود. تکنيک هاي کاربردي به طور عمده شامل تمرکزکردن، شفاف سازي، پرتوافکني، از بين بردن انرژي هاي مضر، برانگيختن و جمع آوري و همسوکردن تشعشعات بدن خواهندبود؛ انرژي هايي که به باور درمانگران ريکي در بدن افراد وجود دارند همچنين بنابر ادعاي آنها اين روش ها را شخص درمانگر مي تواند روي خود يا به مدد «روح راهنما» روي شخصي در فاصله دور اجرا کند.
ريکي از کجا آمده است؟
کلمه ريکي در زبان ژاپني از دو کلمه «ري» به معني جهان و «کي» به معني انرژي حيات ساخته شده است. بنيانگذار روش ريکي يک شخص ژاپني به نام «ميکائو اوسويي» در ابتداي قرن بيستم بوده است.
تکنيک هاي اوسويي شامل روش هاي فکري و تمرين هاي شفابخشي است. بعدها شوجيروهاياشي، يکي از شاگردان اوسويي، باعث گسترش يافتن تکنيک هاي شفابخشي او شد و تمرکز کمتري روي روش هاي فکري کرد. يک ژاپني- آمريکايي به نام هاوايو تاکاتا ريکي را از هاياشي آموخت و در اواخر دهه 1930 آن را وارد غرب آمريکا کرد.
در سال 2009 مرکز بين المللي ريکي در انگلستان در وبسايت رسمي خود چنين ادعاهايي را نوشت: «ريکي روشي قدرتمند و در عين حال ملايم است که در تاريخ پديدار شدنش توانسته تمام بيماري ها و دردها را معالجه کند.
از جمله ام اس، بيماري هاي قلبي، سرطان ها، بيماري هاي پوستي، بريدگي ها، خون مردگي ها، شکستگي استخوان، سردرد، آنفلونزا، سرماخوردگي ها، گلودرد، سوختگي هاي ناشي از آفتاب، بي خوابي، ضعف، جنسي، کمبود حافظه، کمبود اطمينان و اعتماد به نفس و... اين روش در تمام موارد مفيد واقع شده و توانسته به موثرتر شدن روش هاي درماني ديگر نيز کمک کند.
آيا ميدانيد انرژي درماني چيست ؟
ريکي مي تواند نتيجه تمام درمان هاي پزشکي را بهبود بخشد و موجب کاهش عوارض جانبي ناشي از اين درمان ها شود. همچنين کمک شايان توجهي به کوتاه شدن طول مدت درمان کرده و باعث از بين رفتن درد، استرس و ايجاد حس خوش بيني در بيماران شود.» ادعاهايي که طبيعتا هيچ شاهد علمي براي آنها وجود ندارد.
تحقيقات درباره ريکي
وسيع ترين و جامع ترين تحقيق در مورد ريکي و اثرات آن در درمان بيماري ها توسط دکتر ادزارد ارنست و همکارانش در دانشگاه اکستر انجام شد. پس از آمارگيري و تحقيقاتي که نتيجه آن در ژانويه سال 2008 منتشر شد، اعلام کردند که شواهد و مدارک موجود، براي اثبات موثر بودن ريکي در درمان بيماري ها کافي نيست.
محققان در انستيتو اسکريپس شهر سن ديگو، اخيرا از يک وسيله به نام Magnes 2500 squid استفاده کردند تا امواج الکترومغناطيسي که از دست و قلب سه استاد فن ريکي در حالات زير ساطع مي شود را اندازه بگيرند:
1- هنگامي که در حال انجام تمرينات ريکي نستند.
2- زمانيکه مشغول فرستادن امواج و انرژي هاي ريکي به بدن بيمار هستند.
3- هنگامي که امواج را به شخصي در راه دور مي فرستد.
پس از انجام آزمايش مشخص شد که مقادير به دست آمده در تمام موارد يکسان بوده و هيچ اثري از شديد يا ضعيف شدن انرژي، آن گونه که اساتيد و طرفداران ريکي ادعا مي کنند، به چشم نخورد.
نتيجه تحقيقات علمي
تحقيقات علمي که تاکنون انجام شده است نشان مي دهد که ريکي هيچ ارزش درماني ندارد و فاقد منطق علمي قابل قبول است. سازمان هاي علمي و بهداشت و درمان بايد دستور منع استفاده از آن را به عنوان يک روش درمان صادر کند و اجازه ندهند که بيش از اين پول دولت ها و مردم براي اثبات روش هاي ريکي به هدر رود.