سيناپرس/ در شرايطي که برخي از نقاط جهان با کمبود منابع غذايي مواجه هستند و ناامني غذايي به يکي از چالشهاي مهم جهاني تبديل شده است، حشرات ميتوانند به عنوان يک منبع غذايي در دسترس و فراوان، بازيگر اصلي مقابله با بحران گرسنگي باشند.
در شرايطي که توليد محصولات کشاورزي به دليل تغييرات آب و هوايي، خشکسالي يا آفات، به شدت کاهش يافته و برخي از نقاط جهان با بحران گرسنگي مواجه هستند، حشرات منبع فوقالعادهاي از مواد مغذي از جمله پروتئينها محسوب شده و ميتوانند امنيت غذايي در سطح جهان را تضمين و با سوء تغذيه مقابله کنند.
حشرهخواري از دوره باستان تا امروز
شايد مطرح کردن بحث حشرهخواري براي بسياري از مردم چندشآور باشد، اما از گذشتههاي دور تا امروز، حشرات غذاي اصلي ميليونها نفر از مردم جهان بودهاند. حدود 2 ميليارد نفر- معادل يک چهارم جمعيت جهان - از جمله ساکنان آفريقا، بخشهايي از آسيا و آمريکاي لاتين حشرهخوار هستند.
به جمع حشرهخواران بپيونديد
حشرات به علت فراواني، در دسترس بودن، ارزش غذايي نسبتا بالا (سرشار از پروتئين)، گزينه مناسبي براي مقابله با بحران گرسنگي و سوء تغذيه محسوب ميشوند. قاره آفريقا با مشکل خشکسالي شديد مواجه است؛ اما در اين منطقه بيش از 1900 گونه مختلف حشره از جمله سوسک، ملخ و مورچه يافت ميشوند که منبع غذايي فراوان و در دسترسي هستند.
نرخ رشد حشرات بسيار بالا است. اين موجودات در کمتر از يک ماه به بلوغ رسيده و ميتوان آنها را خورد! درعين حال، مزارع پرورش حشرات به ابزار کشاورزي سنتي مانند آب و زمين حاصلخيز نياز ندارند.
مزارع پرورش حشرات به سرعت در قاره آفريقا درحال گسترش هستند. کنيا مرکز اصلي پرورش جيرجيرک و زيمباوه نيز مرکز اصلي پرورش بيد و کرم موپان (Mopane worm) است.
همانطور که اشاره شد، حشرات منابع جايگزين پروتئينها و ساير مواد مغذي محسوب ميشوند. حشرات غني از آمينو اسيدها و پروتئين هستند و مزاياي تغذيهاي هر نوع حشره، با گونههاي ديگر تفاوت دارد؛ به عنوان مثال، ملخها سرشار از پروتئين هستند.
يکي ديگر از مزاياي پرورش حشرات، کاهش ميزان انتشار گازهاي گلخانهاي است. برخلاف کشاورزي، توليد و پرورش حشرات ميزان گازهاي گلخانهاي کمتري توليد ميکند.
بازار