ايرنا/ محققان کالج سلطنتي لندن دريافتند در هر شش حمله قلبي، پزشکان معالج در يک مورد متوجه علائم هشداردهنده نميشوند.
علايم کلاسيک تشخيص حمله قلبي شامل دردناگهاني سينه يا احساس فشار روبه پايين در هريک از بازوها است. اما محققان دريافتند پزشکان معالج به علائم جزييتر اين عارضه که شامل غش و تنگي نفس هستند، توجه کافي ندارند.
در اين تحقيقات سوابق پزشکي 450 هزار بيمار که به دليل حمله قلبي بين سالهاي 2006 تا 2010 ميلادي در بيمارستانهاي انگليس بستري شدند، به همراه سوابق 135.950 مورد مرگ ناشي از حمله قلبي در آن دوره زماني را بررسي کردند.
از بين موارد حمله قلبي منجر به مرگ بيمار، 21.677 مورد، يعني تقريبا يک ششم از آنها در طول يک ماه قبل از وقوع حمله قلبي به بيمارستان مراجعه کرده بودند. با وجود اين هيچيک از علايم حمله قلبي در سوابق پزشکي آنها ثبت نشده است.
به گفته محققان در برخي از اين بيماران علايمي مانند غش، تنگي نفس و درد سينه حدود يک ماه قبل از وقوع حمله قلبي قابل تشخيص بودهاند. به عبارت ديگر زماني که علت اصلي پذيرش بيمار حمله قلبي باشد، عملکرد پزشکان در درمان آن بسيار خوب است؛ اما زماني که بيماران به دلايل ديگري از جمله تنگي نفس يا غش در بيمارستان پذيرش ميشوند، پزشکان عملکرد خوبي در تشخيص و درمان حمله قلبي ندارند.
به گزارش سازمان بهداشت جهاني (WHO)، بيماري هاي قلبي -عروقي مهمترين عامل مرگ و مير در سراسر جهان محسوب مي شوند. فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانيات، چاقي و مصرف ناکافي ميوه و سبزيجات، از مهمترين عوامل خطر اين عارضه محسوب مي شوند.
بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي با اتخاذ شيوه سالم زندگي و فعاليت بدني قابل اجتناب هستند.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Lancet Public Health منتشر شده است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد